Sziasztok
Ezt a topicot azért hoztam létre, hogy aki szivesen mesélne külföldi élettapasztalatairól, az itt (is) meg tudja tenni. Több topicban is az ilyen téren tapasztaltabbak megosztották tapasztalataikat, de talán jobb lenne itt egybe gyüjteni ezeket, mert ekkor a topicok homogénebbek maradnak.
Arról volt szó, hogy 91 % sajátban lakik. Az értelmezésem szerint a felnőtt, nagykorú gyerek nem sajátban lakik, ha otthon lakik és nincs tulajdona a lakásban. De nálunk anyósom sem sajátban lakik, mert az unoka nevén van 1/1 és az anyós "csak" haszonélvező. A diákok sem sajátban laknak sok esetben, amikor főiskola és egyetem van. És belőlük sok van. Ja és semmi probléma ezzel, csak nem igaz. Ha a gyerekről gondoskodik, akkor a gyerek családtag és nem sajátban lakik a gyerek. Amit felsorolsz az miért lenne saját?
Ennek mi értelme? Amíg kiskorú, a szülő köteles gondoskodni a gyerekről, aminek része, hogy a családban van, és a szülővel lakik. Nem értem, miért lovagolsz ennyit ezen a témán? A saját vs bérlés a ksh-nál nem jogi kategória. Saját a haszonélvezet és a közeli hozzátaetozó vagy egyenesági rokon használat is, ha ingyenes, ellentételezés nélküli. Aki nem rokon és ingyen lakik, az a szívességi lakáshasználó. Aki ellentételezésért lakik, az bérlő. Egyszerű ez.
Nem bonyolult számolni. Tulajdonos vagy nem tulajdonos és ott lakik vagy nem lakik ott. Ennyi. Egy gyerek nem tulajdonos, amíg nem örökli meg..Voda örökölt, de eredetileg nem említette. De később ő sem ott lakott.
Szerintem az ilyen statisztikát amíg nem tudjuk pontosan mit hogyan számolnak, és honnan vannak az adatok engedjük el, mert a fele se igaz, meg a duplája is :D
Szerintem nem érted a lényeget. Nem azt mondja a statisztika, hogy 91 %-nak van tulajdona, hanem azt mondja, hogy abban lakik a 91 %. Lehetetlen, hogy 4 örökös mondjuk egy házban lakik családostól. De nálunk a családban sem jön ki 91 %.
Amíg éltek a szülők, addig semmi hányad nem volt. Ha van 5 tulajdonos, akkor 5 embernek van saját tulajdona? De nem hiszem, hogy mindenki ott lakik és az 5 ember párjainak az nem saját tulajdon.
Hogy-hogy nem? Eletem legtobb evet ott eltem. Egyetem alatt tobbet voltam koliban, mint otthon. Havi 1-2x ha hazajartam 1 napot. Amikor 25 lettem (diplomaval mar) koltoztem el.
Ja és a 91 % sajátban lakik, így szól a statisztika. Szerintem 75 % sem lakik sajátban a 18 év fölötti korosztályból. Szerintem úgy számolnak, hogy a nagykorú gyerek sajátban lakik a szüleivel. Hát nem saját az.
Meg amikor arról szóltak a hírek hogy saját célra nem is tudsz venni, mert mire odamennél megnézni addigra odaszól az orosz telefonon hogy “kell, hova utaljam az előleget?”
Szerinted itt mi ment 2 eve amikor a budapesti olcsobb lakasokat neztem 22M forintig? Licit, keszpenzes vevok, ehezok viadala, ez ment Magyarorszagon.:)
Hát nem tudom. Itt láttam 2 valódi alkut ismerősnél. 130 ezerre 140 ezret mondott és a másik esetben 630 ezerre 700 ezret mondott, mint vevő. Hát otthon remélem senki nem mond a 40 millióra 44 milliót, mint vevő. Nagyon kevés lenne ehhez itt a 35 ezer, az semmi. Sajnos más miatt itt is emelkedik az ár. Pl. a hülyeség miatt. A vevők fordítva ülnek a lovon.
Külföldi tapasztalatok
Ezt a topicot azért hoztam létre, hogy aki szivesen mesélne külföldi élettapasztalatairól, az itt (is) meg tudja tenni. Több topicban is az ilyen téren tapasztaltabbak megosztották tapasztalataikat, de talán jobb lenne itt egybe gyüjteni ezeket, mert ekkor a topicok homogénebbek maradnak.