A Buda-Cash Brókerháznál a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozati cselekményt hajtott végre - írja az Index. Lépett a felügyelet A tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt az MNB ma közzétett végzésében azonnali hatállyal...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546
Ezt írtad tegnap ,tegnapelőtt is ami logikus azt nem tudom, hogy a tv. hogy szabályozza ezen cégek felszámolását. Van más vélemény is pl. az 1800-as,szerintem sánta a megközelítése..
neked is bemásolom, lévén ez ment a BC-nél (csak nagyban):
"tételezük fel te utaltál nekik 1M Ft-ot, abból vettél OTP részvényt, amit ők 10 perc múlva lenyúltak és eladtak azért, mert egy másik ügyfél venni akart magának richter-t... aztán az övét is lenyúlták, eladták, mert kellett a pénz egy harmadik ügyfél CIG részvényvásárlásához.
ezek szerint azt mondod, hogy a CIG-s ügyfél kapja meg a részvényeit, te meg búslakodjál?
na ezért mondom azt, hogy kezdem én is úgy érzeni, hogy surdának igaza lesz, és nem fognak részvényeket osztani, mert pont az lenne jogszerűtlen. te is felháborodnál, ha mondjuk így végig követhetnéd és kiderülne, hogy a te oda utalt OTP -re szánt egy milliódból valakinek CIG részvénye lett és ő megkapja a pénzét, te meg semmit se kapsz."
az OBA is úgy kártalanít, hogy 100e euróig Ő fizet (a pénzintézet nem osztja ki előtte a még bankszámlákon maradt pénzt a betétesek között), a 100e euró feletti részt a becsődölt pénzintézettől lehet igényelni (hitelezőként bejelentkezni a felszámolásba).
vagy azt mondod, hogy ha a BC számláin több kp volt, mint a kp követelés, akkor a 100 milliókat is kifizetik, míg a 3000 Db otp részvénnyel rendelkező meg lehet be kell érje 20e euróval?
A BEVA kizárólag PÉNZBEN adja a kártérítést. Csakhogy a MEGLÉVŐ vagyon nem része a felszámolásnak, azt a felszámoló kiadja a tulajdonosnak. A BEVA pedig akkor fizet, ha a kiadottakon felül is van jogos követelés.
kártalanításra az ügyfelet megillető, de ténylegesen hiányzó, ezért a Társaság részéről ki nem adható pénz, illetve értékpapír tekintetében fog sor kerülni.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546