IIgen, igazad van én az 1124-es szintre gondoltam, ami technikailag nagyon erős ellenállás, de valóban az ATH az sokkal-sokkal messzebb van. 10-20 éves távlatból már nehéz jól emlékezni, hogy mik voltak a tényleges árfolyamok. Sok sikert mindenkinek.
az elképzelhetetlen psze nem szószerint értendő:) amúgy valóban egy éve a teló nem azzal foglalkozik, hogy néz ki a csártja, ha nem milyen fundás hír érkezik, hogy adót vezetnek ki, hogy inflációval emelhetik a a szolgáltatási árat, hogy durván emelkedik a bevétel, a profit, hogy ezáltal erősen nő a részvényesi javadalmazás, hogy visszakerülhet az msci-be, hogy egymásra licitálnak az elemzői célárak. De azt is mondhatom 10 év agónia után sztori lett az mtel.
Nem csinálok elemzéseket most, de a korrekció ~800 környékén kezdődik! Egy~180-200 pontos esésnél, ha nincs globális gebasz, akkor már kapkodni fogják! 😃😃 Nagyon nehezen elemezhető (ta szinten) most a Mtelekom!! Kell egy korrekció, hogy megerősítse az ~1650-s célt, ami addig, sac/kb. csak! 800-ról, pont betalálna a kövi emelkedés, de kisebb csökkenés esetén is jó! Egyelőre nincs miből kalkulálni, mert nem volt korrekció, az emelkedő trendben! Amit tudni kell a "korrekcióról", hogy az emelkedő trendhez képest, egy 38,2%-s csökkenés esetén beszélünk korrekcióról, addig nem! Az emelkedő trend, 834 pont... eddig! Azt, hogy honnan indul meg a korrekció, azt még nem tudni. Eddig 68 pont volt a legnagyobb csökkenés és most esett ki a csatiból először! Nem igazan jó, de nem vészes!
Ezt mi nem tudhatjuk. Viszont lehet, hogy jól keresnek a teló részvényen a kormány közeli emberek. Gyakorlatilag tudják irányítani az árfolyamot. Csináltak egy jó beszállót maguknak, majd tettek róla, hogy elinduljon az árfolyam. Szerintem már tudják, hogy mikor kell kiszállni. És ez igaz mindegyik komolyabb részvényre. Ez a baj a Magyar tőzsdével.
Nem az első volt, nem lepett meg. :) Sok volt az eladó, sok volt a vevő, a győztes egyértelmű! Holnap újra indulhat a "menet"! Már a régi pénteki zárókat, teljesen elfelejtettem, amikor bezúzták és hétfőn jó nyerő lett belőle... :)
Ha rendesen kereskedés lett volna és nem előre lebeszélt többszázezer darabos átadások 1080-on, akkor még azt is gondolnám, hogy ennek van jelentősége. Szép estét Mindenkinek!
Mtelekom