Nem annyira badarság. Főleg most, hogy a 0 kamatok kora véget ért, és valószínűleg jó darabig (vagy soha) nem is tér vissza. Valószínűleg nem sok olyan kisbüfi van, aki spekára vesz meg egy Kulcsot, Zwackot és társait. Ezek az illikvid,forgalom nélküli részvények akkor érnek valamit, ha fizetnek osztalékot. A Kulcs fizetni fog, ez borítékolható. De jelenleg a hozam-kockázat térben az oszti részvények állnak vesztésre. Szerintem ha a Kulcs nem tud 10% körüli oszti hozamot, akkor felesleges megvenni. Én 1400 körül gondolkodnék el újra vételen.
Csücsülhettem volna még benne nyugodtan az ~1600 HUF-os átlagárammal, nyilván az osztalék is jól jött minden évben. De! Jelenleg egy kockázatmentes pénzpiaci alap is hoz havi 1%-ot. A többiről nem is beszélek. Ez a hozamkörnyezet pedig még jó darabig velünk lesz. Ha korán adtam el, akkor így jártam, de ha 2-3 hónap múlva vissza tudom venni 1400 környékén, akkor úgy is jó lesz.
Eddig kb. 90 000 darabot vett tavaly év vége óta. H azt a mennyiséget veszi meg, amit a cég is megvehetne SRV-el, akkor még kb. 10 000 darabot fog venni. Azt meg simán megkapja 2000 -2200 között. Ha folytatja is a vásárlást, itt már nem lesz nagy emelkedés. Szerintem nem döntöttek rosszul, akik kiszálltak. 140 HUF körüli várható osztalékkal jelenleg túlárazott a részvény.
én pont ezért szálltam ki belőle - osztalék miatt tartottam eddig - a várható 140 ft osztalék mellett az 1800-200 Ft ár már nagyon magas - ki kell szállni és beszállni ANY-ba, DH-ba - ez persze csak akkor igaz, ha valaki az osztalék miatt tartotta - köszi soft
Itt az a kérdés, mennyi lesz az oszti. Ha tudnak csinálni egy 8-10%-os osztalék hozamot, akkor sokan tartni fogják és lehet tartósan magas az ár. Csak hát pl 3000 forintos részvényárnál ez a 8-10% kb 250+ forintos osztalékot jelentene, ami szerintem semmiképp nem lesz meg. Én csak azt tudom elképzelni, hogy Kulcsár papa ezt belülről máshogy látja és ezért veszi....
Kulcs-Soft Nyrt
Hamarosan a BÉT-en lesz a Kulcs-Soft, és gondoltam már jobb lesz előre megbeszélni, ki hogyan áll hozzá.
1000 Ft-on a bevezetés. Remélhetőleg nem egy filaxia2 vagy keg2 lesz ebből, mindenesetre én bizakodom, így valószínűleg igyekszem hamar belevenni.
link
link