Topiknyitó: -pny 2019. 05. 26. 22:31

Megszületett a végeredmény - nagy meglepetések az EP-választáson  

Újabb kiszivárgás: közel végeredményt jelentő adatok az EP-választásról!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
qwrtzq 2019. 06. 02. 18:33
Előzmény: #437  kiegyezo
Ha csak annyi szabadalmat és olyan idézettséget produkálna az akadémia statisztikailag, mint Palkovics, akkor semmi gond nem lenne az egésszel.
Én is tudok mondani 3-4 olyan akadémikust, aki meg egyetért az átalakítással. Ha már anekdotikus érvelés.
badsector1
badsector1 2019. 06. 02. 18:32
Előzmény: #433  qwrtzq
"Te jöttél azzal, hogy egy minimálbér összegében elismert "főállású anyaság" megoldaná az alacsony gyerekszületés problémáját.
Én meg jeleztem feléd, hogy a családi adókedvezmény egyébként pontosan ezt teszi."
Levezetnéd a példádból, hogy ha az apuka 200 bruttót keres, akkor hogy jön össze a családi adókedvezményből, az asszonkának a minimálbér? A nyugdíjjogosultságról már nem is beszélve, ami ugye minmálbér után meg van, de a családi adókedvezmény után nem jár az asszonynak.
qwrtzq 2019. 06. 02. 18:31
Előzmény: #436  badsector1
úgy látom te nem érted, hogy az apuka 200 nettót keres családi adókedvezménnyel nélküle meg 131 nettót
ott a minimálbérnyi különbség, merthogy ezt te állítottad
vagy ja, még a családi adókedvezményen FELÜL? :DD
nahát ez a népnyúzó orbán
kiegyezo 2019. 06. 02. 18:29
Előzmény: #434  qwrtzq
Akiket én ismerek az akadémiai körből (3-4 személy csak), egytől egyig elismert egyetemi kutatók-oktatók egyben.
.
De ha esetleg a hellerágnesfélékre gondolnál - ők is. :-) Hogy Palkoviccsal mi a helyzet, azt nem tudom. 
badsector1
badsector1 2019. 06. 02. 18:27
Előzmény: #424  qwrtzq
Úgy látom nem érted, hogy miért megy el az anyuka dogozni, ha az apuka 200 bruttót keres.
Szerintem hagyjuk
Phylaxa 2019. 06. 02. 17:59
Előzmény: #432  kiegyezo
Az egzakt tudományokat szerintem vegyük ki, mert nem hiszem, hogy még valaki is kételkedne bennük. A pszichológia pedig a kísérletek miatt egyértelmű számomra és az egyik legkutatottabb terület. A pedagógia létkérdés, szerintem nem szabad liberalizálni. A magániskolák nyugodtan csináljanak amit akarnak, de az állami terület, ami a legtöbb gyermeket érinti bizony a nevelés és a tanulással kell, hogy foglalkozzon, semmi mással. Tehát akik kikerülnek, azok tanultak legyenek (a piacon érvényesülni tudjanak) és képesek legyenek pillanatok alatt beilleszkedni a felnőtt társadalomba (ne másokra kenjenek mindent, ha probléma merül fel). Ha ez nem így lesz, akkor depressziós, kilátástalan felnőttek tömkelegét neveljük.
qwrtzq 2019. 06. 02. 17:57
Előzmény: #432  kiegyezo
Az állam nem azt akarja megmondani, hogy mit kutasson az akadémia, hanem azt, hogyha már az egészet ő fizeti (az MTA kutatóintézeteni nem saját alapítványból gazdálkodnak), akkor legalább az eredményt BÁRMILYEN mérce szerint számon lehessen már kérni.
Az akadémia nyugati társaival összevetve egyébként pofátlanul fordítva ül a lovon. Egy max planck intézetben az egyetemek kiválóságai kutathatnak, magyarországon meg van az MTA belterjes társasága, és akinek ez nem jön össze az mehet egyetemre tanítani.
qwrtzq 2019. 06. 02. 17:52
Előzmény: #425  badsector1
Te jöttél azzal, hogy egy minimálbér összegében elismert "főállású anyaság" megoldaná az alacsony gyerekszületés problémáját.
Én meg jeleztem feléd, hogy a családi adókedvezmény egyébként pontosan ezt teszi.
kiegyezo 2019. 06. 02. 17:46
Előzmény: #431  Phylaxa
"dolgokban csak páran hisznek" - de hát pont erről van szó az alapkutatásoknál. Hány példát tudnánk itt tíz perc alatt felsorolni, amikben alig-alig hittek, most pedig életeket ment vagy épp  a mindennapjaink részévé vált? Semmelweis? Vagy: levegőnél nehezebb tárggyal nem lehet repülni? Vasból nem lehet hajót készíteni? Atomkutatás? Vagy a softosabb dolgokból: pedagógia, pszichológia?
Phylaxa 2019. 06. 02. 17:28
Előzmény: #429  kiegyezo
Nyilván két eset lehetséges: vagy foglalkoztatok vagy vásárolok. A legtisztább a vásárlás, de a foglalkoztatásnak megvan az az előnye, hogy életben tartok olyan kutatásokat, melyekre szükségünk van, de a piacot nem érdekli. Ugyanis ilyen is van. Ezért gondolom azt, hogy a foglalkoztatás területén van az átrendezés, túl sok olyan dologgal foglalkoztak, mely dolgokban csak páran hisznek. Ezt nem tudod kikerülni, mert az állam az alkalmazó. Passz, nem vagyok otthon benne és nem is akartam beleszólni, inkább kérdezni. 
Phylaxa 2019. 06. 02. 17:18
Előzmény: #427  kiegyezo
Igen, nekem trivi, ezért is csodálkozom. Nem tudtam, hogy ezt kutatni kell, talán inkább elmondani azoknak, akiknek ez nem világos. Bár hozzá kell tennem, hogy én nekem alap az, hogy a gyermeknek egy apa kell és egy anya. Ezt elmondom ingyen, bár nem akarom mások üzletét rontani. :)
kiegyezo 2019. 06. 02. 17:06
Előzmény: #418  Phylaxa
A kutatással kapcsolatban többféle szabadság felmerül. Amiről írsz, az a gazdálkodás szabadsága, amivel kapcsolatban -amíg közpénzekről van szó- nyilván lehet és kell korlátokat állítani. 
.
A kutatási szabadság egy másik kérdés. Ott sokkal kevésbé megengedhető a korlátozás, asszem, főként azért, mert az államnak nincs kompetenciája erre, és mert a témaválasztásoknak illetve az eredményeknek politikai kurzustól függetlennek kellene lenniük. 
.
A mostani kezdeményezéseket (CEU, Közgáz, MTA) nyilvánvalóan nem pénzkérdésként kell kezelni abban az értelemben, hogy nem a pénzszűke az oka. (Itt, a fórumon 30 perc alatt az MTA költségvetésének többszörösét össze tudnánk szedni - a feleslegesnek ítélt állami pénzszórások csökkentésével.) Ezek a lépések kifejezetten a tudós világ megrendszabályozására történnek. 
elemes
elemes 2019. 06. 02. 16:58
Előzmény: #421  Phylaxa
pedig pontosan ez a helyzet.
.
politika nem szólhat bele hogy mit kutassanak.
.
mivel nem ért hozzá.
kiegyezo 2019. 06. 02. 16:56
Előzmény: #416  Phylaxa
Egészen biztos, hogy kutatták - a magyarnál boldogabb és kiegyensúlyozottabb országokban, én a skandináv léhűtők valamelyikét tippelném. 
Aszondod, csak küzdeni kell a parlamentben ... számtalan példa mutatja, hogy ez nincs / nem volt így. Továbbá, nem arról volt szó, hogy általában szüksége van-e, hanem  hogy egészen kis korában pozitív hatása van-e, ha az apa aktívabb szerepet vállal (értsd: tisztába teszi, altatja, stb) és ez nem teljes egészében az anya dolga. Ha ez neked trivialitás, az jó, szerintem a magyar lakosság max harmada gondolja így (nem a magam köreiből indulok ki - ott szinte teljesen elfogadott ez)
kiegyezo 2019. 06. 02. 16:50
Így van, mármint, ami a lényeges kérdést illeti. Hol van a középosztály? Miért születik nekik olyan kevés gyerekük? 
.
Mi meg kidobjuk a társadalomtudományokat meg a gender studiest. Mert mi fejből tudjuk a válaszokat.
badsector1
badsector1 2019. 06. 02. 16:43
Gondolkodj már egy kicsit, ha az apuka 200 bruttót keres, akkor az anyuka nem a családi kedvezmény kimaxolása miatt megy el dolgozni.
Bírom ezeket a pampás béna pédákat. :))
qwrtzq 2019. 06. 02. 16:39
Előzmény: #422  badsector1
Semmivel sem vehető igénybe több családi adókedvezmény, ha az anyuka is elmegy dolgozni, ha az apuka legalább bruttó 200 körül keres (ennyi egy 8 általánost végzett sormunkás bére egyébként).
Szóval? Hol van a 2-es fertilitási ráta? De egyébként nem is ez a lényeg, hanem, hogy a középosztály kívánt gyerekei megszülessenek.
Phylaxa 2019. 06. 02. 16:39
Előzmény: #422  badsector1
Így van és közben várják a muszlimokat. :)
badsector1
badsector1 2019. 06. 02. 16:37
Előzmény: #420  qwrtzq
Akkor meg nem kell siránkozni, hogy a nők a karriert választják az anyaság helyett.
Phylaxa 2019. 06. 02. 16:36
Előzmény: #408  elemes
Politikai befolyás nélkül közpénzt? Ilyet sem hallottam még. Eddig azt hazudták, hogy így megy? :)

Topik gazda

-pny
-pny
3 4 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek