Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_pampa 2013. 02. 17. 14:49
Előzmény: #2759  Törölt felhasználó
"Pusztán annyit állítottam, hogy 1000 ember életről van minimum szó - mert kérdezted. "

Ennyi ember ölt meg? Esetleg ennyi áldozata van annak a tevékenységnek amit csinált? Mert a kettő nem ugyanaz.

Szerinted a Bush elnöklése alatt mennyi civil áldozata volt az iraki háborúnak? Őt lehetne ezért likvidálni?
Törölt felhasználó 2013. 02. 17. 14:30
Előzmény: #2757  _pampa
Nem értettem el semmit. Kérdezted, ugyan hány embert ölhetett meg, vagy csak a hite elég, hogy likvidálják?

Erre válaszoltam, hogy az a szervezet, aminek 4. legfontosabb vezetúje, az csak 2010 óta, kb. 1000 embert robbantott fel, rabolt el és gyilkolt meg stb...

Az a kérdéses személy, aki egyébként mindennek ideológiai hátterét adta, cikkei jelentek meg, hogy miért is jogos, és erkölcsös az öngyilkos merénylet, továbbá, hogy miért is szükséges, és hogyan kell pl. külföldi turistákat ölni.

Pusztán annyit állítottam, hogy 1000 ember életről van minimum szó - mert kérdezted.

Semmi egyebet nem állítottam, de azóta jöttök a marhaságaitokkal, hogy én kit és hogyan védek, vagy mentek fel.

Nem értem, hogy miért ez a reakció, egy számadat közlésére.

Drezdához pedig, érdekes a wikipédia cikked, én az angol eredeti szócikket olvastam, tehát megint Wikipédia.

"According to official German report Tagesbefehl (Order of the Day) no. 47 ("TB47") issued on 22 March the number of dead recovered by that date was 20,204, including 6,865 who were cremated on the Altmarkt square, and the total number of deaths was expected to be about 25,000.[77][78][79] Another report on 3 April put the number of corpses recovered at 22,096.[77] Three municipal and 17 rural cemeteries outside Dresden recorded up to 30 April 1945 a total of at least 21,895 buried bodies of the Dresden raids, including those cremated on the Altmarkt.[80]"
35,000 people were registered with the authorities as missing after the raids, around 10,000 of whom were later found to be alive.[82]
A further 1,858 bodies were discovered during the reconstruction of Dresden between the end of the war and 1966.[83] Since 1989, despite extensive excavation for new buildings, no war-related bodies have been found.[83

Seeking to establish a definitive casualty figure—in part to address propagandisation of the bombing by far-right groups—an independent investigation conducted in 2010 on behalf of the Dresden city council stated that a maximum of 25,000 people were killed, of which 20,100 are known by name.[84][85

Tehát az ellentmondások tisztázására, maga Drezda városa végzett kutatást 2010-ben, és jutott arra, hogy nem volt több áldozat, mint 25,000.

Ezzel megint semmit nem közöltem, csak számot. Ne adjatok a számba semmilyen véleményt, csak ha azt én leírom.
Számokat közöltem.

Az AQAP áldozatainak száma 2010-től kb. 1000.
A drezdai bombázás áldozatainak száma 20-25.000.

Semmi egyebet a világon nem mondtam még azon kívül, hogy a 250.000-es adat Goebbelstől, és egyéb náciktól származik, mint pl. David Irving.

Mindezekre a forrásom a Wikipedia
link

Falsification of evidence

The bombing of Dresden has been manipulated by Holocaust deniers and pro-Nazi polemicists—most notably by the British writer David Irving in his book The Destruction of Dresden—in an attempt to establish a moral equivalence between the death toll of Jews in German concentration camps and the indiscriminate killing of German civilians by Allied bombing raids.[118] As such, "grossly inflated" casualty figures have been promulgated over the years, many based on a figure of over 200,000 deaths quoted in a forged version of the casualty report, Tagesbefehl No. 47, that originated with Hitler's Reich Minister of Propaganda Joseph Goebbels.[119][120][121]

Lefordítani nem fogom, azok kedvéért, akik angolul nem tudnak, leírtam röviden korábban magyarul, de ha annyit sikerült elérnem hogy egyesek elgondolkodjanak a források megbízhatóságáról, akkor nem volt hiábavaló.

Maguk a németek állítják, hogy 20-25 ezer a halottak száma.

Az meg rendkívül fárasztó, hogy számokra az a válasz, hogy mindenféle nekem tulajdonított, de el nem hangzott "véleménnyel" kezdünk el vitatkozni.

Nem mentettem fel senkit, és nem védtem senkit, a számok meg a legkevésbé érdekelnek egyeseket, ha nem az ő véleményüket támasztja alá.

Nem mondtam azt sem, hogy szerinted a Hamasz nem terrorszervezet, egyetlen egy dolgot mondtam (mert kérdezted/nem értetted), hogy az AQAP megölt 1000 embert, erre Drezda meg Hamasz, meg angolok meg Tokió. Meg szerintem csak az egyik bűnös, és felmenteném Harrist.

Két eset van, vagy nem tudtok olvasni, vagy iszonyatosan erős indulat és prekoncepció él bennetek.
_pampa 2013. 02. 17. 14:02
Előzmény: #2753  Törölt felhasználó
Wikipédia:

"Drezda bombázása

[bevezető szerkesztése]
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Kilátás a drezdai városházából a szétrombolt városra a támadás után
Drezda bombázása egyike volt a valaha volt legpusztítóbb légitámadásoknak a történelem folyamán, amikor is a szász nagyváros központját gyakorlatilag a földdel tették egyenlővé a szövetséges brit és amerikai légierő nehézbombázói 1945. február 13–15. között. Az akció barbár cselekedet volt, hiszen Drezda központjában semmilyen jelentős katonai célpont nem volt, a gyújtóbombákkal végrehajtott többnapos támadássorozat egyértelmű célja a polgári lakosság minél nagyobb mértékű lemészárlása volt. Az akció során a német nagyváros teljes belvárosa romtengerré vált, a halottak számát 20 000[1] és 80 000 közé teszik a kutatók (A régebbi becslések 35 000 és 1 000 000 közötti áldozatról szóltak).
Tartalomjegyzék [elrejtés]
1 Előzmények
1.1 A szövetséges bombázóhadjárat
1.2 A német légierő és légvédelem 1945 elején
1.3 Drezda helyzete a támadás előtt
1.4 A megelőző támadások
2 A fő csapás
3 Jegyzetek
4 További információk
5 Kapcsolódó szócikkek
Előzmények [szerkesztés]

