A mol szinte kizárólag $ ban köti üzleteit. A brent és wti olaj közötti spread most is megvan, a mol ezt a különbséget is menyeri. A mol ebbe a helyzetbe egy alul árazottsággal lépett be az ina és az országkockázat miatt. A jövőben az ina ki fog árazódni. Persze aki ma akar vételből nyereséget látni az ne molba tárazzon.
Engem sokkal jobban aggaszt a bét iránt általános érdektelensèg. Gyalázatosak ezek a forgalmak.
A tőzsde nem a múltat, hanem a jövőt árazza be rendszerint. Ráadásul az olaj tőzsdei jegyzése történik dollár alapon, a tényleges adásvétel ettől eltérő devizában is történhet. (Pl. EU vásárló valszeg euróval akar majd fizetni a MOL nyersolajért.) A kereslet nőtt 8-10%-al, de mennyivel csökkent az egységár? 38%-al? Mert a WTI nyersolaj ára november eleje óta $80-ról lezuhant $50-re. Innentől a kereslet növekedése nem pótolja az egységár zuhanását...
Osztalék? Szerinted miből fogják fizetni? A nyereségből, azaz, amit kifizetnek, annyival kevesebbet fog érni a cég azt követően.
Vedd nyugodtan, én inkább EUR STOXX ETF-re állok rá 2015-ben. :-)
Mindenki csak azt nézi, hogy zuhan az olaj és ez betesz a mol-nak. A kép árnyaltabb.
Az olajjal $ alapon kereskednek az meg baromi erős (forinthoz képest pláne) ez pedig baromi jó a molnak.
A finomított olajtermékek iránti kereslet 2 hónap alatt 8-10%-kal nőtt. A molnak ez is baromira jó.
Az üzemanyag fogyasztás csak októberben 8%-kal nőtt.
A gyj.is sokkal jobb lett mint várták, és sztem. a következő is jobb lehet.
És ne felejtsük az osztalékot.
Ne temessünk még. Veszem továbbra is.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.