Egyébként a mai gyertya teste eddig a tegnapi testén belül. Felfelé kikukucskál a mai kanóca. Nem látok okot egyelőre a rémületre, sőt még optimista is merek lenni! :)
Ratatics rendbe rázta az INA-t, korábban a magyar operáció élén bizonyított. Mindez persze csak ötletelés, az elmúlt napok publikálásai akár alá támaszthatják! Semmi többet nem kell ebben látni, és ez nem egy olyan ötletelés, ami feltétlenül rossz lenne a MOL-nak. Szerintem. Olyanból jó sok szokott lenni, ez most kicsit kiegyenlíti a mérleget! :)
Szerintem az OMV lesz inkább a nagy story a közeljövőben. Az egyik leányt, a Borealis épp fúzióra készül, és csak az OMV részesedése ér a vállalatban 7,5 mrd USD-t (az OMV teljes kapitalizációja jelenleg 13,15 mrd EUR). Ezen kívül hatalmas gázmezőket tárnak fel az Északi-tengeren és a Fekete-tengeren is. Ez utóbbit végző OMV Petromban is a részesedésük mai árfolyam alapján 3,3 mrd eur. Szóval én úgy látom csak itt közvetlen a szomszédban is jobb lehetőségek vannak. A vegyipar konszolidációja kapcsán (pl. a német Covestrot is fel szeretné az UAE vásárolni) egész jó lehetőségek vannak, nyomottak az árfolyamok (lsd BASF). Persze a MOL is jó lehet ezektől függetlenül.
MOL tulajok normálisan