Ebben storyban csak az a visszataszító, hogy ez a pöcs gyerek a lófogú feleségével együtt azt gondolja, hogy a 10ft-os szutykát 990ft-os áron eltudja adni a kisbefektetőknek. Ezek szerintem a befektetőket olyan szinten nézik hülyének, hogy az már sértő.
Ez nagyon nevetséges. Fenn van? És hol fenn? Te jó ég.. Ezek szerint téged a szüleid arra tanítottak, hogy pénz alapján döntsd el ki lesz a barátod/ feleséged, ki a sikeres és ki nem? !
sajnos Mo. még mindig itt tart.. hogy felnéz a sunyi pénzcsinálókra, isteníti őket és azt gondolja, hogy akibe szorult egy kis etika az azért emel szót, mert nem valósította meg az álmait és frusztrált savanyú életet él otthon a nagymamájával és legjobb társa a szomszéd döglött macskája.
Ennyi erővel legyen már a példakép a drogos a gettóból az áfacsaló aki thaifölre menekül vagy a politikus aki a te pénzeden duhajkodik. Mindenki a saját "szintjén" kereskedik, nem? És akkor ők most mind fenn vannak? És ki van lent? Azok a diplomások akik keményen tanultak (nah ez nem én vagyok) hogy kikerüljenek a kilátástalanságból, hagyták el hazájukat mert itthon nem tudtak boldogulni, tanultak nyelveket, dolgoztak iskola mellett , azok az anyukák akik az üvöltő gyerek mellett főiskolára mennek mert belátták, hogy akkora a versenyhelyzet Magyarországon, hogy "kell valamit kezdjenek" magukkal. És azok az idős emberek, akik mára már megöregedtek és soha nem volt lehetőségük mindenféle iskolákba járniuk mert 6 éves kortól kapálni kellett a földön és még most is 60 éves korában is huzza az igát.
Végtelenül egyszerű és primitiv megközelítése ez a dolgoknak. Olyan jó magyaros...
Nagyon sok tehetséges és kitartó, kemény munkás ember él mo-on, akik "lenn" vannak, mégis velük osztanám meg inkább az utolsó szelet kenyerem.
Nyilvánvalóan az utóbbiról van szó. Ha van egy cégem, ami éves 100 millió profitot termel, és ennek a 40%-át megveszi valaki tőlem MOST 2 milliárdért, akkor én is azon nyomban eladnám.
Nem olvastam végig a kommenteket, de szvsz ennek a cégnek semmi helye a tőzsdén. Ez az egész tőzsdézőzsdi vagy a norbika önkielégítése, vagy a lóvé kimentése egy döcögő cégből.
Én például nem tűztem ki célul, hogy emberek tömeges átveréséből gazdagodjak meg, és ha a saját céljaim anyagi szempontból kisebbek is, mint az övé, nem érzem, hogy ő feljebb lenne nálam.
Ami pedig a tőzsdei bevezetést illeti, én azt tapasztaltam, hogy jellemző az, hogy ha egy cégvezetés átveri az ügyfeleket/vásárlókat, akkor a kisrészvényesekkel is ezt teszi. Nyilván nem súlyos átverésről van szó, de Norbiék esetében lehet rá számítani, hogy nagyobb a hype, mint ami valójában lesz, én biztos nem szállnék be, max. egy durva lejtő után.
Norbi Update Nyrt.
link
(Vagy ez már tényleg a vég...?)