Topiknyitó: Törölt felhasználó 2015. 08. 13. 18:30

Klímaváltozás  

A brit kormány lecsap a palagáz-kitermelés környezeti hatásai miatt aggódó önkormányzatokra

A brit kormány bejelentette, hogy ezentúl közvetlenül adja ki az engedélyt palagáz kitermelésére, annak érdekében, hogy megkerülje a gyakran túl lassú és vonakodó helyi hatóságokat.

A kormány ezen kívül lecsap a palagáz-kitermelést akadályozó önkormányzatokra is. Különösképpen azokat az önkormányzatokat szeretnék azonosítani, akik túllépik a kitermelési engedélykérelem elbírálására adott 16 hetes törvényi határidőt. A kormány szintén hozzáférhet majd az engedélyezési dokumentumokhoz azokban az esetekben, amikor a kitermelésre vonatkozó engedélyt elutasították, de a döntést kifogásolta a vállalat, ami engedélyt kért a fúrásokra.

A konzervatív kormányfő, David Cameron kabinetje lelkes támogatója a palagázhoz kapcsolódó fejlesztéseknek, mivel úgy vélik, hogy az olcsó és nagy mennyiségben rendelkezésre álló energiaforrásra alapozva a gazdaság is bővülhet. De az ambícióik ütköznek a palagáz kitermelés környezeti hatásai miatt aggódó önkormányzatokkal, akik eddig felelősek voltak az engedélyek kiadásáért. (Le Figaro)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pitcairn2 2016. 08. 03. 00:12
Előzmény: #898  upgrayeddAKS
a Vosztok állomásról származó adatok nagyságrendekkel megbízhatóbbak, mint az isten tudja milyen matematikai-statisztikai módszerekkel, milyen adatokból előállított "globális" átlagok...

máskülönben az ezt megelőző sok ezer komment a tanúbizonyság arra, hogy én fektettem be itt a legtöbb energiát abba, hogy mélyebben utánanézzek az éghajlatváltozás tudományos hátterének

erre válaszul mackó napról napra ideokádja ugyanazt a bulvárszemetet amit már 296 alkalommal körbejártunk korábban

totoro meg olyan "szakértőkkel" szórakoztat akik azzal riogatnak, hogy néhány éven belül 10 Celsius fokkal magasabb lesz a globális átlaghőmérséklet és jön az apokalipszis...

már bocsi, hogy egy kissé cinikusan reagálok, de nehéz máshogy szembenézni ezzel a bullshit-tengerrel:)

pitcairn2 2016. 08. 03. 00:04
Előzmény: #897  upgrayeddAKS
nem tudom mit értett szivacs a pártokrácia alatt, de az un. "pártpolitika" sokak számára csak irreleváns "zaj"...

afféle rituális "kabuki színház"...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 08. 03. 00:02
Előzmény: #896  pitcairn2
"utánaszámoltál vagy csak a HIT mozgat?"

Azért ez a mondat is megér egy misét: Totorónak utána kellett volna néznie ill számolnia, hogy csakugyan annyit változott-e a hőmérséklet? WOW :)
Elképzelem, ahogy kimész a Vosztok állomásra, mintát veszel a jégből, mérsz ezerrel, és megállapítod, hogy azok a grafikonok, amiket belinkelgetsz, azok igazak vagy sem :)
Amúgy a globálfasizmus a glóbusz alakú fasírtok festőművészeti irányzata, vagy a glo-bálon a fák csináltak valamit? :)
Tömören fogalmazva: ne legyél már ennyire dogmatikus!
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 08. 02. 23:53
Előzmény: #896  pitcairn2
Yeah, globálfasizmus! :)
Olyan szó, mint szivacsnál a pártokrácia :)
pitcairn2 2016. 08. 02. 22:22
Előzmény: #895  totoro
utánaszámoltál vagy csak a HIT mozgat? :)

PS. ezek a segghülye viták fő profilban a "környezetvédőnek" maszkírozott globálfasiszták illetve az globálfasizmus kapcsán nem túlzottan lelkes csoportok képviselői között folynak

totoro
totoro 2016. 08. 02. 21:18
Előzmény: #887  pitcairn2
"2015-ben a globális földfelszíni hőmérséklet 0,42-046 Celsius-fokkal volt magasabb az 1980-2010 közötti átlagnál, és megdöntötte a korábbi, 2014-es hőmérsékleti rekordot. A rekord magasra szökő globális tengerfelszíni hőmérséklet 0,59-0,70 Celsius-fokkal volt magasabb az átlagnál"

upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 08. 01. 00:53
Előzmény: #891  micimacko-71
A szárazföldön a viharok amúgy nem igazán durvák... a nyílt óceánon dúló viharok, hurrikánok, na az valami... örülhetsz, hogy nem vagy halász.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 08. 01. 00:48
Előzmény: #892  upgrayeddAKS
link

1945. augusztus 6-án a Mitsubishi gyár megbízásából üzleti úton tartózkodott Hirosimában. Az Enola Gay által ledobott első atombomba, a Little Boy mindössze 3 kilométerre robbant fel tőle, a támadás során halláskárosodást és súlyos égési sérüléseket szenvedett, miközben épp leszállt egy villamosról.
Ennek ellenére augusztus 8-án hazatért Nagaszakiba, amelyet egy nappal később szintén atomtámadás ért. A Fat Man robbanásától nem szerzett további sérüléseket, de később akut leukémiával és egyéb, a sugárzással összefüggésbe hozható betegségekkel kezelték.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 08. 01. 00:44
Előzmény: #890  micimacko-71
Na, erre érdemes volt felkelnem :)
Mifelénk meg hangrobbanás volt, akkorát röhögtem! :)
A megfejtés pedig: Benjamin Button! :)
Ő nem szart be, miután megszületett, csak évtizedekkel később...
A másik megfejtés pedig: villámhárító + túlfeszültség-védelem.
Vannak amúgy olyan emberek is, akik túléltek már villámcsapást, de olyat, hogy beléjük csapott a villám!
De az a japán fickó sem piskóta, aki Hiroshimát és Nagasakit is túlélte! Pechjére pont egyik városból készült a másikba, és az aug. 6-i atomtámadás sem tántorította el N.-tól, ahol lakott. Oda meg aug. 9-én ért...
Szóval beszarás terén lehetsz rekorder, de a villámcsapás és az atomcsapás ettől durvább...
micimacko-71 2016. 07. 31. 22:57
Előzmény: #890  micimacko-71
Középé Afrikában tapasztaltam hasonlót de ez más volt!
micimacko-71 2016. 07. 31. 22:48
Csötörtök reggel életembe első alkalommal beszartam félig ami volt! Villámok megegyeztek a hadászati célokra irányzott robbanásokkal , majd kiverte az egyik gépemet majd riasztó rendszerem felét meg miegymást ! Beszarás még ilyen nem volt az elmúlt 30 évben!Bár gépem sem volt akkor, de ilyet még életembe nem láttam!
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 07. 31. 22:41
Előzmény: #887  pitcairn2
Szóval a globálfasizmus része :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 07. 31. 22:37
Előzmény: #878  totoro
A 65e évvel ez előtti "majdnem kihaltunk" eset a Toba vulkán miatt volt igen nagy valószínűséggel. Nukleáris tél + primitív törzsek = pár ezer főre redukálódó emberiség. Mondjuk nukleáris tél még mindig jöhet, ha ilyen tempóban fejlődik az emberiség "emberileg"...
pitcairn2 2016. 07. 31. 22:35
Előzmény: #885  upgrayeddAKS
az IPCC egy ENSZ politikai testület, amely egy másik ENSZ politikai testületnek - a UNEP-nak - szállít muníciót az ENSZ égisze alatt megvalósított globális kormányzati struktúrák kiépítése érdekében...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 07. 31. 22:32
Előzmény: #883  pitcairn2
Attól tartok, nem tudod, mekkora a mezőgazdaságban a küzdelem a kultúrnövények oldalán a "gyomok" ellen. Az, hogy valami kedvez en bloc a növényeknek, az még nem biztos, hogy a "számunkra kedvező" növényeknek kedvez... A "gyomok" sokkal életképesebb növények a kultúrnövényeknél. A brutális darwinizmus itt nem annyira vidám dolog :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 07. 31. 22:29
Előzmény: #880  pitcairn2
IPCC téma: hát, legyen ez a legnagyobb tévedésem életemben! :)
Való igaz, hogy nem jártam alaposan utána, hogy az IPCC mennyire megbízható. A 97%-os konszenzusról én amúgy korábban nem is hallottam, LMS hozta azt fel korábban. Utólag "okoskodva" az a valószínű, hogy az IPCC-be tömörültek azok, akik pesszimistábbak - most a lefizetéses konteókat hagyjuk. Szóval amit az IPCC megállapít, az nem valódi konszenzus, ez teljesen OK. (Az IPPC meg valami IP alapú PC lehet :) oder was...)
pitcairn2 2016. 07. 31. 22:26
Előzmény: #882  upgrayeddAKS
oda a hőmérséklet csökkenés vezet:)

globális lehűlés = elsivatagosodás

link

pitcairn2 2016. 07. 31. 22:23
Előzmény: #876  upgrayeddAKS
eocene forests
link

ez inkább Paradicsomra emlékeztet mint katasztrófára

(ilyen volt a Föld + 10 Celsius fokkal melegebb globális átlaghőmérséklet mellett... egy ménkű nagy párás dzsungel...)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 07. 31. 22:21
Előzmény: #875  totoro
"nem 10, hanem csak 4 milliárd ember élelmiszerét lesz képes egy rövid ideig nyújtani a bolygó, az már nekünk épp elég nagy katasztrófa lesz."

Ilyen drasztikus kimenetel nem nagyon lesz - inkább az a sanszos, hogy felerősödnek azok a különbségek, amik már ma is szerepet játszanak. Éhezés is azért létezik, mert nem jut el oda az élelmiszer, ahova kell. Pl. a segély nagy része "elkallódik" út közben, mert pl. az afrikai hadurak megszerzik. Vagy pl. túl sok élelmiszert dobunk ki a fejlett világban...
pitcairn2 2016. 07. 31. 22:20
Előzmény: #879  totoro
"szakértő" = intellektuális prostituált? :)

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek