Valóban beeshet a piac, de könnyen lehet, hogy megállapodnak USA döntéshozói. Ráadásul a magyar piac nagyon spekulatív, ezért döntöttem, hogy kivárok.
Ma úgy tűnik, jól is döntöttem a short zárásáról tegnap, magasabbról shortot nyithatnék OTP-re, de most már fegyelmezetten kivárom a csütörtököt! Ha citi jót jelent az bizony muníciót adhat a bankpapíroknak.
Két esélyes a piac mozgása, a magyar piacon part vonal mögül figyelek!
Sziasztok tudtok-e lengyel tőzsde /PKO bank/ real linket ?
Az investing.com ot használtam, de az tegnap óta nem real csak a WIG20 index, a komponensek késleltetettek. Köszönöm
1)Nyilvan jol leptel be OTP shortra ma;
fundamentalisan is, technikailag is csak rosszabb vilag johet OTP-re rovid tavon;
2)Tudod, hogy a csut-penteki 4350Ft nagyon sokaig nem lesz megint. Letesztelte a 4350-et, most masodszor 2 heten belul, es masodszor is egy napon belul lefordult onnan.
(Ez mostmar a sokadik jo kiszallasi alkalom volt a longosoknak. Kevesen hasznaltak ki, alig volt forgalom, meg ma se.)
Ez nagyon rossz elojel mindenkinek pozicioban.
3)Ma egesz nap esett, de meg nem sokat; de evidens, hogy egesz nap eladas volt, vevo sehol, mindenki menekul mar kifele. Kezd leesni a tantusz.
4)Egesz nyilvanvalo, hogy SPY 3 napnyi fel-korrekcioja ma befejezodik, es napvegen shortra kell allni. Alighanem napvegen csufosan esni fog.
Azt lehet sejteni, hogy az osszes piac holnaptol berezel. Es nekiall osszedonteni magat, legalabb a kovetkezo 2 napon;
5)Te meg kilepsz minimalis nyereseggel egy jo shortbol?
A beharangozott ismételt 10%-os rezsicsökkentés a Mtelekom lakossági energia szolgáltatását ellehetetlenítheti. Akár az osztalék is veszélybe kerülhet...
Be fogok lépni, de úgy gondolom ráérek erre, ha mély ponttól visszapattan. Sajnos akár 80-ig is lenyomhatják, pláne ha a nemzetközi hangulat rosszabbra fordul a hét közepén!
Nalam a Tcom
a C hullam 5. azaz utolso lefele impulzusaban van,
es ha jol latom, lassan megvan abban is az utolso-utolsoelotti hullam.
Talan mar csak egy kiadosabb, parnapnyi esesre van a egy PRIMARY melyponttol!
(mar ha, a Elliott szamolasom jo!?),
es vege Tcom bear-nek.
Szoval, most az oscillatora 24 korul van, es esik. Azt gondolom, hogy
ha:
-oscillatora 20 ala esik, ES onnan
Visszalendul 21 -re, ott jo BUY pont lehet!
-Akar hosszu tavra is.
A fentiek miatt az MTEL-t is elkezdem a héten szakaszosan vásárolni. Ha csak 20 Ft osztalékkal kalkulálok, májusi kifizetéssel számolva több mint 10%-os éves kamatnak felel meg.
Két szempont az ami a MOL-ra vonatkozó kijelentésem megalapozza. A Horvát kormánynak nincs pénze a visszavásárlásra, más cég a menedzsment jogok bizonytalansága miatt csak nyomott áron lenne hajlandó megvenni. Tehát idővel mindenki rá fog jönni nincs realitása rövid távon az INA csomag értékesítésének. A USA költségvetési megállapodását követően a fejlődő piacokon és az eu-ban jelentős emelkedésre számítok, amiből a BÉT-nek, és legnagyobb súllyal rendelkező részvényének a MOL-nak is juthat.
Majdnem minden megjegyzeseddel egyetertek. Azt erzem, rajta vagy a piac pulzusan.
Egyedul MOL-nal van kisse mas velemenyem.
a)MOL leesett 16500-rol 15300-ra. Tehat valoban van benne egy Fibo 38% fel-korrekcio, ami elviheti 15700-750 savba.
Am, a Fibo 62%-t elerni mar aligha van eselye, mert van egy NAGYON eros ellenallas, ugy 15900-nal; annal szerintem nem megy feljebb mostaban.
B)Kozeptavon MOL siman eshet tovabb, a kis fel-korrekcioja utan. Az olajszakma tele van problemaval, ok is, nemcsak INA terheli oket; de INA egyedul is eleg lehet arra, hogy joval lejjebb vigye az arat.
Es a 14800-900 savban levo, nagyon eros, mar 2 eves support savot szerintem tesztelni fogja, meg iden.
Ha leszakadna ott, akkor nagyon csunya lesz, semmi nem tartja meg 11.100 elott.
Holnap péntek. Akik biztak az emelkedésben, azok látva külföldet is, meg, hogy már a 286 is komoly ellenállás - eldobják. A 250-en kellene túllendülnie...
Nemzetközi piacok