Topiknyitó: Törölt felhasználó 2013. 09. 13. 08:43

Nemzetközi piacok  

Az új fórum a magyar piacon kívül kötetlenül tárgyalja a nemzetközi piacokon történő kereskedést.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pomperj
pomperj 2013. 10. 22. 23:49
Előzmény: #179  Törölt felhasználó
Igen,
az aluminium ara megindult fel.
Van AA-nal nagyobb aluminium ceg, az Alu.Corp. of China; mar javasoltam, hogy nezd meg. Meg mindig olcso, siman duplazhat. Benne vagyok, bar csak 7000db-al.
Itt van:

link

Az argentinok egeszen elkepeszto, mit rallyznak. Mar csak par nap a valasztasokig. Utana ujra indul szerintem, es YPF-bol meg nem kestel el.
Itt van:
link

Good luck.
Törölt felhasználó 2013. 10. 22. 21:14
Előzmény: #178  Törölt felhasználó
Durván elszállt az Alcoa!
Törölt felhasználó 2013. 10. 22. 17:19
Előzmény: #177  Törölt felhasználó
Ma ahogy nézem megint belerúgtak a tegnapi záró után- a Telko longosokba. Jó lenne tudni ki ad folyamatosan ezeken a szinteken (azt nem feltételezem, hogy 300 alatt tömegesen shortolnák).

OTP esetén úgy tűnik azzal számolnak, hogy elszabotálják az érdemi adós mentést. Ennek megfelelően OTP egyre feljebb kerül. (Sajnos erre számítottam, nagy szégyen lesz, ha novemberbe ismét az 5000-es szinteket fogja tesztelni!)
Törölt felhasználó 2013. 10. 22. 16:50
Előzmény: #176  Törölt felhasználó
Vettem is egy pakk NBG-t!
Törölt felhasználó 2013. 10. 22. 09:29
Előzmény: #175  pomperj
Köszi a javaslatot, ma veszek egy kis pakk NBG-t!
pomperj
pomperj 2013. 10. 21. 21:09
Előzmény: #173  Törölt felhasználó
Arra figyelj, hogy ING beta-ja magas, ugy 2.5 korul van. Tehat ha SPY megy 1%-ot, akkor ING 2.5% korul mozog; es rovid tavon egy iranyba mennek.

EGyebkent NBG, a gorog OTP is nagyon bull; es mivel eleg tapasztalt vagy hozza, erdemes megnezned.
Törölt felhasználó 2013. 10. 21. 19:32
Előzmény: #173  Törölt felhasználó
Megint bankot vettél? És mi lesz a szegény hitelesekkel, akiken most keresni akarsz?:)
Törölt felhasználó 2013. 10. 21. 17:55
Előzmény: #146  pomperj
Vettem egy kis pakk ING-t. (Persze a nagyobb longokat lejjebbről fogom felvenni.)
Törölt felhasználó 2013. 10. 21. 17:02
Előzmény: #169  Törölt felhasználó
Személyeskedés nem szokásom, kettőnk vitáiban rendszeresen te tereled ebbe a mederbe a beszélgetést. De be is fejeztem, ne offoljuk ilyesmivel ezt a topicot.
Törölt felhasználó 2013. 10. 21. 15:53
Előzmény: #167  upgrayeddAKS
Pontosan ezért jó a bejegyzésem mert a lehívást New Yorkban ezt bármikor megtehetem! (SP shortol a kolléga egyébként.) Nyilván az sem mindegy mikori a lejárat (ha közeli akár le is hívom), amit kis barátunk leírt abban van igazságtartalom, de teljesen felesleges kötözködés volt, amit én leírtam, az önmagában is igaz volt a fedezeti ügylet összefüggésében.
Törölt felhasználó 2013. 10. 21. 15:47
Előzmény: #165  Törölt felhasználó
A kolléga éppen azt magyarázta, hogy a fedezeti ügylettel szerencsésebb esetben mindkét lábon nyer. Ezt itt minden készüléken fogták szerintem a hozzáértők!
Törölt felhasználó 2013. 10. 21. 15:44
Előzmény: #164  Törölt felhasználó
Idefigyelj kis barátom, hülyeségeken itt senki nem kíván vitatkozni, politikai fórumokon ott javaslom, értelmetlen, fölösleges reggeltől estig tartó vitákat folytatni.

Nem különösebben érdekel, hogy jártas vagy-e az opciókban vagy sem (mást sem hiszem hogy foglalkoztat). Továbbá bizonygatni sem fogom sem neked sem másnak, hogy milyen tőkepiaci instrumentumban vagyok jártas, melyekben kevésbé.

Minden tőkepiaci kereskedési ügyletet kipróbáltam az árutőzsdétől az értéktőzsdéig. Ha nem hiszed javaslom ne terhelj mást a fölösleges személyeskedéseiddel.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 10. 21. 14:53
Pomperj szerintem öreg motoros, így ajánlom a kezdőknek, hogy olvasgassanak tőle néha, mert hasznos (mint ahogy ARP és a Bobolcsai bácsi szalonja is az, úgyhogy lehet keresgélni :) ezek mai, élő tőzsdétől jövő "tippek", amik nem arról szólnak, hogy a broki ezt vagy azt a részvényt ajánlja, stb., hanem "megtanít halat fogni")
Én még csak 10+egynehány éve "nyomom", így nem számítok igazi öreg rókának (ráadásul nem csak a tőzsdéből élek, hanem igyekszem sok lábon állni), de szvsz sok olyan meglátása van az öreg motorosoknak, amiből a "tanulóknak" érdemes szemezgetni (mindent szvsz nem lehet egy az egyben átvenni, pl. mert nagyon nem mindegy, kinek mi a "kedvenc" instrumentuma, tehát mi való neki: OTC piac, blue-k, alaptermék vagy derivatív, stb., szerintem pl. az OTC egy méltatlanul "hanyagolt műfaj", tele remek lehetőségekkel)

De vannak még itt olyanok, akik elmagyarázzák a kezdőknek, mi hogyan nem ill., mi hogyan működik :) - kérdezzétek őket nyugodtan. Legfeljebb Joker válaszol, nem a profik :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 10. 21. 14:38
Előzmény: #155  Törölt felhasználó
"Valószínű hogy opciót vett fel a kolléga, melyet vagy le hív, vagy nem hív le."

ez már csak azért sem volt jó elgondolásod, mert csak az európai típusú opciót lehet kizárólag lejáratkor lehívni, ráadásul a legtöbb ember warrantot (=értékpapírosított opció) vesz/ad, és nem opciót, hogy kiküszöbölje a partnerkockázatot
(a többi problémát meg már kitárgyaltátok :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 10. 21. 14:31
Előzmény: #151  Törölt felhasználó
úgy látom, nem nagyon hallottál még a cherry picking strategy-ről, pedig sok olyan hedge fund létezik, amik a legjobb x és a legrosszabb y részvényt keresik, és azokra akarnak long ill. short pozikat felvenni... néha az x és az y több száz db-ot jelent...

de elhangzott itt az "opció" fogalma is: abban aztán végképp lehet növelni a pozik számát, mert lehet deltasemleges, omegasemleges, stb. stratégiát követni, nem is beszélve a különféle (pl. diagonális) különbözetekről, amikkel meg a kockázatot csökkented, stb.

simán összejön a 20-25 pozi, bár pl. én szintén nem tudnék annyit menedzselni, de ettől még mások tudhatnak
Törölt felhasználó 2013. 10. 21. 13:21
Előzmény: #163  Törölt felhasználó
Valószínűleg nem az én készülékemben van a hiba, ha itt mindenki úgy értelmezte, amit írt, hogy ugyanarra az instrumentumra köt ellenügyletet. Mert annak tényleg semmi értelme. A hatis/opciós ellenügyletnek is igazából csak akkor van értelme, ha az alap pozi zárása költséges/macerás (pl. likviditási probléma). Alapoknál ez a poziméret miatt így van. De egy mezei kispeki esetében általában értelmetlennek tartom egy részvény (vagy azzal egyenértékű prompt instrumentum) hatis/opciós fedezését rövidebb, a fő trenddel ellentétes mozgások semlegesítésére. Egyszerűbb és költséghatékonyabb a pozizárás majd újra nyitás. Ritka kivételek lehetnek persze.
Törölt felhasználó 2013. 10. 21. 12:34
Előzmény: #162  Törölt felhasználó
Veled ellentétben én sokszor kötöttem opcióra.

"Az opciót gyakran fedezeti pozíciónak is használják, abban az esetben, ha a spekulánsnak, mégis bejön az elképzelése, csak az opció költségét bukja"

Vagy azt is csak részben, mert az opciót el is tudja ám adni. Erről beszéltem. Azt nem csak megvenni lehet és ha bejön lehívom, ha nem nem. Ez ugye a legalapabb opció kifuttatva. De a fontosabb opcióknak saját piaca van, mint a határidőknek.

Pontosan ebből látszik, hogy nem kereskedtél még opcióval, csak ismered, mint termékfajtát.
Törölt felhasználó 2013. 10. 21. 12:31
Előzmény: #161  Törölt felhasználó
Erről beszélt a kolléga úr, csak tudni kell értelmezni a bejegyzéseket!
Törölt felhasználó 2013. 10. 21. 12:27
Előzmény: #160  Törölt felhasználó
Abban az összefüggésben, ha életedben opcióztál volna megértetted volna, amit leírtam. (Vagy csak legalább az alapvető tőzsdei fedezeti technikákkal tisztában lennél.)

Az opciót gyakran fedezeti pozíciónak is használják, abban az esetben, ha a spekulánsnak, mégis bejön az elképzelése, csak az opció költségét bukja, amely minimális az alap pozíció nyereségéhez képest!
Törölt felhasználó 2013. 10. 21. 10:15
Előzmény: #159  pomperj
"A masik vegletben, a hedge-fundok 100 pozicioval, megvesznek egy jo kilatasu
ceget, es tartjak evekig. Kozben meg, amikor esik, gyorsan kiegyenlitik a poziciot semlegesre."

Ilyet ebben a formában nem csinálnak. A pozíció semlegesre kiegyenlítése ugyanis egyenlő lenne azzal, hogy eladják a részvényeket. Olyat csinálnak, hogy indexszel, részvényhatáridővel vagy opcióval lefedezik rövid időre.

Topik gazda

_Joker1
3 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek