,,Ha valami fura történik a piacon, azt nem szabad figyelmen kívül hagyni. Volt türelmed végigvárni, amíg a papír bejárja természetes útját. Most pedig, a figyelmeztető jelet látva, legyen bátorságod kiszállni és félreállni! Nem állítom, hogy ezek a jelek mindig megbízhatóak, mert mint korábban is mondottam, a tőzsdén egyik szabály sem igaz az esetek 100 %-ában. De ha odafigyelsz a jelekre, jó eséllyel leszel nyereséges a piacon. Egy nagyszerű spekuláns mondta nekem egyszer: „ha figyelmeztető jeleket látok, nem vitatkozom velük, kiszállok! Pár nap múlva, ha minden jónak tűnik, újra beléphetek. Ezzel megspóroltam magamnak egy csomó aggódást és pénzt is. Illusztrálom egy példával: ha a sínek között sétálok, és látom, hogy közeledik egy expresszvonat óránként 100 kilométeres sebességgel, hülye lennék nem félreállni és elengedni. Ha a vonat elhaladt, folytathatom az utam, ha úgy látom jónak”.
Jesse Livermore
Ezen a Svájci charton eléggé szokatlan és figyelmeztető első jel egy nagy emelkedés végén
Persze,csak ne írják,hogy alacsony olajár miatt,meg blabla...lengyel olaj csinál +40%ot fél év alatt,ez meg pont ellenkezőleg?Az eredményük hasonló,néztem a pkno gyjt is!Akkor most melyikük van jó helyen?
jan 25-ig én mindenesetre már semmibe sem nyúlok bele a BÉT-en. A görögöknél borítékolható a kommunisták győzelme, akiknek az egyik fő szlogenjük, hogy újra kell tárgyalni a hiteleiket -azaz megint engedjék el azok egy részét-. Talán csak annyi a történetben a pozitív, hogy ezt nem ma tudtuk meg, így talán a hatása sem lesz akkora. Ha pedig meglepetés lenne -sajnos nagyon kicsi a valószínűsége-, akkor nagyobb rally is jöhetne a jövő héten. És talán akkor is, ha a borítékolható szélsőbal győzelmét nem reagálná megint túlzottan negatívan a piac -hiszen elviekben már nem meglepetésről lenne szó.
te ez a sort jó ötlet volt?
ha én veszem a papírt akkor ne sortold meg, ha emese veszi akkor lehet 5*-sel :-)
emese a legjobb kontraindi itt a fórumban
2011-es gigabukód a számlámon hever, ezt se felejtsd el Emese.
Bármikor meghívlak sajtburgerre, ha egyszer feljössz Bp-re az ócskavas régi merciddel vagy másodosztályú vonattal.
400 km-t kibír még a járgányod?
Jaj, Vili, tudod mi a a legszebb? Hogy a ,,sajtburgerem" a Te lóvédból van ám. A míg Te vársz, addig a pirhanják széthordják a lóvéd, a kib@szott ,,befektetésedet". Érted már? Mindig egy picit. Aztán döglött lovon már mindegy hogy hogy ülsz...
A nyugati piacok figyelmen kívül hagyták, az USA pénznyomtatásának negatívumait, figyelmen kívül hagyják, az USA 17 ezer trillió államadósságát, figyelmen kívül hagyták, a svájci történéseket, figyelmen kívül hagyják az Ukrán totális csődbe jutását, figyelmen kívül hagyják vajon a görögökkel járó csőd és hitel vissza nem fizetést és a többi és a többi.... A számlát mindezért hamarosan be fogja nyújtani a világ. Nincs ingyen ebéd.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.