Hat azert iden tortent (legalabb) harom olyan dolog, ami ezt az esest eloidezte: Kosa "Allamcsod" Lajos, MNYP-k es valsagado. Az elso ketto valoban csak arfolyampara (novekvo orszagkockazat es egy jovobeni MNYP-s eladoi nyomas reme), de a valsagado kozvetlenul is befolyasolja a nyeresegesseget.
Miért is ne? Az árfolyamnak semmi köze sincs a fundamentumokhoz és a készpénztermelő képességhez, mint ahogy a jelenlegi árazásból kitűnik. Ha lenne, akkor nem zuhant volna egy éven belül 800 forint feletti tartományból, 511-ig.
Az egyáltalán nem biztos, hogy egy osztaléknyit esik az ár szelvényvágáskor, ha nem is lesz osztalékrally. Mondjuk vágáskor 500 lesz az ára, akkor vágás után 450? Ha feltételezzük, hogy 9 évig minden évben 50 forint lesz az osztalék, akkor 9X50=450, tehát 0 forint lesz az MTel ára? Az érdekes lenne. :)
Tavaly ugyebar az osztalek 10%-kal, az arfolyamnyereseg 20%-kal adozott, igy a 10%-os adokulonbseg miatt jobban megerte osztalek formajaban kivenni a penzt. Iden viszont mar mindketto 16%-kal adozik, igy tehat amikor az osztalekfizeteskor egy osztaleknyit esik az arfolyam, gyakorlatilag nullan vagyunk.
Mindezek tukreben meg tudna mondani valaki, hogy iden miert eri meg osztalek miatt reszvenyt venni? (Nem allitom, hogy nem eri meg. Kerdezem, hogy miert eri meg.)
Személy szerint nekem csak egy játékpakk van 513-ról, valójában 532-től láttam vételi jelet.
555 felett nem tudott megmaradni, tehát behalt az emelkedés.
Csak 530 alatt dobom a játékpakkom.
Tok jo, bar ezt senki nem kerdezte. Az en kerdesem az volt, hogy az idei adozasi valtozasok tukreben mi ertelme van az osztalekrallynak. Erre lathatoan te sem tudod a valaszt, csak lekezelo, egysoros kommenteket irogatsz.
Sok érvet felsorakoztathatsz az osztalék rallyval szemben. Azért beláthatod Te is , hogy a könnyű pénz igére mindig is hatott az emberek józan ítélőképességére.
Én pl 4X-es bef. hitellel longoltam a telekomot tavaly 712-től 8XX-ig.
Mtelekom