o mar ki van innen tiltva sajnos (?), ugyhogy nem fog tudni reagalni erre neked :)
Törölt felhasználó2023. 07. 06. 17:46
Bakter másik topikban megjelent írására úgy döntöttem nem kívánok megnyilvánulni, ez az a szint amire felesleges. Mindenki elolvashatja. Arányosítás összehasonlító elemzés esetén, ez volt az alap téma, de emberünk megint jelentkezett szokásos ego stílusban. Nap témája másik topikban, OTP vagy Mol forgalma volt nagyobb napi alapon. Mivel nem azonos a részvények árazása ezért arányosítani kell amit a napi darabszámmal tökéletesen tudunk igazolni. Mondhatom úgy is, hogy a darabszámmal az adott részvény napi befektetői érdeklődését is modellezhetjük. Bakter, ha annyira forint alapon akarod bizonyítani akkor forint alapon is arányosíthatod a két részvényt , abban is ma Mol fog győzni! Ismétlem két részvény összehasonlításáról van szó és nem egyenkénti forgalom meghatározásról! De már így is többet szántam az időmből erre, mint az egész érdemelne. Bakter minősítését magamban tartom.
Amikor hármas bóvliban voltunk a forint 300 vagy alatta volt inkább. Miután jöttek sorra a felmínősítések, úgy gyengült évről évre a forint. Hogy miért? Azt mindenki fantáziájára bízom.......,
Amit pedig ma látunk a Ft-on, az egyelőre nem más, mint speka. De azt is láthatjuk, hogy az MNB meglehetősen higgadtan viselkedik. Lehet nem is jön rosszul a kormánynak egy kis Ft gyengülés! Nagyot persze ők sem akarhatnak! :)
Lehet, hogy naiv vagyok egyébként, de én úgy gondolom, hogy komoly felelősség is a döntésük. Mert lehet, a szakadék szélén imbolygunk, de most dönteniük kell, hogy ők meglöknek, vagy megvárják visszanyerjük-e az egyensúlyt. Azért ez egy nagy nemzetközi minősítő cég, szerintem ezt mérlegelniük kell! A helyükben megvárnám mit főzünk magunknak!
Én ezt a kockázatot most vállalom. Voltak már hasonló 1-2 napig tartó világvége időszakok. Az SP minősítés rosszkor van, ha együtt nézem. Ugyanakkor bízom benne, hogy nem a napokban hozzák meg a döntésüket, hanem az elmúlt hónapok alapján. Az pedig nem rossz annyira, leszámítva, hogy az EU-val nem sikerült megállapodni.
Alapvetően egyetértek, egyelőre nem Magyarország specifikus (a mai nap legalábbis) és nem is MOL specifikus, hanem most biztonságos eszközökbe megy a tőke. HUF, emerging market nem az. Remélhetőleg fordul a piac. Ha mégis leminősítenek az olyan szempontból hozhat új helyzetet, hogy egyes alapoknak el kell adni, de ne legyen így.
Szia egyetértek. Én is remélem azonban, hogy leminősítés jelenleg még nem lesz! MOL felülteljesítő maradhat. Önmagában a HUF gyengülés a MOL-nak nem okoz nagy problémát, szerintem. Az ország, és a BÉT az persze máshova tartozik. Egyelőre a HUF sem tragikus még, szerintem. Ha nem lesz leminősítés, amiben én jelenleg bízok, akár visszájára is fordulhat a helyzet. Akit most kiráznak, az akkor pislog majd, mind hal a szatyorban. Persze én az átlagnál jobb helyzetben vagyok, ezt hozzá kell tennem. Alacsony a beker átlagom.
Közben az EURHUF már 385, egy hónap alatt közel 5% gyengülés. Borzasztó rosszul néz ki és ez minden hazai papírra hatással van. A legrosszabb forgatókönyv, hogy holnap bóvliba vágnak és ez új helyzetet teremt a bux-ban. Szerintem nagyobb az esélye, hogy nem változtatnak a besoroláson, sem a kilátáson, azonban a piac extra óvatos üzemmódban van és mintha az ellenkezőjét árazná.
Törölt felhasználó2023. 07. 06. 15:31
nagyon védik a 3k környékét.... 3008-2990 között kb. 160k db ami látható...de egész nap vevő/eladó iceberg üzemmódban "meccsel" egymással.....forg. majd 1,5mrd... zárásra 2mrd meglehet megint....
MOL tulajok normálisan