Reggel azt írtam, hogy holnap estére alacsonyabban lesz, mint ma. Keresd vissza!
Minden problémát folyamatosan nem lehet a szőnyeg alá söpörni és csak vakon felfelé, minél tovább húzzák a dolgok megoldását, annál nagyobb lesz a pofára esés.
Sziasztok, kezdő tőzsdézőként és fórumozóként, de már profi beragadóként nekem is van olyan érzésem/paranoiám, hogy lesz itt még egy - akár komolyabb - lefelé kör is a következő hetekben.
A vészforgatókönyvek közük szerintetek pl. az INA eladása milyen rövid és középtávú hatást gyakorolhat? (bár nem tudom ki venné meg mostanában)
a, megfelelő ár és vevő esetén rövid zuhanás, majd visszakapaszkodás, mert meszabadultunk a ballaszttól?
b, tartós zuhanás, mert a vállalat így sokkal kevesebbet ér (esetleg felfelé majd csak azután megy, miután bevásárolt valami jóba)
Mellesleg: eddig folyamatosan jöttek a rossz hírek a leminősítés óta, viszont mostantól:
- Eu-s QE
- pletykák a felminősítésről
- kilátásjavítás
- magas osztalék
- rájönnek a befektetők, hogy az erős chf a szomszédaink közül nekünk árt a legkevésbé
- valami változás az INA patthelyzetben
- majd végül felminősítés
Szerintem annyiban igaza van MZS-nek, hogy most 11.200-ig up, holnap meg vissza 11 körülre, és ha rosszul sül el a görög választás, akkor irány akár 10 is. Ne legyen igaza, de szerintem is ez a forgatókönyv, és remélem, hogy utána már elindul felfelé, de ha nem lesz HÍR, akkor tovább megy a lassú lecsorgás...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.