A szövetséges bombázóhadjárat [szerkesztés]
Az 1945-ös évbe fordulva már gyakorlatilag nem maradt olyan német nagyváros, amelyet az angolszász légierők még nem bombáztak volna a második világháború embertelen bombázóhadjárata következtében. Az Arthur Harris nevével fémjelzett koncepció jegyében a városok legsűrűbben lakott belső negyedeit szőnyegbombázással elpusztították, az egyetlen cél a polgári áldozatok minél magasabb száma volt. A legnagyobb pusztítást nem is a bombák okozták, hanem a főleg foszforral végrehajtott támadások után kitörő óriási tűzviharban a hő elől polgári lakosság felmenekült a felszínre, ahol az óriási hőség, a mérges gázok és az oxigén hiánya percek alatt végzett velük. A módszert először Hamburg bombázása során próbálták ki még 1943 nyarán, és láthatóvá vált azonnali, döbbenetes hatása. A kb. 50 000 ártatlan áldozat és a hatalmas okozott károkhoz képest csupán a bevetett repülők töredéke veszett el, emiatt a Bomber Command sikeresnek és továbbfolytatásra alkalmasnak minősítette az új módszert.
Ezen koncepció jegyében folytatódott a német nagyvárosok kíméletlen bombázása, és 1945 elejére már gyakorlatilag mindegyik német nagyváros belső része romokban hevert.
A német légierő és légvédelem 1945 elején [szerkesztés]
Az utolsó háborús évre a Luftwaffe már gyakorlatilag alig jelentett számottevő erőt a szövetséges légierő számára, hiszen a hat évnyi háborúskodás teljesen kimerítette a légierő anyagi és személyi erejét. A több fronton folytatott harcot már 1943-ra elvesztette a Luftwaffe, amikor is Nyugat- és Dél-Európában már elvesztette korábban kivívott légi fölényét. Ezen év közepétől kezdődött a szövetségesek bombázóhadjárata, ami először csak éjszakai bombatámadásokat jelentett főleg a Ruhr-vidék és az északnyugati országrész városai ellen. A támadások egyre pontosabbá és hevesebbé váltak, egyre több nehézbombázót bevetve. A helyzetet teljesen megváltoztatta az USA légi erejének belépése, innentől kezdve nappal is bombázták a német városokat. A hosszú távú kísérővadászok (P–51 Mustang, P–38 Lightning) megjelenését követően a honi német vadászvédelmet állandó csatákra kényszerítették a kiválóan megerősített bombázószázadok ellen. A Szovjetunió ellen is háborút viselő Luftwaffe ezen sokszoros terhek hatására egyre több kiváló pilótáját vesztette el, hiába tetőzött a repülőgépgyártás 1944-ben Albert Speer erőfeszítéseinek hatására.
A tapasztalatlan pilótákat sorra lőtték le a szövetséges vadászok, valamint a kritikus üzemanyaghiány hatására sok német egység már alig tudott bevetést repülni. A sziléziai iparvidék és a romániai olajmezők elvesztése után az ellátás még rosszabbá vált, a német gépek szinte állandóan a földön maradtak. Tovább apasztotta a bevethető gépek számát a Hannibal hadművelet, melynek során a Kriegsmarinével közösen a Luftwaffe is rengeteg civilt menekített ki Kelet-Poroszország területéről. Mindezek hatására a szövetséges légierő a német égbolt korlátlan urává vált, akár napi 2-3 több száz nehézbombázóval végrehajtott támadásra is képessé vált. Így a német légierő és légvédelem már vajmi keveset tehetett a szövetséges nyomás ellen.
Drezda helyzete a támadás előtt [szerkesztés]
Drezda eközben végig elkerülte a nagyobb bombázást, bár egyes, külsőbb részeit többször is támadták, de azok vagy katonai, vagy stratégiai célok voltak, magát a belvárost nem érte légitámadás. Mivel a Vörös Hadsereg addigra már bevette a német keleti területeket és Sziléziát, így a megrémült lakosok százezrei vették nyugat felé az irányt. Mivel addig Drezdát komolyabban nem bombázták, így a hatóságok a menekültek nagy részét a város falain belül helyezték el. Drezda nagy vasúti csomóponti jellege miatt a későbbiekben tervezték továbbszállítani az összetorlódott embereket. Ezért az eredeti kb. 640 000 fős lakosságszámnál lényegesen több, egymilliót bőven meghaladó embertömeg tartózkodott a városban 1945. február elején. A belvárosban jelentős katonai célpont nem volt. Mivel Drezda a második világháború előtt az egyik leggyönyörűbb és hetedik legnagyobb városa volt Németországnak, ezért sok drezdai úgy hitte, hogy a szövetségesek megkímélik majd, esetlegesen a háború utáni német állam új fővárosa is lehet. Emiatt a szükséges óvintézkedéseket sem nagyon tették meg, nem alakítottak ki összefüggő menekülőútvonalakat (mint például Hamburgban), illetve a várost gyakorlatilag nem védte földi légvédelem se.
A megelőző támadások [szerkesztés]

A lerombolt városról készült egyik híres felvétel, a Kilátás a drezdai városháza tornyából dél felé (Fotó: id. Richard Peter, 1945)
1944 őszétől kezdve már egyre gyakrabban volt légiriadó a szász nagyvárosban is. Az első bombatámadást 1944. augusztus 24-én szenvedte el a város környéke, amikor is a Drezdától nyugatra lévő Freitalban lévő olajipari üzemet és a város délnyugati részén fekvő Gittersee nevű városrészt támadta a szövetséges légierő. A támadásban 241 ember vesztette életét.[2] Október 7-én újabb támadás érte a várost, a Friedrichstadtban lévő pályaudvart bombázta az amerikai légierő, a támadásnak 312 halálos áldozata volt.
Az első nagyobb támadás 1945. január 16-án történt meg, amikor is az USAAF 133 bombázót bevetve 279,8 tonna robbanó-és 41,6 tonna gyújtóbombát dobott a frierichstadti pályaudvarra. A támadások tovább gyengítették a légvédelmet, a környéken mindössze 30 darab bevethető vadászgép maradt, de az üzemanyag hiánya miatt ezek sem szállhattak fel. A földi légvédelmet már korábban a keleti frontra szállították, így gyakorlatilag teljesen védtelenül állt a város egy nagyobb támadás ellen.
A fő csapás [szerkesztés]

