A kormány elvesztette a rezsiharcot, neked mennyibe fog ez kerülni, mi az alternatívád? A kapkodás és átgondolatlanság okozott álmatlan éjszakát? Átlag alatti fogyasztó vagy, esetleg egy központi gázfűtéses társasház egyik lakója? Minden ami rezsi!
Utazzatok el 3 napra. Mindent kapcsolj, le, húzzál ki. A két hűtő elé tegyél dugvillás fogyasztásmérőt. Villanyórát előtte/utána olvasd le. Én szerintem lehetetlen a lentebb leírtakkal egy évben 5200 kWh-t fogyasztani.
Dehogy! "az azonos mennyiségről kiállított részszámlákon kívül" - pont az átalányon kívüli eset, amikor jelleggörbe alapján becsülnek (aztán majd olvasnak le évente egyszer vagy díjmódosuláskor, és számolnak el ténylegesen), tehát az átalány marad. Szerencsétlen megnevezés ez a jelleggörbe, annyit jelent, hogy hasonló fogyasztók statisztikája alapján becsülnek.
Biztos? :) Tehát más lehetőség hiányában. Úgymint diktálás, leolvasás, becslés, átalány részszámlákon kívül. (Hátha másnak is segít, csak azért írtam le, nem cikizni akartalak.)
Azt, hogy derítsem ki, hogy a szomszéd mit csinál. Az oszlop pont a ház előtt, kb. 3m légkábel a homlokzatig.. Különben is a villanyóra utáni fogyasztást méri, és hogyan kerülne a szomszéd a villanyórám mögé. A villanyóra is vadonatúj, tavaly novemberben cserélték okosórára. Azóta leolvasni se kell, meg leolvasni se jönnek, mert mobilneten kommunikál velük.
Azt mondta az ügyintéző, hogy kapok először egy elszámoló számlát, valami 1-2000 körüli összeg rémlik, majd utána jön a rendes számla, ami gondolom 8000 körül lesz. Remélem így lesz
Köszi. Én maradok a leolvasásnál, évi közel 2000 m3-el. Eddig is két félé ár volt, a kedvezményes árat éves 1200 m3-es fogyasztásig számolták. Most csupán annyi történt, hogy az emelt áraknál mindegy, hogy melyik energia típust használod, a Ft/kWh egységár egyenlő lett.
Feladtam a számolást,mert a közlönyben leírtak ,pont az itteni felvetésekre nem adnak választ.Tehát arra jutottam,hogy megvárom az első számlákat szeptemberben és akkor kezdek el ismét anyázni.Javaslom mindenkinek és szép nyarat a továbbiakban.
Neked valami nem stimmel a fogyasztásoddal. Lent leírtad, miket használsz, az alapján gondolom. Nekünk, 3-an vagyunk. 1 kombi hütő (200l, 6 éves), mosógép, heti 3-4x (6 éves), mosogatógép 3-4x (6 éves), wifi router 2 db, állandóan megy, tv 1db, régi CRT csöves, ritkán, elektromos sütő + indukciós főzőlap (átlag heti 3 főzés, egy sütés, szóval ritkán), mikró, vízforraló napi szinten, kombi gázkazán (van benne keringető szivattyú, de a meleg víz az gázzal áll elő), nyáron búvár szivattyú napi 1 óra, minden lámpa led és így 1200-1300 kWh/év. Az nem létezik, hogy te a lent leírtakkal évi 6x annyit fogyasztasz. Szomszéd nem tőled viszi? Vagy van nagyon sok 35w-os spotlámpád? Vagy mi? Neked van hozzánk képest egy plusz fagyasztód és semmi más, de nekünk meg mosogatógép+ sütő+főzőlap, ezek meg a fagyasztód csak kiütik egymást fogyasztásban.
Az OK, hogy villámgyorsan át tudtál állni átalányfizetésre. De ha pl 2021 augusztusában 10m3-t fogyasztottál, most pedig 80-at fognak számlázni, kíváncsi leszek milyen áron fog szerepelni a számlán a 70m3 (mint vélt különbözet). Majd írd be légyszi, érdekel. ec22
Mennyire szilárd a Rezsid?