Topiknyitó: kuliominer 2024. 04. 30. 09:07

Kulio's F.I.R.E. portfolio (Financial Independence Retire Early)  

A portfólió összetevői hamarosan feltöltésre kerülnek.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
palotai4 2024. 08. 31. 08:01
Előzmény: #339  palotai4
Gyöngyös - ott van a hatvani Bosch. Céges busz megy Gyöngyösről. Ennél Budapesthez valamivel közelebb ott van Oroszlány az oroszlányi, a tatabányai, a móri ipari parkok közelségével.
Én biztosan nem vennék budapesti lakást ezeken az árakon, mert a magyar bérekhez képest irreális, ami Budapesten folyik. Ott sem mindenki bankigazgató. Az én szüleim idejében még jobban megérte egy életre eladósodni egy új panelért, mint most az 50 évesért. És ugye őket sajnálta mindenki, hogy panelért egy életre, hát mi van itt, kérem szépen?
Most a budapesti életminőséget hagyjuk is az aszfalttal, a dugókkal, a galambszarral!
És az a vicc, hogy pártunk és kormányunk továbbra is a keresletet támogatja, nem a kínálatot növeli, így aztán támaszt adva az áraknak, vagy a további áremelkedésnek. Egészségére annak, aki ezt megfizeti! Én nem fogom.
palotai4 2024. 08. 31. 05:56
Előzmény: #335  Elektroman
Ha már kérdezed, az ETF, mint kevésbé rizikós fektetés - ez kifejtést igényelne, hogy miért gondolod annak. :)
Ingatlant meg véleményem szerint érdemesebb vidéken venni, köztudott, hogy nagyobb a vidéki lakás kiadásából elérhető hozam, mint a fővárosi, igaz, nem sokkal. Viszont a lakás ára feleannyi. Nyilván nem Felsőleperden, hanem ipari központhoz közeli kisvárosban.
FR73 2024. 08. 30. 21:38
Előzmény: #334  N0MAD
Minden iszonyat volatilis lett. Elég jó vagyok fejben is matekból, de fejben elég nehéz lett összehasonlítani dolgokat. Infláció, árfolyamok, indexek, osztalékhozamok, mindegy, mind megy összevissza, nehéz igazodási pontot találni.
Sokkal könnyebb dolguk van, akik euro övezetben vannak. Vagy chf hazája. 
Na de pl USA is durva, ha nézed az USD röppályáját.
Ennél már a Bokros féle bejelentett fix leértékelés is jobb volt, legalább tudtál előre kalkulálni. Most meg találd ki, hogy Barnabás  vagy Marci erősebb.
A qe óta a tőzsde pl szinte egy kaszinó lett, funda már senkit se érdekel.
net91 2024. 08. 30. 21:28
Előzmény: #329  szieszta
" Mondjuk a bitcoinnak soha nem volt értéke, csak ára...."
Minden jószág annyit ér amennyit hajlandóak a vevők érte adni.
net91 2024. 08. 30. 21:23
Előzmény: #330  Elektroman
Szendrei Ádám felejtős. 
Egy általános tudást árul pénzért, amit az interneten ingyen megtalálsz.
Ö "belőletek" él.
Amit kapsz tudás, azzal sokkal előrébb nem leszel. 
Csak egy dolgot fogsz megtanulni, hogy legközelebb ilyen tanfolyamokért ne adj pénzt.
Elektroman 2024. 08. 30. 21:20
Előzmény: #333  N0MAD
Szarvas, nem Szakács. Szendreivel kapcsolatban azt érztem én is, hogy nem tudom mit tud nyújtani ami amit nem lehet összevadászni netről, másokat is figyelve.
Így jobban utánaolvasva, a korai nyugdíj az nem tudom mennyire fog összejönni, amiket itt is írtak hogy családdal 3-400 millió kéne hozzá, azt kb elérhetetlennek tartom mondjuk 10 év alatt de 15 alatt is. Lehet valami kisebb célra kell lőnöm, még ez sem teljesen tiszta. Az biztos hogy ez egy irány lesz, de nagyon tanuló fázisban vagyok még  :) 
Az általam elképzelt poortfólióban van valami komoly hiba, vagy azzal el lehet indulni?
N0MAD 2024. 08. 30. 21:03
Előzmény: #318  FR73
A tíz százalék hozam lehet zseniális meg lehet gyenge is, kérdés reál vagy nominál és mikor.
Ha forint és 19% az állampapír akkor a 10 nem túl fényes, ha euro és negatív a kamatszint akkor kiemelkedő, ha közben lefeleződött a tőzsde akkor meghajlós kalaplengetés….
Igyekszem is mondogatni hogy legalább gondolkozzunk és beszélgessünk euróban, forintban nemileg becsapós lehet bármely irányban.
N0MAD 2024. 08. 30. 20:57
Nem követem nagyon, de ha az sz a szakács akkor nekem ő a kontraindikátor. Már vagy évtizedes távon belefutottam párszor és kb mindig az ellenkezoje történt mint amit hirdetett.
Érdemes a regebbi elhagyott weboldalait meg blogjait visszanézni, hogy mi jött azután amit akkor hirdetett…..
Szendrei Ádám dolgai amennyire néztem (meg van ismerős akinek ő volt a gondolkozásalakító) nekem szimpatikus és tetszik amit mond, de hatszázért a legjobb vagyonkezelők díját is kifizetheted ha nincs meg a privátbanki limitösszeged, az nagyon húzós.
És gondolom nem sértem meg ha azt mondom hogy aznő mentorálása után sem leszel jobb mint a vagyonkezelők összesített tudása és tapasztalata…
Ha meg az az átadott tudás higy vegyél etfet meg pár részvényt meg kópötvényt amúgy meg buy and hold akkor, welcome ingyen volt :D
Nem lebecsülve az ő tudását, de a mentorálás utáni kaphatót azért meg merem kérdőjelezni.
De te tudod mi a célod.
Elektroman 2024. 08. 30. 20:44
Előzmény: #331  palotai4
Kicsit féltem, hogy smucig/spórolósnak fognak itt tartani, mert 100 millió feletti portfóliónál mondjuk nem olyan sok az a 600.000, de így kezdőként elsőre azért soknak tűnik, de akkor nem csak én gondolom így :)  
palotai4 2024. 08. 30. 20:30
600 ezret kér??? :))
- Tessék, vegyen egy könyvet arról, hogyan csapjuk be a hiszékenyeket!
- Adjon egyet!
...
- De hát ez üres!
:))
Elektroman 2024. 08. 30. 19:55
Fúú, köszönöm szépen a sok hozzászólást. Kicsit azt érzem, hogy mindenki a maga útját járja és valamilyen szinten meg is van vele elégedve(nyilván különben máshogyan csinálná), de nagyon nem meri ajánlani mert az meg tanácsadás lenne. A tőzsde érdekel, azzal mindenképpen szeretnék foglalkozni, emellett az ingatlanban hiszek mint nem túl kiemelkedő, de stabil befektetés, valamint az ETF-ekben tetszik hogy kevésbé rizikós. Amit említettem az egy kb 75MFt-s összeg, ezt szeretém befektetni, ennek gondolkodom egy olyan felosztáson veszek egy lakást kiadásra a maradék menne IBKR-re vagy Lightyear-re ( még nem regisztráltam egyikre sem, nem tudom melyik lenne a jobb) és fele-fele lenne részvény ( itt is inkább az osztalékfizetőkre koncentrálnék) a másik fele ETF-be. Amit nehézségnek érzek, hogy egy lakás az már önmagában elvinne cirka 50-et belőle, a maradékot kéne felosztani. 
Közben rátaláltam Sz.Norbert videóira is, (akit itt portfolió fórumon említettetek) de nekem nem fér a fejembe ez a hitelből lakástvenni majd kiadni sztori. Én úgy tudtam hogyha az embernek van hitele és lesz valamennyi pénze legjobb befektetés az ha kiváltja a hitelét. Erősen hitel-félő vagyok, összvissz egy babaváró hitelünk van, de az már kamatmentes, szüneteltetve is van még a visszafizetése és az van most állampapírban. Ránéztem továbbá Szendrei Ádám honlapjára is, ő csinál mentorprogramot is, de azért kicsit húzósnak érzem azt a 600.000 forintot bizonytalan dologra. Lehet hogy sokkal többet lehet vele nyerni, de így elsőre kicsit lehúzás-szagú nekem. Beléptem továbbá fb-n a FIRE Hungary csoportba is :) Szóval most megpróbálok minél több tudást összeszedni, hogy amikor aktuális lesz a dolog, akkor felkészülten menjek neki. Hallottam/olvastam valamikor, hogy mindig tudd mire fogod költeni a pénzed, mert ha nem tudod, akkor majd más tudni fogja helyetted és az nem biztos hogy jó lesz neked.
szieszta 2024. 08. 30. 18:02
Előzmény: #327  palotai4
Én sem vettem bitcoint, mert 1000 dollárnál már nagyon túlértékeltnek tűnt.  Mondjuk a bitcoinnak soha nem volt értéke, csak ára....és ez óriási különbség. :-)
szieszta 2024. 08. 30. 17:58
Előzmény: #325  maxhell