A fő csapást, a Drezda bombázása néven elhíresült csapást 1945. február 13-án indították. A RAF nehézbombázói a szász főváros felé vették az irányt, a német légvédelem tehetetlen volt, mivel már egész nap elterelő hadműveletekkel tévesztették meg a támadás irányát rejtve. Így a várost teljesen meglepte a váratlan támadás, a légi szirénák sem szólaltak meg időben. Az első hullám főleg gyújtóbombákkal támadott, így megdől az az amerikai-brit érv, hogy a támadásnak ipari célpontjai voltak. A bombák zöme a sűrűn beépített, történelmi óvárosra esett, ahol minden hamar lángba borult."
_pampa 2013. 02. 17. 13:57
Előzmény: #2748  Törölt felhasználó
Valamit megint elértettél. Én sohasem mondtam, hogy pl. a Hamasz nem terrorszervezet,de az ellene harcoló azon csoportok akik nem tartják be a nemzetközi jogot olyan fegyvereket használnak ami be van tiltva,túlzott erőt alkalmaznak, stb. ők ugyanolyan terroristák mint aki ellen küzdenek. Természetesen te szerinted csak az egyik bűnös a másiknak JOGA megvédeni hazáját minden rendelkezésére álló eszközzel....
Törölt felhasználó 2013. 02. 17. 12:37
Előzmény: #2754  Törölt felhasználó
Egyetértek, még szerencse, hogy nem ez volt a téma :)
Törölt felhasználó 2013. 02. 17. 12:36
Előzmény: #2752  Törölt felhasználó
No, és akkor itt befejeztem mára, hogy megmondd én mit képzelek és kit mentek fel.
Többnyire magamra hagyatkozom.
:)
Törölt felhasználó 2013. 02. 17. 12:35
Előzmény: #2753  Törölt felhasználó
Ez a vita parttalan lenne , én be is fejeztem.
Törölt felhasználó 2013. 02. 17. 12:34
Előzmény: #2751  Törölt felhasználó
Goebbels és a holocausttagadók szerint ennyi - csak hogy tudjam honnan is származnak az érveid.

A hivatalos német korabeli statisztikák (Tagesbefehl) szerint 22000-25000. Azon statisztikák amit nem hamisított Goebbels.

2010-ben a drezdai önkormányzat által végzett vizsgálat szerint az áldozatok maximális száma 25000, akik közül név szerint azonosítható 20100.

Ezzel semmiben nem mentettem fel senkit, csak a számaidat pontosítottam, és a forrásaid átgondolására hívtam fel a figyelmedet.

De várom az érveidet, hogy én mikor és hol mentettem fel pl. Harrist, már csak azért is mert eddig szó sem volt róla :)

Pampa kérdezett, hogy mégis mennyi, én meg válaszoltam.

Kicsit próbáljunk meg komolyabban vehető számokkal és komolyabban vehető érvekkel vitázni.

Törölt felhasználó 2013. 02. 17. 12:28
Előzmény: #2750  Törölt felhasználó
link
link

Ezeken a felvételeken mintha fordítva történnének a dolgok, mint ahogy te elképzeled.
Törölt felhasználó 2013. 02. 17. 12:19
Előzmény: #2750  Törölt felhasználó
250.000 halott.
Volt olyan óvóhely ahol százával főttek meg élve emberek. mondhatnám Tokiót is, 100.000 halott. A vezénylő tábornok maga mondta, "hogyha nem nyertük volna meg a háborút, háborús bűncselekményért elítéltek volna". Wilhelm Gustlof hajó elsülyesztése, Kelet Poroszországból menekítette a sebesülteket, nőket, gyerekeket 20.000 halott. 1945 február, Kitörés után, a Szikla Kórházban először kifosztották a sebesülteket, utána megerőszakolták az ápolónőket, végül benzinnel-lángszóróval halálra égették azt a 8000 embert.
Törölt felhasználó 2013. 02. 17. 12:09
Előzmény: #2749  Törölt felhasználó
Vaktában lövöldözöl, vagy van érved is hozzá? :)

Hány áldozata volt egyébként Drezdának?
Törölt felhasználó 2013. 02. 17. 11:55
Előzmény: #2748  Törölt felhasználó
Arthur Harris légimarshal, a Drezdai mészáros, meg tőled.
Törölt felhasználó 2013. 02. 17. 11:47
Előzmény: #2744  pampa
Szerencsétlen Goebbels meg fejbelőtte magát, pedig tőled ő is felmentést kapott volna...
Szegény.
Törölt felhasználó 2013. 02. 17. 11:41
Előzmény: #2746  _pampa
USA katonájával szemben nem járhat el a Hágai Nemzetközi Bíróság.
_pampa 2013. 02. 17. 11:35
Előzmény: #2745  S52Raptor
Conqui
Az USA már azért is meggyilkoltatja az ellenségét amit prédikál.Odahaza pedig a bizonyítottan gyilkolókat is felmenti (amennyiben a rendszer kiszolgálója) jogi "trükk" alkalmazásával...

Tudod mit jelent az ,hogy álságos?

A katona aki nőket és gyermekeket mészárolt le Afganisztánban még a mai napig is él....miért nem adják ki,hogy ítélkezzenek felőle az afgánok?
Nekünk és más országoknak miért kötelező kiadni azokat akiket gyilkossággal gyanúsítanak meg?

Fog valaha eljárás indulni valaki ellen aki utasítást adott likvidálásra és a megsemmisített autóban a szülővel együtt utazó családja is meghalt?
Ők miért nem gyilkosok? Miért csak az a pap pl. aki arra kérte híveit, hogy a kikötőben lévő hadihajót robbantsák fel?Vagy támadjanak meg egy katonai konvojt?

Nálad létezik a szürke,nálam csak fehér vagy fekete....Amennyiben azok követnek el valamit akiket "szeretsz" tudsz mögé elfogadható"magyarázatot állítani" amennyiben azok akiket "nem szeretsz" egyből a fejüket követeled....pedig mind két fél simán csak GYILKOS....

szvsz
S52Raptor 2013. 02. 17. 10:43
Előzmény: #2744  pampa
Tudod mit jelent az a szó, hogy "álságos"?
Gondolkodj el rajta...
pampa 2013. 02. 17. 08:36
Előzmény: #2743  Törölt felhasználó
Arra tudsz adatot, hogy saját kezűleg mennyi embert gyilkolt meg?
Törölt felhasználó 2013. 02. 16. 20:39
Előzmény: #2740  pampa
Ugyan mennyit?
2000 óta igazán aktívak, csak 2010 óta 900 ember (civil/katona vegyesen) haláláért teszik felelőssé az AQAP-ot. Van a palettán minden, öngyilkos merényletek, hadihajó, repülő, turisták -jemeni, amerikai, szaudi célpontok, mindenre találhatsz példát.

Az AQAP saját közlése szerint a szervezet 4. legfontosabb/rangosabb vezetője volt. A hite nem elég.
_pampa 2013. 02. 16. 10:38
Előzmény: #2741  pampa
A probléma már túlmutat Magyarország határán.

"Elkülönítve tanítják Franciaországban a cigánygyerekeket az általános iskola felső tagozatában – derül ki Célpont című műsorunk helyszíni riportjából. A családi pótlékot ott is megvonják, ha a diák lóg az iskolából. Az országba évente 200 ezer illegális menekült érkezik, köztük egyre több a közép-európai roma. A francia bűnügyi statisztika szerint a bűncselekmények kétharmadát bevándorlók követik el.
Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!

