MOL daytrade a 3.5 napig tartott menetkozi korrekcio kesznek latszik, az egesz merete 70 pont volt, es 60-120min chartokon kesznek szamozhato. Szerintem folytatodik a masirozas felfele. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20211020v01x99y3k.jpeg
Egyetértek, aki poziban van annak alapvetően jó jel, hiszen ha negatívak lennének a kilátások és eladásra javasolná akkor már rég kitárazott volna az Erste és szabadon kimehetne az elemzés meg a célár. Én csak Pletser részéről tartom szakmaiatlannak, hogy ezt a helyzetet úgy oldja meg, hogy hónapok óta inkább hallgat. De nyilván érdemesebb felvállalni egy ilyet, legalábbis pénzügyileg.
Nagyon fura, legalább ha mondana valamit, hogy azért számol úgy, mert feltételezi, hogy jövőre az olaj ára újra 50 dollár lesz, a finomítói margin 3-4 dollár, és jön a koronavírus újabb hulláma, akkor azon lehet csámcsogni. De nem, saját cikkében arról ír, hogy a következő évtized lehet az energiáé lesz, tehát a két dolog üti egymást, de nekünk ez csak jó, nem veri fel a port előre... majd utána, nekünk, akik pozícióban ülünk szerencsére mindegy. (legalábbis aki nem rövidtávra vásárolt)
A reptér üzlet kicsit hasonló mint az alapítványi történet, az állam részére tesznek engedményeket, van miből szerencsére. A reptér üzlet szerintem nagyjából irreleváns a MOL-nál, valamekkora tőke/hitel lekötését jelenti, nagyjából megtermeli a hiteltörlesztéshez szükséges költséget, 10 év múlva, meg kétszer ennyit fog érni a reptér. Nem a negyedéves számok igazán amik érdekesek, ezeket lehet sejteni, hogy éppen milyen egyszeri tételek fogják borzolni a kedélyeket, az jelentheti a bizonytalanságot (leírások, alapítványi adózás elszámolása stb...) ami sokkal inkább érdekes az a megváltozott sentiment. Ahogy Pletser is írta, lehet hogy az a várakozás, hogy innentől nincs értéke a szénhidrogén iparnak, csak a zöld energiának, ez kezd orra bukni. A világ egyelőre nő, mind népességben, mind gazdagságban, és ez az energiafogyasztás növekvése irányába löki el a történetet, és az elmúlt évek kiábrándultsága (beruházások visszafogása) vissza fog ütni. Persze a klímának is a növekvő CO2. Tehát a szénhidrogén ipar várhatóan egy pár éves minitörténetet kezd lefutni, az eddigiekhez és a várakozásokhoz képest jóval erősebb fundamentával, amiből az átmenet majd finanszírozható lesz. Hogy ez hogyan fordul át a fejekben, szerintem ez a kérdés, nem észrevenni a folyamatot, szerintem elég gáz. És a gáz. Pletser szerint nincs érdemi befolyása a gáz árának a Mol-ra, miközben a MOL saját negyedéves jelentésében bemutatja, hogy minden +/- 5 EUR/MWh (TTF) árnövekedésnél 100 MEUR éves EBIDTA-t eredményez. Az ár kb. 70 MWh-al magasabb most mint eddig, azaz 14x100 MEUR, persze nem fog fennmaradni ez az ár, de Pletser vagy valamit tud, vagy valamit nem, vagy valamilyen pozíciót kell képviselnie :-)
Szia Steve, én nem hiszek abban, hogy hosszabb lehorgonyzás lenne itt 2700-2800 közötti sávban. Abban pedig, hogy innen indulna egy komolyabb korrekció, egyáltalán nem. A 3K év vége, év eleje környékére továbbra is nagyobb az esély. A reptéri spekulációt bullshitnek tartom. 1000 %ig biztos vagyok benne, hogy a MOL nem lesz tulajdonosa a reptérnek. Szerintem kisebbségi sem. A funda erős. Technikailag az oldalazás belefér. Q3-ig eltarthat, de bármikor kitörhet felfelé. Nézz körül a BÉT-en. OTP, Richter szenved. Azok tényleg olyan szinteken mozognak, hogy nem nagy tér van felfelé. Az árak elszállása miatt a kispapírok se nagyon tudnak tovább száguldani. A MOL-nak azonban az áremelkedés is hajtja a szekerét, meg a Ft gyengülés is. Én nem látok jobb vételi lehetőséget a MOL-nál mostanában a BÉT-en, ha valaki nagyobb tétekkel, kicsit hosszabb távon játszik. Szerintem sokan, akik most a problémákat gyűjtik ide a topicba esést várnak, mert be szeretnének szállni újra. De csak a korábbi kimaradást tetézik egy újabbal.
MOL tulajok normálisan