2017-ben 4mrds forgalmak voltak 200-230 környékén, nagyjából 8-10mrd értékben. Ezek nagy része még nem adott el. Szóval hasonló forgalmas akár több napi limites le után jöhet majd a tényleges fordulat amikor ezek a befektetők kitáraznak és megújul a bull piac!
Sziasztok! Még új vagyok... Tudnátok segíteni, hogy hol érdemes venni? Itt lent, olcsón és később nyerővel aladni vagy vegyek inkább feljebb, mikor megindul és amikor leereszkedik akkor adjam el bukóban? Előre is köszi a segítséget! Üdv: Hakapeszimaki
611 volt a beetetés, előtte és ott rengeteg rvt el tudtak passzolni a forgóból a megbízottjaik, ergo veszteségük sem lett csak nyereség mert a 611 is csak az alacsonyabb db szám miatt kellett, 300-nál már 2x annyi rvt kellett volna bevezetni.
Festinának és neked: ha valóban ezt gondoljátok, akkor adjátok el a papírjaitokat (már amennyiben van még egyáltalán). Én biztos nem fektetnék be olyan cégbe, ahol úgymond ellopják a befektetők pénzét. De itt ML a fő befektető legalább 70%-ban, ezért nincs számomra értelme ennek a gondolatmenetnek, drágább lenne a leves, mint a hús. Mindenben lehet rosszat keresni, úgy látom, ti mindenáron azt akarjátok bizonygatni, hogy minket akar lenyúlni. Én a jó dolgokat keresem, meg is találtam, azért fektettem be ide. Nem rövid távra. Még ha túl is lett értékelve a Kall (ennyi erővel minden behozott cég lehet túlértékelt a gondolatmenetetek szerint...miért maradt akkor 611-nél, ha megtehette volna 500 körül vagy alatta is? több részvény lett volna nyomva, de ebből még több lett volna a saját tulajdona is), még ha veszteséges is volt, szerintem komoly értéket képvisel, új technológiával rendelkezik, tesztüzem ide vagy oda... A cukor nemzetközi árát sem ML szabja meg tudtommal. Az előállított mennyiséggel van ráhatása a piaci árra. A gyár már üzemel, kaptak támogatást a hatékonyság növelésére is. Majd meglátjuk a féléves jelentésben, meg majd az évesben, milyen számokat produkál a Kall, erre csak ezt tudom mondani. A gyár 100%-ban Opus tulajdon(nyeresége és vesztesége is), illetve most a MFB befektetés miatt némileg csökkent, mert részt vásárolt belőle. Hol és mikor és mennyit adott el szerinted a Konzum PE, Talentum? Nézd meg ezekhez a tőzsdei forgalmat. Tavalytól folyamatosan csökkent az átlagforgalom is, mit tudott volna itt eladni abból a több 10millió darabból? A cég adósságállománya (Kall nélkül is) amúgy is magas, de van 132 milliárd tőketartalék is 2018 végén, van bőven kp is. Fundamentális értékek alapján nagyon erős az Opus, az árfolyamán ezt még nem látjuk, de a kitűzött célokat idővel el fogják érni. Mint mondtam, vélemény volt, mindenki oda fektet be, ahová akar. Én ezt választottam, mert szerintem a legnagyobb növekedési potenciál ebben van a BÉT-en, lehet mínuszolni:)
NEW OPUS GLOBAL