Már 21darabot sem vesznek 1130on. Meg is csinálták a papír elcseszését. Taps nekik! Ez volt a cél, sikerült. Remélem 50Fton adják el a 4Millió darabukat. Nekem meg úgy is mindegy
Én ugyanerre a következtetésre jutottam korábban, 20-30%-os mozgásokat fognak így eladni az emberek. Magyarán 2000-es árfolyamról álmodni is felesleges egy darabig. Hacsak nem ömlik be valami óriási nagy EU-s támogatás, amit valahogy sikerül kikaparni.
Biztos nem dobnak be 1,7 millió papírt. Ennek jó részét befektetők, befektetési alapok vették meg. Nem napi spekulációra. Ezen felül tuti van egy csomó olyan közkézhányad is, ami valamilyen szinten a tulajok érdekkörében van (családtag, haver, barát, stb). Szóval jóval kevesebb papírral kell számolnunk :) Örök igazság, hogy ha keveset dobnak piacra, akkor ugyan tartja magát az árfolyam, de nem lesz likvid a papír. Számos ilyen van itt, pl Pensum. Ha sokat dobnak piacra, forog a papír, de az leveri az árfolyamot. Szerintem ha így folytatják az öntést, akkor nem lesznek nagy ralik, mert túl sokan fognak 1-2 száz forinton realizálni. De ez csak privát vélemény :)
Sokáig ezt nem játszhatják, mert utána a kutya se fogja venni, remélem vannak annyira értelmesek, hogy ezt tudják. Ha meg nem, hát akkor ülhetünk benne jó darabig.
köszönöm a részletes választ. 43% az nem semmi, ha ez már 4M papírra vonatkozik, hiszen akkor az 1,7M papír. Ez 10K-val 170 nap alatt tud megfordulni. Ezek a kis tulajok hogy a tökömbe jutottak ilyen olcsón a papírhoz?
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf