Hát igen MOL esését nézve, megint túlreagálja az eseményeket a piac. Aki hosszútávon gondolkodik üljön nyugodtan a részvényein és pár hétig ne nézzen a MOL árfolyamára.
Tulajdonképpen semmi konkrétum egyelőre nincs, a Hernádi ügyet az elmúlt években, már vagy tízszer beépítette a piac az árfolyamokba, de ez úgy tűnik semmit nem számít...
Okos lepesnek gondolom.
Olyan regen billeg EUR/HUF 297 korul,
egyre szukulo savban, hogy abbol csak nagy kitores lehet. Nem igazan ketseges, merrefele.
Egyetertek.
1)Az INA megvetele teljesen felesleges kiserlet volt. Ahogy a magyarok nem orultek az osztrak OMV kiserletenek, hogy felvasarolja a MOL-t, ugy a horvatok se orultek a MOL kiserletenek.
Ennyit lehett tudni elore is.
2) Ha megis megteszik, tudniuk kell, hogy a horvat kormanynak epp eleg eszkoze van ra, hogy a MOL-t jol megszivassa, es az eletkedve is elmenjen, jol megszivassa az INA a tulajdonos MOL-t, es a vegen MOL boldog legyen attol, ha verge megszabadul a reszvenyektol.
3) Hungary nem Oroszorszag, vagy Nemetorszag; ezt is erdemes eszben tartan. Nekik van erejuk es eszkozeik arra is, hogy megvedjek a multijaikat kulfoldon; nekunk ehhez semmink sincs.
4)Aki ezt kieroszakolta, az tehat nyilvanvaloan ostoba volt. Elbaltazott csomo penzt, es rendesen sullyesztette a nem tul magas presztizset.
Szoval, pl. Hernadinak ott a helye, ahova a horvatok tennek. Meg akik ebbe belevittek.
Törölt felhasználó2013. 10. 02. 15:19
Nem értékelem negatívumként a Kormány felkérését az INA eladására vonatkozóan. Az INA befektetés évek óta nyomás alatt tartja a MOL árfolyamát, továbbá az INA felé a MOL részére jelentős beruházásokat kellett volna bevállalnia amely növelte volna az eladósodottságát.
Az INA eladásával jelentős készpénzállományhoz juta a MOL. Az árfolyamnyereség realizálásával, nő az eredménye. Jelentős készpénzállományhoz juthat amelyből csökkenteni tudja az adósságát, illetve befektetési célpontokat kereshet a piacon. Az osztalékban is megjelenhet az INA értékesítéséből befolyt bevételeiből.
Ráadásul kiárazódik az árfolyamából egy olyan kockázati faktor amely folyamatosan érintette a MOL befektetői megítélését. Kivárok, majd szakaszosan elkezdem vásárolni Mollyt.
Már korábbi cikkére írtam neki levelet, amiben cáfoltam korábbi cikkei egyes kijelentéseit, de a nagytőke érdeke a tisztesség felett áll.
Tegnap láttam, hogy az a 3 szobás 88 nm-es Orczy úti lakás hírdetését, amit 6 éve többszöri leértékelés után 13,9 MFt-ért árultak (megtekintettem személyesen), most ugyanezt a 8,8 MFt-ért árulják, hogy hat éve alatt lehetett mintegy 20% infláció legalább. Ezt tették a bankok a magyar ingatlanpiaccal, a bérleti piacról szenvedéseiről már kedvem sincs írni. Köszönjük Felcsuti Péter (Ez a nemzetközi szélhámos mostanában Bajnaiknak ad tanácsot és az ATV-ben, mint gazdasági szakértő szólal meg rendszeresen pénzügyi témakörökben.) Ebben az országban, úgy tűnik, a média morál teljesen kiveszett...
Nemzetközi piacok