Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 07. 20. 19:32
Előzmény: #3519  Törölt felhasználó
"mert mint irtam, kulonbozo szarmazasu es hitvallasu emberek kepesek Izrael teruleten bekesen elni egymas mellett, mindenfele robbantgatasok es raketa tamadasok nelkul"

Ez így is volt 1948-ig, amikor a zsidók erőszakos etnikai tisztogatást hajtottak végre.
Azt nem értem az egészben, hogy alapjaiban két testvér népről van szó, mert közösen éltek az arábiai-félszigeten (együtt "goatfucker"-kedtek), ahonnan a népfelesleg mindig kivándorolt.
Ha megnézel, egy szaúdi sejket, és a burnuszt sábeszdeklire cserélnéd, simán elmenne Cohennek, vagy Berkovitznak. Ez azért van, mert azt a vidéket elkerülte a gyarmatosítókon kívül mindenféle hódítás, ami a mostani arab területekre nem érvényes.

Törölt felhasználó 2014. 07. 20. 18:26
Előzmény: #3517  _pampa
Hat eppen errol van szo......
Mi alapjan van tobb joga a Palesztinoknak elni ott mint masnak...
Egyebkent megjegyeznem, hogy a 3506-os hozzaszolasban mar kifejtettem ezt bovebben....
es ha megnezed teljesen targyilagosan az adatokat akkor rajossz, hogy ez az egesz Palesztin kerdes 1 zsakutca.....
mert mint irtam, kulonbozo szarmazasu es hitvallasu emberek kepesek Izrael teruleten bekesen elni egymas mellett, mindenfele robbantgatasok es raketa tamadasok nelkul....

ugy ahogy oket se zavarja, hogy te kereszteny, ateista,budhista, muslim stb. vagy, engem se zavar, hogy a szomszedom miben hisz,mit vacsorazik vagy kivel megy aludni.....

Aki pedig az orthodox hitvallast rahuz egy orszagra egy nepre ahol az ezt kovetok kevesebb mint 10%, talan jelenleg 5% az eleg erosen altalanosit es ez igaz a Palesztinokra is ill. mas nepcsoportra....

Tehat egyaltalan nincs szukseg eroszakra, nincs szukseg ongyilkos merenylokre, es a HAMASZ-ra sincs szukseg, mert azon kivul, hogy nehany szerencsetlen iskolazatlan, kiszolgaltatott emberke felrobbantja magat es masokat ezzel megsert, megol....mit er el....semmit!!!

Ha pedig felelost keressel akkor az a HAMASZ es olyan csoportok hazatajan keress akik olyan populista kijelenteseket tesznek mint Izraelnek nincs joga ott lenni......
(ez tortenelmi zsakutca)

U.i: nem tudsz haza huzni a sajat orszagodba, mert 1 orszagban kulonbozo szarmazasu es hitvallasu emberek elnek, van akik elfogadjak ezt es van akik nem......

es mitol is lenne 1 hely csak a tied, a romai peldannal maradva, mert kulonbozo idoben kulonbozo nepek eltek ugyanazon a teruleten, es ez igaz nem csak Mo-ra hanem szinte az egesz vilagra.....
_pampa 2014. 07. 20. 16:35
Előzmény: #3515  _pampa
"Több száz civil halálos áldozat

Mahmúd Abbász palesztin elnök mészárlásnak nevezte az izraeli hadsereg Szadzsahíja negyedben folytatott, újabb civilek halálát okozó katonai műveletét. A Hamász izraeli települések elleni rakétatámadásainak megállítására indított, Erős szikla hadművelet tizenkét napja alatt a gázai egészségügyi minisztérium adatai szerint eddig a legkevesebb háromszázhetven palesztin vesztette életét, akiknek többsége civil volt.

A szárazföldi hadműveletek csütörtök esti megindítása, és különösen a vasárnap hajnalban Szadzsahíja negyedben folytatott harcok nyomán nőtt az izraeli hadsereg sebesültjeinek a száma. A rádió jelentése szerint több mint ötven sebesült katonát ápolnak különböző izraeli kórházakban, akik közül hétnek súlyos az állapota. A harcokban eddig öt izraeli katona és két civil vesztette életét."
_pampa 2014. 07. 20. 13:12
Előzmény: #3516  Törölt felhasználó
"Mit szolnanak a Palesztinok vagy eppen te ha holnap melled koltozne valaki Olaszolszarbol, majd 1-2 ev mulva azt mondana takarodj, huzz a P@csaba mit keressel az en foldemen, mert 2000 evvel ezelott ez a romai birdalom tartomanya udulohelye volt es engem ilett meg ez a fold, ha pedig nem mesz magadtol akkor felrobbantok a kornyeken valamit.....
Kisvuk

Akkor most hogyan is van?

Mi a csudáért"pöffeszkedik" az USA az indiánoktól elrabolt területen?
Húzzon mindenki haza a saját országába!

A hozzászólásodban ezt írod "lefordítva érthetőre".
Törölt felhasználó 2014. 07. 20. 12:47
Előzmény: #3514  _pampa
2 egyszeru kerdes?

Hol volt az ENSZ 2000 vagy 3000 esetleg 5000 evvel ezelott....
es a te es valoszinuleg az en oseim merre barangoltak ez idotajt...
gondolom nem a karpat medencebe???
Mi alapjan van tobb jogod elni a Karpat medencebe mint barmely mas embernek....?
es mi alapjan nincs jogod elni mashol....
es mi alapjan van jogod ha valami nem tetszik akkor h@lyiteni iskolazatlan gyerekeket hogy robbantsak fel magukat, hogy a te erdekeidet szolgaljak.......

ebreszto ember.....????

Meg mindig javasolnam, hogy tolts el 1 kis idot arrafele mielott olyasvalamirol beszelsz amirol 1. kezbol semmilyen kezelfoghato tapasztalatod, informaciod sincs....
mindenfeleket olvasol az Inteneten es nezzel a TV-ben amivel befolyasoljak a velemenyedet,de konkret valos dolgokrol sajnos f@ngod sincs.....

Mit szolnanak a Palesztinok vagy eppen te ha holnap melled koltozne valaki Olaszolszarbol, majd 1-2 ev mulva azt mondana takarodj, huzz a P@csaba mit keressel az en foldemen, mert 2000 evvel ezelott ez a romai birdalom tartomanya udulohelye volt es engem ilett meg ez a fold, ha pedig nem mesz magadtol akkor felrobbantok a kornyeken valamit.....
_pampa 2014. 07. 20. 09:38
Előzmény: #3514  _pampa
"Palesztin források közlése szerint a Hamász egyik vezető tagjának, Hálil al-Hadzsának a házát ért légitámádásban négyen meghaltak. A közlések szerint a légicsapásban a Hamász-vezető három családtagja és egy szomszédjuk halt meg."

Jön majd a cinikus válasz:

Járulékos veszteség....

"Az izraeli hadsereg által július 8-án indított hadműveletben mintegy 350 palesztin vesztette életét Gázában, az izraeli halálos áldozatok száma hétre emelkedett a vasárnap hajnali adatok szerint. Legkevesebb negyvenhat palesztin vesztette életét szombaton, ami így az összecsapások egyik eddigi legvéresebb napja lett."
_pampa 2014. 07. 20. 09:28
Előzmény: #3501  Törölt felhasználó
"Esetleg van informaciod, hogy a palesztin kormany koltsegvetesenek hany szazalekat kapja Izraeltol....?
Ill. a Palesztin kormany tamogatja HAMASZ-t....???
Ok meg koszonet keppen........

Szoval neked is jo elmelkedest kivanok.....
;)
Kisvuk

Amennyiben ennyire ismered a történetüket akkor leírnád nekünk tudatlanoknak, hogy Izrael miért pénzeli a palesztinokat?

Esetleg azt leírnád,hogy melyik ENSZ határozat alapján kiálthatták ki Izrael államot? MI áll benne?
Törölt felhasználó 2014. 07. 20. 08:02
Előzmény: #3512  Törölt felhasználó
Felhívom a figyelmedet, hogy dél afrikában még mindig fehér uralom van... az a 10% fehér uralja a törvényeket... és egy-két terrorista nem fog rajta változtatni, legfeljebb elméllyíti a dolgot.