0

A városhatáron kívül, lakókocsikban, körbekerítve élnek a vándorcigányok Franciaországban. A környéken nincsenek lakóházak. „Ez a gát zajvédőfalként funkcionál majd, így szeretnénk számukra biztosítani az intimitást. Fákat is telepítünk majd ide” – magyarázza egy strasbourgi munkatárs a Célpont stábjának, miközben az összközművesített telep mellett haladnak el. Strasbourgban egy-egy ilyen telep kialakítására 300-400 millió forintnak megfelelő eurót költenek, mégis sokan inkább illegálisan, a tilosban „parkolnak”.

– Természetesen a lakókocsival nem mozoghatnak a városban szabadon, előre jelezniük kell, mikor kívánnak érkezni, hova és mikor indulnak tovább. Ezt csak akkor tehetik meg, ha rendezték a költségeket! – nyilatkozta a Hír TV-nek a város alpolgármestere, Mathieu Cahn.

A romák elsősorban segélyből élnek. A Célpont stábja néhány fiatallal elegyedett szóba, akik állításuk szerint próbáltak munkát találni, de nem nagyon kaptak. Elmondásuk szerint írni és olvasni sem tudnak. Iskolázottságukról annyit közöltek mindössze, hogy: „betereltek egy terembe és nem tanítottak semmit. Ez így nem jó!”

Ha a gyerek nem jár iskolába, itt sem jár családi pótlék.

– Az általános iskola alsó tagozatában integráltan, együtt oktatják őket a többi francia kisdiákkal, normál osztályban – erre a tanárok nagy figyelmet fordítanak, később azonban speciális osztályba kerülnek. Ez nagy kihívás a város számára is – 11-12 éves korukig ugyanis jók a mutatóink, rendszeresen járnak iskolába, utána azonban – be kell, hogy valljam – nehezebb rájuk hatni – tette hozzá Strasbourg alpolgármestere.

Közben a francia vándorcigányok mellett egyre több a kelet-európai roma menekült.

„A válasz a cigánykérdés megoldására is a határellenőrzés visszaállítása. Nincs is annál viccesebb, mint amikor a kormány úgy dönt, hogy kiutasítja, hazaküldi a nyomornegyedekben letelepedni kívánó romákat. Hova küldi őket, amikor nincsenek határok?! Jövőre Románia és Bulgária már a schengeni övezet része, én újabb menekülthullámtól tartok – nyilatkozta a Célpontnak a Nemzeti Front elnöke, Marine Le Pen.

Franciaországba évente körülbelül 200 ezer illegális bevándorló érkezik."
pampa 2013. 02. 14. 08:15
Előzmény: #2740  pampa
"Atomrobbantás: a Pentagon vezetője azonnal lépne az ügyben
Az amerikai külügyminiszter "erőteljes", a Pentagon vezetője pedig "azonnali koordinált" nemzetközi fellépést sürgetett szerdán az előző nap végrehajtott, harmadik észak-koreai nukleáris kísérlettel kapcsolatban.
John Kerry külügyminiszter kijelentette, hogy a nemzetközi közösségnek "erőteljes" választ kell adnia az észak-koreai provokációra, ami egyúttal figyelmeztetés lesz Iránnak is. Teherán nukleáris programjának célja Washington szerint az, hogy az iszlám köztársaság atomfegyverhez jusson.

"Nagyon fontos, hogy a világ erőfeszítéseinek hitele legyen az atomfegyverek elterjedésének megakadályozásában" - hangoztatta Kerry.

Leon Panetta amerikai védelmi miniszter kedden telefonon tárgyalt dél-koreai kollégájával, Kim Kvan Dzsinnel és kijelentette, hogy az "erősen provokatív" észak-koreai atomkísérlet megválaszolására "azonnali koordinált" lépésekre van szükség.

Az amerikai vezetés, miként korábban az elnökök szintjén, most a védelmi miniszteri szinten is megerősítette elkötelezettségét Dél-Korea védelme, beleérte az amerikai "nukleáris ernyő" kiterjesztése mellett.

MTI

Pontosan,ugyan olyan kemény intézkedést kell alkalmazni mint amit alkalmaztak, Pakisztán, India és Izrael esetében.
Nehogy már kettős elbírálás legyen ezen a területen is és megússza Észak- Korea egy "ejnyebejnyével" még az előző államok szigorú büntetést kaptak.....
Szenvedje el Korea is azt amit a többiek!

szvsz

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek