Topiknyitó: badsector1 2024. 02. 28. 07:57

Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA)  

"A 444 több forrásból is úgy tudja, hogy az elmúlt napokban Magyar azon dolgozott, hogy összehívjon egy kört, ami egy jövőbeli párt magja lehet."
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
user01
user01 2024. 09. 16. 08:05
Előzmény: #7417  euler
Lehet azért hivatkoznaj vitaként arra, hogy Orbán megvitatni megy ki kérdéseket az EU parlamentbe, mert ezt nem csak Magyarországon hívjákmparlamenti vitának, hanem ott is. Csak egy ötlet.....

A lapátolás médiahír? Meg a kórházbejárás is az volt? A MÁV-ozás is az lett? Bezzeg az nem hír, hogy Feri 2 évvepmezelőt kétszer is odaszólt, hogy szar az egészségügy, mielőtt elszaladt a pedikűröshöz.
Ezek szerint nem úgy működik a média, ahogy azt a DK-ban elképzelik. Még valami, amihez nem értenek?
Shortelek 2024. 09. 16. 06:52
Előzmény: #7414  Dehogynincs
"Engem marhára nem érdekelt, hogy hány minisztérium jutott volna a dk-nak"
Engem sem, viszont a 20%-al le lehetett volna váltani orbánt, ezt viszont a 20% nem bírja megértrni, fontosabb a gyurcsányozás és inkább maradjon orbán.
Ecnedam
Ecnedam 2024. 09. 16. 06:45
Előzmény: #7417  euler
Személy szerint én nem várom el, hogy lapátot fogjon egy politikus. Nem azért szavazok rá, hogy lefotózzák lapáttal a kezében. Nem ez a dolga. Mindenki a dolgát végezze, a politikus is. Ha a lapátos embertől a politikusig mindenki tisztességesen végezné a munkáját akkor ez a topic most nem is létezne.
euler 2024. 09. 15. 22:27
Előzmény: #7415  combo
Vajon MP lekési a "vitát"?
Vitát! Atyaég, és ezen csámcsog a teljes média, anélkül, hogy utánanéznének, hogy miről van szó. 
Az is beszédes, hogy a cseheknél és a lengyeleknél nem mennek politikusok lapátolni a gátakra. A szlovákoknál és nálunk igen. 
A kétnapos uniós külügyminiszteri találkozónak Bp-en, amit bojkottált az érintettek kétharmada és nem jelent meg egy uniós biztos sem, viszont nincs hírértéke. 
Hát, érdekesen működik a média ...
(Kaptál egy pluszt. Értékelem a humorodat. :)
badsector1
badsector1 2024. 09. 15. 20:00
Előzmény: #7415  combo
Mp-nek igaza van, friss levegőn egészségesebb súlyt emelni.
Dehogynincs
Dehogynincs 2024. 09. 15. 11:38
Előzmény: #7388  signal2
1. Ez az adottság, vagyis a dk támogatottsága nem kötelez az összefogásra. A mihamó is összefogás nélkül jutott be.
A másik adottságról miért hallgatsz? Ez a dk elutasítottsága, ami gyurcsányozással fölkorbácsolható, ha valakinek nincs annyi esze, hogy magától utasítsa el Gyurcsányt.
2. Fogadjuk el a 80%-20%-os felmérést! Ha az összefogó pártok tudták azt, hogy 20% elutasítja a közös indulást, akkor miért számoltak ezzel a 20%-kal is?
3. Ebben a 20%-ban én is benne voltam és nem lettem legkeményebb magyarista és természetesnek veszem, hogy vannak akik finnyásak MP-re.
4. Engem marhára nem érdekelt, hogy hány minisztérium jutott volna a dk-nak. Gyurcsányt egy minisztériummal is elutasítottam.
5. Az MZP-MP dilemma 2022-ben föl sem merült, mert nem volt a palettán MP, a 2024-es ep-választás után meg MZP törpült el: 0,64% a 29,6%-kal szemben.
badsector1
badsector1 2024. 09. 15. 09:44
Előzmény: #7412  Shortelek
Senki nem állította, hogy 100%, hogy a tisza nyeri 2026-ot,mivel orbán addig fogja tekergetni a csalás potmétert,amíg a 30%-os fidesz 2/3-dal csalja el a választást, ezért nem lehet megúszni, hogy utcáról legyenek elrakarítva.
Shortelek 2024. 09. 15. 08:50
Előzmény: #7398  badsector1
Azt nem gondolom, hogy most a tisza nem erõsebb a dk- nâl, csupán nem vagyok elvakult tisza hívõ abban, hogy 100% a tisza lesz gyôztes 2016- ban az ov választâson, már most látszik a fidesz igéret cunamija amivel ismét gyõzhetnek a csalás mellett.
ronaldinyo 2024. 09. 14. 22:48
Előzmény: #7410  badsector1
Nemsoká Orbán 39% Tisza 43%
badsector1
badsector1 2024. 09. 14. 22:19
Előzmény: #7408  signal2
nem a bombák várása miatt van 39%-on.
én pl nem vártam semmilyen bombát, a 2 milliós partizán interjú tette fel MP-t a politikai térképre.
Istvan78 2024. 09. 14. 21:58
Előzmény: #7408  signal2
Ezt a "10 másodperc alatt tiltottak" ügyet legalább 10-szer leírtad már. Mikor volt ez, tán áprilisban? 
A média nem azért hypolta őt, mert várta a bombákat, ennek kis szerepe volt. Egy hónap után már mindenki látta, hogy nemigen várható már ilyesmi. Azért hypolta, mert járta a vidéket, sokan voltak a gyűlésein, nőtt a népszerűsége, ezért mindenki őt akarta megszólaltani, a megszólalásai a médiákban pedig tovább fokozták a népszerűségét. És a lényeg: mindenki úgy látta, hogy nagy változások motorja ő, lehet vele Orbán buktatás. 
signal2
signal2 2024. 09. 14. 21:44
Előzmény: #7407  badsector1
Ebben az a vicces, hogy én pl nem is tudom, higy kommunikál a közösségi médiában, mert bár naponta felmegyek a faszbukra, alig hoz fel tiszával kapcsolatos hírt. Az oldalukról meg 10 másodperc alatt tiltottak, amikor megkérdeztem, hogy miért kell a hvg-t propagandistázni.
A média egyébként önként túlhype-olta március és június között. Várták, hátha robbantja a bombákat a fideszeről. Jó trükk volt ennek a lebegtetése.
badsector1
badsector1 2024. 09. 14. 21:22
Előzmény: #7406  badsector1
"Félreérthetetlenül arról van szó, hogy Magyar Péter impulzív közösségimédia-jelenlétére így válaszolna a kormányoldal. Erre rá is világít Deák Dániel nyilatkozata az Indexnek:Magyar Péter sem hosszú szakpolitikai viták miatt lett sikeres. Azért lett az, mert olyan módon tud a közösségi médiában kommunikálni, amivel megszólítja az ellenzéki szavazókat. A kormányoldalon is ilyen politikusokra van szükség a frontvonalban."

Szóval most már nagy szüksége lenen a fidesznek Magyar Péterre, de csak mencer tamásra tellik.
badsector1
badsector1 2024. 09. 14. 21:20
"A Tisza Párt mágnesként vonzza magához a kormányváltást akaró szavazókat, a parlamenti ellenzéki pártok kétségbeesettek, a Fidesz már beárazta az eljelentéktelenedésüket, és az új erőviszonyokra válaszolva épít stratégiát.Alaposan felbolydult a magyar közélet, miután a HVG közzétette a Medián új közvélemény-kutatását, amely szerint júliusról szeptemberre tovább szűkült a Fidesz és a Tisza Párt közötti különbség:
  • a teljes szavazókorú népességben 11-ről 5 százalékpontra,
  • a választani tudó biztos szavazók körében pedig 12-ről 4 százalékpontra csökkent a két párt közötti távolság.
Sokkal szemléletesebb, ha az adatokat úgy tekintjük, hogy a választani tudó biztos szavazóknál a Fidesz–KDNP 43 százalékon áll, míg a Tisza Párt 39 százalékon.2010 óta egyetlen ellenzéki párt sem tudott ilyen közel kerülni a kormánypártokhoz. Magyar Péter pártjának előretörése úgy is látványos, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a júniusi európai parlamenti választáson elért eredménye (29,60 százalék) óta vagy 9 százalékot erősödött. Ami szintén látszik, és árulkodik a pártpolitikai viszonyokról, hogy a Tisza Párt nem a kormányoldalról vitt szavazatokat az elmúlt hetekben, hanem a régi ellenzéki pártoktól (legalábbis a Medián-kutatás alapján).A Fidesz–KDNP 44,82 százalékot ért el az európai parlamenti választáson, míg a Medián mostani felmérése alapján 43 százalékon áll a választani tudó biztos szavazóknál. A kormányoldal tehát őrzi a táborát, ugyanakkor erősödni sem tudott, márpedig a Fidesz–KDNP-nek szüksége lesz 2026-ig pluszszavazatokra a Tisza ellen, ha utóbbinak továbbra is működik majd az ellenzéki szívóereje (és ugye az sem zárható ki, hogy lesz lemorzsolódás a kormányoldalon is)."

a békepárti agy lufija 39%-on :))
combo 2024. 09. 14. 19:38
Előzmény: #7404  Vali
Soha nem szavaztam a DK-ra. De amióta szavazhatok soha nem arra a pártra szavaztam, amelyik nyert. (2004-ben szavaztam EP-n a fideszre, de akkor még fiatal voltam, és bohó.)
Vali 2024. 09. 14. 19:19
Előzmény: #7402  combo
Az a baj, hogy ez mantra, mint a birka nép, és minden dk-s kommentelő naponta megírja minden főrumon, hogy én megmondtam. Ki a fene fogja számon kérni, ha mégsem. Nem mondom, hogy nincs a levezetésedben logika, de csak egy szálon vezetted le. A Tisza jelenlegi támogatóit korábban sem tántorította el a zsák krumpli, vagy ennél kifinomultabb - felsőközéposztályt támogató formák. Az alsó középosztály - fideszes vagy nem - nem érintett különösebben ezekkel a támogatásokkal. A fiataloknak nyújtott adókedvezmény szintén jó helyre megy, ez az a generáció, amelyik az elmúlt fél évben megjelent a politikai térben, és nem éppen fidesz-párti.
combo 2024. 09. 14. 18:58
Előzmény: #7402  combo
kieg: mindenki, aki rühelli Orbánt.
combo 2024. 09. 14. 18:57
Előzmény: #7401  Vali

Az a baj, hogy gecibuta ez az ország. Ezért van még mindig nyakunkon Orbán, és ezért lesz kénytelen mindenki (én is) erre a Tiborcz-klónra szavazni. De majd az itteni fórumozók is megtapasztalják, hogy milyen gecibuta ez az ország, amikor elkezdik 2026 előtt megint helikopterről szórni a zsozsót, vagy épp benzinárstopolnak (ha üres a kassza, akkor más faxával fogják verni...), és hirtelen a kutyát nem fogja érdekelni a szétrohadó kórház. A Szájer-ügy is sokkal nagyobb durranás volt a Bese-ügynél, erről a fasziról most hallottam először, a Szájer meg a fidesz arca volt. A Pegasusról nem is beszélve.
Én most megmondom, hogy meg fogom mondani, hogy megmondtam. (Mucsi Zoltán)
Vali 2024. 09. 14. 17:58
Előzmény: #7400  signal2
Igazad van, járjunk tovább körbe-körbe. 
Az ellenzéki pártok (majdnem)  mindent megtettek, amit adott körülmények között tenni lehetett, összefogott, nem működött, Momentum "szétfogott" ,
 Az ellenzéki választói akarat: akkor változtass a körülményeken, vagy találjatok ki valamit, mert ebből megint xar se lesz.
Pártok: nem tudok. Fogadd el. 
Kb télen írtam, hogy a választás érzelmi dolog, édes felesleges teljesítményre és részeredményekre, elvekre hivatkozni. (Azt válaszoltad, hogy csak álljak oda vmelyikhez és csak bízzak ). Pártként el tudod-e hitetni, hogy képes vagy megbuktatni a rezsimet, erről szól a történet. A "csak mi vagyunk nektek" soha nem volt elég jó üzenet, és soha nem is lesz, ezt racionalizálhatod, ahogy akarod. Olyan múltba kapaszkodsz, ami csak neked volt valóságos, az ellenzéki választóknak csak díszlet. 

Topik gazda

badsector1
badsector1
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek