kijelenthetjük, hogy nem optimista a társaság :D Én személy szerint egy felpattra számítanék és szavaznék a tegnap részletezett 424 hajszáltámasz okán. Reméljük a legjobbakat, r 424, hihetetlen :D
A talentis a búzakeményítő gyárral csinálta úgyanezt, mint amit korábban az izocukorgyárral csináltak. Tesztüzem azt előre több év nyeresége megkapva. Ha jól rémlik ráadásul ezt valamikor tavasszal adták át. Az előbbi elv alapján cseppet túlértékelve, rengeteg plusz részvénnyel. Simán adhatta a talentis is a részvényeket.
"De azt, hogy ML öntögetné ránk a saját beapportált cégeiért kapott
részvényeket - az most mindegy, hogy milyen néven vannak -
elképzelhetetlennek tartom." Értem! Vagyis szerinted ősszel nem volt náluk fűtés és ezzel tüzeltek. A korábbi bejegyzésben írtam, hogy előtte a konzum pe adta ősszel a talentis. Miért éri meg neki? festina pedzegette. A Kall apportért kapta a részvényeket. Meg kellene keresni mit írtam én akkor erről. Valami olyasmit, hogy hihetetlen mennyire túlértékelték. A tesztüzem kezdődött akkor, aminek a végét novemberre ígérték. Amikor utána néztünk kiderült, hogy a Kall rengeteg hitellel van nyakon öntve. Írtam is később, hogy érdekes, hogy a többi apport alacsonyabb részesedéssel jön, ezt megkaptuk 100%-ban, mert kiugróan magas a tartozása! Úgy kaptuk meg a gyárat, hogy cserébe egy még nem üzemelő gyár! sok éves nyereségét is előre beszámították a cég árának megállapításába. Ilyen a világon nincs! Legalább 25%-al túlértékelték a gyárat így simán behozták részvénymennyiségben azt amennyi részvényt akartak érte kapni apportáló árfolyamtól függetlenül. Ráadásul akkor többször írtunk itt róla, hogy Mo-on van egy másik nagy izocukor gyár ami nagyon szenved éppen, mert az eu-ban megszűnt a cukor kvóta, ennek következtében leesett a cukor ára, ezért az izocukor árát is csökkenteni kellett, sokat csökkent a nyereségesség. Magyarán miközben az izocukor ára zuhant, ők sok évre előre kiszámolták mennyi lesz a még nem üzemelő gyár nyeresége és azt is részvényként megkapták. Másik dolog, hogy igazából a gyár nyeresége 70%-ban az apportálóé maradt!! Az a nyereség amit már egyszer részvényben megkapott, azt megkaphatja majd osztalékként is, hisz az opusnak ML és az ő cégei konzum pe, status capital, talentis ML-né a tulajdonosai 70%-ban. Ezeknek a fényében bizony megéri neki akár 4xx áron is adni a részvényeket. A Talentis megvette ebből a simicska földeket.
szevasztok, ma merre? pattanunk végre (szigorúan TA alapon, mert hír, kommunikáció semmi), vagy célba vesszük a 400-at pár lépésben? Lehet szavazni: pattanás - like folytatódó lecsorgás-dislike
NEW OPUS GLOBAL