ezek szerint az erste broki rosszul tudta, a kifizetés lesz holnaptól... Akkor már csak az a kérdés, hogy ha kedd délig kellett nyilatkozni, akkor a 2 nap alatt milyen árfolyamon dobták a jogokat a 2,8-2,1 két napos sávban.... Nagyságrendileg 2,4 EUR-al lehet szerintem számolni az erstéseknek szerintem....
Az biztos, hogy nem szép. Viszont én azt gondolom, hogy a 6.5-es árfolyam és a vételi jog 2.7-es árfolyama nem volt véletlen. Volt benne forgalom is, szóval én nem aggódom.
Ez szerintem még mindig elsősorban attól függ, hogy ki milyen átlaggal volt benne. Én például nem tartanék logikusnak egy olyan kombinációt, hogy eladtam volna a jogokat, de tartom a papírjaimat. Ha eladtam volna a jogot azt nyilván azért teszem, mert úgy gondolom, hogy a 3.58+2.X eurónál nem fog feljebb menni az időtávomon, de ha így lenne akkor én a papírt is kukáztam volna azonnal, mert nem tartok olyat amit a befektetési időtávomon sem várok felfelé.
viszont ezek szerint az árfolyamot direkt nyomták le, hiszen így tudták a jogokat olcsón dobva vételre forgatni...azért ez így elég gusztustalan valljuk be azután, hogy pár napja 6,5 körül voltunk....
Szerintem a mai nap épp a kereskedési jog árfolyama tolta le a részvény árfolyamát. Mivel ma volt az utolsó nap és sokan kivárhattak az utolsó órákig így eladói nyomás keletkezett ami letolta az árfolyamát. 2.07-en volt az utolsó kötés, ami a 3.58-as kedvezményes árfolyammal kalkulálva 5.65-ös bekerülési költséget jelentene. Addig le sem ment az árfolyam. Én innen visszafordulást várok.
Több helyen olvastam, sokan 4 euró alá várják az árfolyamot ez a 3,58 eurós jegyzési ár miatt.... Hát ha így folytatja hamar ott lehet.. És gratulálok annak aki megmondta mèg múltkor ,hogy a jogok kereskedése miatt lehet ralli aztán utána csorgás!
Ahogy az várható volt, a jogok kereskedhetőségének mai lezárása előtt minimumra esett az árfolyam. A tőkeemelést szavatoló (magán)intézmények szeretnék az ügyet a legolcsóbban letudni... )
Lufthansa
Lufthansáról így a mai 30%-os reccs után jöhetnek a vélemények.