Főleg úgy, hogy közben naponta nyert többmilliárdos pályázatokat.
Lölöt díszállampolgárra választanám, mert ennyit senki nem tett a magyar népért. Olyan olcsón dolgozik, hogy döglődnek a cégei, alig van nyeresége. Biztosan éhezik is szegény, le is van fogyva.  :-) 
Az meg csak szemfényvesztés, hogy mennyit fizetünk ki neki az államkasszából, csak azért kozmetikázzák, hogy bekerüljenek a guinness rekordok könyvébe a legdrágább cuccokkal.
palotai4 2024. 08. 30. 17:54
Előzmény: #325  maxhell
Persze, hogy nem. Az részemről csak egy fogadás volt arra, hogy ki nyeri a választásokat. De nagyon jó lecke mindenkinek, hogy alulértékelt részvényt vegyen. Például Telekomot azért nem vettem most, amikor épp kiszálltam egy részvényből, mert nem veszek olyan részvényt, ami már túl van egy ekkora ralin, még akkor sem, ha egyébként ígéretes.
szieszta 2024. 08. 30. 17:50
Előzmény: #321  palotai4
Nekem csak az volt a nevetséges, hogy a főtulaj először azt nyilatkozta, hogy 3 ezret is ér a maszti, aztán mikor 1 hét múlva fel is rántották oda, már 4 ezerről beszélt. Arra nem emlékszem, hogy ki mondta, de nagyon gyorsan 5 ezer volt a következő célár.
maxhell 2024. 08. 30. 17:46
Azt azért  nem sokan mondták volna meg akkor ELŐRE, hogy a megnyert választások után 800-ról 100-ig esik évekig. 
szieszta 2024. 08. 30. 17:40
Előzmény: #320  palotai4

Nem barátom, csak az ismerősöm és amúgy sem adok befektetési tanácsot. No nem azért, mert annyira értenék hozzá és irigy vagyok, hanem egyszer beszélgettünk ilyenről egy barátommal és mondtam, hogy jónak tűnik. Aztán számonkérte, hogy én ajánlottam, ő meg jó nagyot bukott.
Az opusnál meg tele volt a fórum többezres jóslatokkal, ha a fidesz nyer. Senki nem gondolta, hogy csúcsra járatják a lopást, de a kisbüfikkel nem akarnak osztozkodni. Lölö minden évben duplázza vagyonát, az opus is mehetett volna párhuzamosan.
szieszta 2024. 08. 30. 17:32
Előzmény: #317  short_circuit

Pontosan ezt akartam írni, hogy Zsiday neves blogger, de nem  a legsikeresebb.
Lehet a régi iskola már nem működik, ahogy lölö is mondta, legyetek bátorak. Hát igen, ha minden héten nekem is utalnák az államkasszából a lottó főnyereményt, lehet könnyebben szórnám a pénzemet rizikósabb befektetésekbe.
A gyerkőceim évfolyamtársai csak  a mának élnek, még nem érdekli őket a jövő. Sokszor meglepődtem, hogy a bulik során nem nagyon garasoskodnak, a legdrágább csipszek, italok, ajándékok.
palotai4 2024. 08. 30. 17:31
Előzmény: #305  N0MAD
Nem egészen, amit megveszek, azt többnyire 1-2-3 évig tartom is, mire kifutja azt a hozamot, amit elképzelek, már ha kifutja. Ez azért nem trédelés.
palotai4 2024. 08. 30. 17:25
Előzmény: #309  Ishar
A Masterplastot nem hasonlítanám az Ottónéhoz, vagy a Futuraquához, azt kell mondjam, arányt tévesztetek, ha ezt teszitek.

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek