Végignéztem a videot ezért írtam amit írtam. Jól látod, nem akar cirkuszt a cég körül. Ezért is tették közzé ezt az egyértelmű videot. - Sumákság, sunyiság: ezeket Te hozod fel, én ilyet nem gondolok és nem is feltételezek. - A spekák már lecsaptak rá, a kis közkéz miatt talán tudják kontrollálni.
Szerintem 1. a marketing része, folyamatosan fenntartják az érdeklődést, forog a cég neve a gazdasági portálokon. Ez látható a mai közleményből is. Majd lesz sajtáj a rendkívüli után, stb. Tudatosan építik a reklámot... 2. Fontos lett nekik a tőzsdei jelenlét, tudják, hogy egy rendkívüli közgyűlés másfél hónapig mindenkit “izgalomban tart”. 3. Emelllett 2020-at korszakhatárnak tekintik a cég élettörténetében, lásd Kulcs-Üzlet, és ezt minél hamarabb jelezni akarják a névmódosítással is.
A video alapján Kulcsárnak eszébe sincs visszavonulni, tulajdont átadni. Egyébként sem olyan aki egy nagy név árnyékában meghúzódna. Mivel ambiciózus és sikerorientált a nagy név ő akar lenni. A könyvének is a címe "A világon élni csak hősként érdemes". És itt ő a hős!
Akkor még egyszer tisztázzuk! Nemcsak a “mit” kell látni, hanem a “miértet” is. A tulaj nem a részvények sumák eladásából él, ha megnézted a videót (mindenkinek ajánlott...), akkor felfogható, hogy a cégből él. De: semmilyen cirkuszt nem akar a cége körül, így azt sem, hogy kontrollálatlanul szokszorozzon az árfolyam. Persze előreszaladhat bármikor, de csak amikor jónak látják, és annyira ameddig nem káros a cég hírnevének... Szerintem évente 2-3% közkezet ad le maximum, nem fogja radikálisan csökkenteni a stabil osztalékbevételét. Mondjuk, ha terjeszkedni akar, hirtelen duplázni az ügyfelei számát egy akvival, akkor bejöhet egy új 5 %feletti tulajdonostárs, de az meg nem lesz közkéz-növelés...
Ha szerinted a névvaltoztatas csak valami technikai nem nagy változás lesz, továbbá az srv csak azért kell mert mindenki másnak is van, továbbá semmilyen egyéb nagy dolog nem várható, akkor a kérdésem a következő : miért kell ehhez rkgy 3 hónappal a rendes kgy előtt. Erre nem látom egyelőre a választ senkitől.
Hát igen, ez valóban fura felvetés. A külföldi piacokra ott a BizXpert Inc, tehát a külföldi piacok nem indokolnának névváltoztatást. Vagy valami teljesen jelentéktelen változtatás lehet, vagy valami komoly meglepetés. Névváltoztatást azért általában komolyabb tulajdonosváltozás idéz elő (EST-->Delta). KGY-ig még simán kijöhet valami érdekes hír.
Az "e-beszamolo"-n megtalálható pénzügyi kimutatás szerint a BizExpertnek 2017-ben 406ezer Ft nyeresége, 2018-ban 193ezer Ft VESZTESÉGE volt. 2019-ben az ÁRBEVÉTELE növekedett 23%-al, a nyereséget még nem tudjuk. Talán így nullszaldós.
Kulcs-Soft Nyrt
Hamarosan a BÉT-en lesz a Kulcs-Soft, és gondoltam már jobb lesz előre megbeszélni, ki hogyan áll hozzá.
1000 Ft-on a bevezetés. Remélhetőleg nem egy filaxia2 vagy keg2 lesz ebből, mindenesetre én bizakodom, így valószínűleg igyekszem hamar belevenni.
link
link