Annyi kérésem lenne, hogy nézd meg a kérdéses kerület eredményét. Nem tudom, hogy hány lapon nem lehetett áthúzva a visszalépett jelölt neve, de mivel az érvénytelen szavazatok száma 1.6% volt, ráadásul ellenzéki került a parlamentbe, az egész eredmény szempontjából lényegtelen. Ha egyáltalán csalás történt, nekem gyanús, hogy nem az történt, csak mulasztás, de mindegy. Az útmutató, amit beidéztem, azt mondja, hogy szóban lehet tájékoztatni a szavazókat a visszalépésről, ehhez szerintem nem kell bizottsági határozat sem. Szerintem teljesen értelmetlen, amit művelünk, alapvetően nincs igazad, azért vannak ott a delegáltak, hogy ilyen ne forduljon elő, de mégha igazad is lenne, és az a szerencsétlen ellenzéki delegált nem tudna mit tenni, akkor is lényegtelen fejlemény volt a választás kimenetele szempontjából.
Azert ezt hagyjuk mar. En 2010 ben is meg Fidesz szavazo voltam. Kb realisan tudom megitelni hogy a mostani kozmedia es az akkori kozott igen nagy kulonbseg van. Es nem a mostani az elfogulatlanabb. Ahogy pl olyan elfogult ujsagok mint az ofigo es a pesti sracok se volt soha baloldalon. Meg a 444 is elbujhat mellettuk pedig az tenyleg lathatoan elfogult de egy jndexel pl egyik se vetheto ossze. Az m1 pedig csak par fokkal van az origotol ami azert nagy szegyen egy kozmediatol. De nem csak politikailag. Nezd meg pl mit tudtak kihozni pl a Szirmai Gergely karacsonyi videojabol is. Pedig abban aztan NULLA politika van.
Arról nem tudunk, hogy szóban informáltak-e vagy sem. Nem amiatt történt az elmarasztalás, ugye? A választóbizottság testületként hoz döntést. Jogilag, egy delegált, irreleváns. A felelösség sem az övé.
Igen, mert nem szerettem volna, hogy a baloldal nyerjen. De tényleg, nézd meg, hogy ahol az ellenzék össze tudott fogni, mondjuk vásárhelyen, ott nyert. Igaz, a fidesz szavazók valszeg ott még aludtak, ez az esemény is kellett, hogy felébredjenek, de az eredmény nagyon szoros is lehetett volna. Teljesen értelmetlen eza csalás duma, a közmédiában a kormánypártok általában többségben voltak, az volt a szörnyű, mikor a közmédiából és a többiből is a ballibek csöpögtek. Igaz, az kevésbé tűnt fel egyeseknek.
Válaszolj egy kérdésre. A szavazatszámláló bizottságokba minek delegálnak képviselőket a pártok? Mint az idézet mondja, szóban is lehetett informálni a választókat a visszalépésről... Ezt nyilván nem közfelkiáltással teszi a bizottság...
1. Miért a többesszám? 2. Attól még nem leszel kevesebb, ha kivételesen nem akarsz bunkóbb lenni azoknál is, akiket megvetsz. Anyád gyerekkorodban ilyen okádós, vernyogós meséket olvasott neked? Honnan, milyen úton került beléd az, amit ide raksz ki magadból a magyar nyelv és magyar embertársaid bánatára?
"A lényeg az, hogy az amúgyis durván aránytalan média" Legfeljebb a közmédia. Mint mondtam, én többmillió magyar honfitársammal együtt többségében az RTL klubot néztem (igaz kényszerűség volt, nem nagy szeretet miatt), és ott folyamatosan kapta a kormány a magáét. A legnézettebb csatorna az ismereteim szerint.
Egyetlen esetnek néztem utána, nem rossz arány. Nyilván vannak véletlenek, de nem szeretnék időt vesztegetni a többire, szerintem ezek a szövegek az agymosott választóknak szólnak, és elfedik azt a stratégiai hibát, hogy az ellenzéknek össze kellett volba fognia, csak úgy lett volna esélye. Nyilván vannak emberek, akikben a mindenért a Fidesz a hibás duma nem kelt gondolkodási kényszert, csak befogadást, sajnos a ballib szavazók többsége ilyen, és ezért aztán az igazi felelősségek elvesznek. Ott a saját oldalatokon kellene rendet rakni. Aztán lehet jelentkezni a kormányzásért...
NAPI POLITIKA 2018-2022 - cenzúra nélkül