mit vártok ma (vagy a hétre) mollytól?
szép usa-zárás pénteken, ázsia is jó és a brent is 69 felett...
mol pedig fekete gyertyákkal de kicsit folyton emelkedik (ez mit jelez TA alapon?)
én reménykedem ma egy 22500 feletti tartózkodásban, viszont egyébként oldalazásra számítok 23000 és 21900 között :)
tőzsdeklub:
MOL: Az olaj szárnyalása ellenére sem tudott emelkedést produkálni, ami ilyen optimista környezetben nem
mondanám jó jelnek. Egyelőre viszont oldalaz, így váruk ki amíg elindul. Támasz 21700ft-nál, míg ellenállás
22600ft környékén és a 20MA.
(babics ujra lefelé várja molyt, ez jó jel lehet :))
szal ha 2006ban az éves jövedelmednek (pld munkáltató által kifizetet bruttó bér) a 11% magasabb mint 400rugó akkor azt jelenti h elérted az eho küszöböt és az osztalék után nem kell 4% eho perkálni.
Arra gondoltam amit, most kell leadózni.....
Az 2006-ban került rá a számlára......
Tehát azt mondod EGIS 25%+EHO?
többi pedig 10%?
Az EHO nem csak a tőzsdén kívülieket terheli?
Lehet, hogy félreértettelek én a mostani osztalékokra gondoltam. Ha a tavajit kérdezed az EGIS a mérvadó, én így tudom. De tavaj még nem volt osztalékom.
Én úgy tudom nem ilyen egyszerű, hogy vannak eladók és vevők.
Van a jegyző, és vannak a vevők és az eladók.
Ez utóbb kettő emberállat fajta lehetünk mi, míg a jegyző az a harmadik fél, "aki" köteles a részvényt bizonyos körülmények között megvenni vagy eladni. A jegyző egyszemélyben lehet eladó és vevő is velünk szemben, mi akik vagy vevő vagy eladó pozicióban lehetünk.
Persze ettől még igaz a képlet
vett db = eladott db.
Csak az a kérdés, hogy ki volt a vevő vagy az eladó.
Nem inkább arról van szó, hogy az eladott és vett rv-ek összértéke szerint mondják, hogy az eladó vagy a vevő volt-e a több?
Mivel kezdő vagyok bocs, ha butaságot írtam, javítsatok ki. Tanulni nem szégyen. :)
A MOL Nyrt. és az Esso megállapodást kötöttek arról, hogy az amerikai cég tanulmányt készít Magyarország néhány nem konvencionális szénhidrogénmezőjének kitermelési lehetőségeiről. Ennek kapcsán Háda Bálint, a Questor értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy az ügyről még nem lehet sokat tudni. Vélhetően a Makóihoz hasonló mezőkről van szó, amelyek elsődleges, vagy másodlagos kitermelési módszerekkel nem hasznosíthatók és csak az úgynevezett harmadlagos módszerek hozhatnak eredményt.
egyes piacokon nem feltétlenül igaz, hogy egyenlő az eladók és vevők száma, pl a zöldségpiacon mindig tolonganak a vevők az árakat viszont az eladók határozzák meg napi szinten, az viszont igaz, hogy ugyanannyi db-ot vesznek mint eladnak, de ebből az eladók és vevők száma nem meghatározható egyetlen megfeleltetés lehet egyértelmű ár(x) = ár(x) ahol x=valami
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.