tök egyszerű a képlet: eurusd felfelé ment, ezért, az snp és a dax nem viselkedik rendesen Ð
úgy gondolják, hogy befejezik az MN-en is még a hullámot Ð, majd utána mennek fel. Nagyon ragaszkodnak a TA-hoz Ð
Nem baj, legalább rájuk csukják az ajtót, aztán elvesztik a kulcsot. Olyan 20 év múlva meg aki megmaradt az rabláncra fűzik... éljen a demokrácia, meg a görög yoghurt... Ð
Tényleg meglepi lett a BÉT, mikor most bekapcsoltam a gépeket. Főleg mikor ránéztem a daxra és usára, meg az egyéb hírekre. Na jó, nincs kényszerem, hogy megmagyarázzam a magyar tőzsdét:):)
Gondolom nem csupán én nem értem, mitől is vagyunk plusszban?
Százával helyezik át székhelyüket görög kisvállalatok balkáni országokba a bizonytalan belföldi helyzet miatt. A gyorsan növekvő Bulgáriában, Romániában vagy Albániában próbálnak szerencsét. A görög vállalkozókat egyebek mellett az alacsony adók, az olcsó munkaerő és a kiszámítható környezet vonzza a szomszédos országokba.
A Reuters összeállítása szerint a Bulgáriában működő 2800 görög vállalat negyede tavaly jelent meg a bolgár piacon. A Romániában jelen lévő görög cégek száma 12 százalékkal nőtt 2009 óta, és tavaly elérte az ötezret. Albániában körülbelül 200 görög tulajdonú vállalatot jegyeztek be 2010-2011 között, 33 százalékkal többet, mint az előző két évben.
Az Európai Unióban Bulgáriában és Cipruson a legalacsonyabb a társasági nyereségadó: 10 százalékos. Nem kerül sokba a vállalatalapítás sem. Görögországban 20-25 százalék között van az adókulcs, az átlagos havi bér 580 euró, míg például Romániában és Bulgáriában csak 350 euró.
Mennyi is a görögöknél jelenleg a minimálbér...
a Szilízia épp azt akarja visszaemelni, hm.. inkább a görög vállalkozók is kivándorolnak... teljesen romlott lesz az az ország.....
Nap végén meg jól megszivatják azokat, akik az 1 órás rally alatt zártak, vagy vettek....
Szép 0-ás záróval jól odavernek mindenkinek.
A lényeg, hogy kereskedj....
Mármint nekik, lekopogom nem jó, hogy nullában dobtam, de jobb a 0, mint beragadni, bár okosabb is lehettem volna.
Nem igazán értem én ezt a visszahúzást, illetve ilyen külhoni mínuszok mellett, főleg úgy, hogy a Matelcsy úr nem épp az IMF-nek megfelelő jegybanktörvényt terjeszt be....
Közben olvasom, hogy egyes brókercégek már fölvették a görög drachma-t a trade shorba.....
A Sziríziának meg olyan hajmeresztő ötletei vannak, hogy csuhéjjjj...
10 évig nem akarnak piacról finanszírozni magukat, nem tudom mégis kitől fognak, ja és megszorítani, meg minimálbért emelni....
Na ez lesz egy jó program, ott se semmi figurák ülnek....
Mtelekom