Úgyhogy én meg azt mondom, hogy a te lelkivilágoddal nyugodtan elmehetsz oda...
Ha meggyílkolnak, az is hasznos lesz a "fehér ügynek", mert magad helyett kivégeztethetsz néhány niggert "hivatalosan". (Csak gondoskodj megbízható fehér tanúkról, akik látták, hogy vagy 20 nigger nyírt ki brutálisan.)
Törölt felhasználó 2014. 07. 20. 07:48
Előzmény: #3510  Törölt felhasználó
"Azon kívul a az alábbi - legalábbis fehérnek fordított - szó ki tudja milyen jelentéstartalommal bír"

Győződj meg róla személyesen, csak bátran, akkor legföljebb nem 20,000 gyilkosság fog történni évente, hanem 1-el több-:)))))
Törölt felhasználó 2014. 07. 20. 07:39
Előzmény: #3510  Törölt felhasználó
/Nevezzük át a "fehér hatalmat" "kaukázusi hatalommá" (főleg angolszász területen), hogy biztosan etnikai vonatkozása legyen./
Törölt felhasználó 2014. 07. 20. 07:36
Előzmény: #3507  Törölt felhasználó
Mégis te a "fehér hatalmat" hogy neveznéd?

Azon kívul a az alábbi - legalábbis fehérnek fordított - szó ki tudja milyen jelentéstartalommal bír.

Ha pl. Mandela kuruc lett volna, akkor a néciknak szintén indokuk lenne a saját tetteiket/gondolataikat igazolni, hisz pl. ha francia szóból eredeztetjük a labancot, akkor pont fehéret jelent.

Azon sem lehet csodálkozni, ha rasszizmus lenne a dologban, persze alapvetően más, ha valaki pl. fehér hatalmi elnyomókkal küzd, vagy elnyomottakat niggerez.
Törölt felhasználó 2014. 07. 20. 07:31
Előzmény: #3508  Törölt felhasználó
"A többi is ugyanezt gondolja, csak akkor nyilvánítja ki, ha be van rúgva."

Ehhez sem kell kommentár. :D
De azért: nilván ismered mindet személy szerint ismered mindegyiknek a gondolatát.

Vagy ami valószínűbb csak magadból indulsz ki...
Törölt felhasználó 2014. 07. 20. 07:08
Előzmény: #3506  Törölt felhasználó
Ehhez sem kell kommentár.
A többi is ugyanezt gondolja, csak akkor nyilvánítja ki, ha be van rúgva.
link
A mostani akciót, egy dombról, magukat kényelembe helyező, benne élvezetet találó zsidókat "söpredék"-nek nevezte, egy amerikai riporter, mert az erről tudósítókat is megfenyegették, ha "rosszat" merészelnek erről írni, vag közölni.
Törölt felhasználó 2014. 07. 20. 06:28
Előzmény: #3506  Törölt felhasználó
Mandela mellett jobbról, nem az mi?
link
Nem szép dolog "fehérként" búrok legyilkolászásáról, niggerekkel danolászni.
Zsidóknál belefér ez is.
Törölt felhasználó 2014. 07. 19. 22:08
Előzmény: #3505  Törölt felhasználó
Szerintem eleg masrol beszelunk....

Leegyszerusitem a gyengebbek kedveert,
(bar nem vagyok biztos benne, hogy igy sikerul-e mindenkinek megertenie)....
Akit pedig erdekel vannak fonn statisztikai adatok....

Tehat nem artana megnezni peldaul, hogy az Izraelben elo emberek, honnan szarmaznak....
A masik ami kicsit erdekes lehet nehany jol ertesult tv nezo szemelyisegnek
az Izraeli tarsadalom vallasi osszetetele:
mert elnek am ott arabok, palesztinok, ateistak,orthodox vallas gyakorlok, buddhistak, keresztenyek etc...
(gondolom az ongyilkos merenylokre szerelt bombak ill. a raketak ezrei kulonbseget tesznek vallasi, szuletesi hozzatartozas szerint melyeket Izraelre kuldenek)
persze elofordulhat, hogy tevedek.....

es miert is baj ha kulonbozo gondolkodasmodu, hitu emberek egyutt elnek????

Persze kivancsi lennek a velemenyedre ha mondjuk, holnaptol mivel nem vagy szimpatikus es nem szeretnelek szomszedomnak, felrobbantanam a kertedet, vagy a gyermeked kerekparjat, mert nem tetszik, hogy ott elsz es kulonben is elotted masok eltek ott.....

Szoval ez a tema szamomra lezarva, mert sajnos nem talaltam erdemben megfelelo hozzaszolast.....
Törölt felhasználó 2014. 07. 19. 21:35
Előzmény: #3504  Törölt felhasználó
Arra gondolsz, hogy pl. a Csekások vezére Dzserzinszkíj elvtárs, meg a tagjai, köztörvényes, szadista, alkoholista ...... voltak.
Lavrentyíj elvtárs, Ehrenburg, a neves humanista, "ölj vöröskatona, ölj" Pravdás versikéivel stb.
Tranvesztita buzibáros, meg az Agrobankos bűnöző, most megválasztott Mazsihiszes vezetők, stb.
Mennyi szent ember-:))))
Törölt felhasználó 2014. 07. 19. 21:09
Előzmény: #3500  Alilou3
erre csak azt tudom mondani, hogy rengeteg hasznos informacio fenn van az interneten es rengeteg szemet.....
te meg dontsd el, hogy mit minek itelsz meg,bar a targyilagossaghoz nem artana nehany tortenelmi tenyrol olvasgatnod...
Törölt felhasználó 2014. 07. 19. 21:09
erre csak azt tudom mondani, hogy rengeteg hasznos informacio fenn van az interneten es rengeteg szemet.....
te meg dontsd el, hogy mit minek itelsz meg,bar a targyilagossaghoz nem artana nehany tortenelmi tenyrol olvasgatnod...
Törölt felhasználó 2014. 07. 19. 19:45
Ő volt, aki a legjobban elmélyült, a zsidó történelem kutatásában.
link
Törölt felhasználó 2014. 07. 19. 18:20
Előzmény: #3499  Alilou3
Gyonyoru szoveg....

Kezdjuk az alapoknal, mi is tortent 1967-ben........

te jartal mar arra esetleg eltel ott?
hany Izraeli, arab, muszlim esetleg kereszteny baratod van arrol a kornyekrol?

Olvastam en mar korraban a husveti nyuszirol es a telaporol is, persze levontam a kovetkezteteseket......

Lehet, hogy neked se artana tortenelmi tenyeket olvasgatnod es meg az is lehet, hogy neked is sikerulne levonni nehany kovetkeztetest....

Engem nem erdekelnek hirek meg szovegeles es mindenfele szakertok nyilatkozatai akik meg 3-6 honapot sem eltek ott en eltoltottem arrafele eleg sok idot.....

Sajnos itt eleg hideg van, mert en Sydneyben elek jelenleg....

egy eset ami szerintem parhuzamban lehetne az uggyel...:

Gondolom lattal mar baywatch cimu filmet....

Kepzeld itt is vannak eletmentok a strandon, persze nem most,de a nyaron eleg sok onkentes, akik ingyen azert toltik az idejuket a strandon, hogy a furdozok biztonsagba legyenek....

Nem akarom megnevezni melyik nepcsoportbol, kedves kis barataink leneztek a strandra, az eletmentok figyelmeztettek a "magasan" iskolazott es meg uszni sem tudo baratainkat, hogy fejezzek be amit muvelnek mert veszelyes lehet......
sajnos a mi kis eletmentoink fiatal sracok voltak es ez a mi kedves kis baratainknak nem tetszett, tehat megmutattak ki a Jani a strandon es jol elvertek a ket eletmento sracot....

A tobbirol pedig talalhatsz informaciot az interneten....
mert az emberi butasag, h@lyeseg szinte hatartalan....
persze kaptak 1 kis lecket amit amig elnek nem felejtenek el...

Szoval ovatosan mit irsz arabokrol, palesztinokrol, mert meg az is lehet, hogy tobb arab, palesztin, Izraeli embert ismerek szemelyesen mint te.....
es arra is nagy esely van hogy tobb muszlim es Izraeli baratom van mint neked,de ez nem jelenti azt, hogy elfogadhatonak tartanam ahogy az arab vilagban a nokkel bannak ill. hogyan hasznalnak fel iskolazatlan, tudatlan fiatalokat, hogy ongyilkos merenylokent artatlan embereket es sajat magukat oljek meg...
(komoly intelligens valasztasnak tunik)

Esetleg van informaciod, hogy a palesztin kormany koltsegvetesenek hany szazalekat kapja Izraeltol....?
Ill. a Palesztin kormany tamogatja HAMASZ-t....???
Ok meg koszonet keppen........

Szoval neked is jo elmelkedest kivanok.....
;)

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek