miután elhittem a saját sugallatom, amit blue-topikban írtam meg először, az után léptem hatalmas kockázat volt, de akkor a konzumot még kis nyereségen adtam, 2260-ról volt sajnos csak a felét adtam oda 2420-on, 1000 darabot --- pedig oda kellett volna adni az egészet de hát én is tévedek --lásd masterplast, amitől egy napig lelkesedtem, aztán megjött a válasz és a rengeteg eladó --- mondjuk azt sem adom fel , ma megkezdtem egy kis visszavételt
nagyon szép a bátorságod, a lényeg, hogy újra élesben mersz kereskedni, és látod, sikerrel:) kicsit többel szálltam be opusba, 2337-2330 közt adtam 1000 darab konzumot és abból vettem 273-on opust ---8500 darabot azt gondoltam, jó sokára térül vissza a csere nagyon gyors volt, szerencsére, ezt szeretem:) tegnap este még magam sem gondoltam volna, ilyen gyorsan átszáguld a 300-on:) de felvetettem a lehetőséget, megint megérzés volt:) több lett, mint megérzés --- valóság:)
Ezen a területen a tanulás és olvasás alatt én semmiképpen nem lexikális tudást értek. Gondolkodás és szemléletmódot, önismeretet, valami kis rendszerszemléletet, összefüggések felismerését, egyfajta elgondolkodást, ismeretgyűjtést és szórakozást is egyben.
Meg ahhoz is, hogy az esetleges rossz döntéseknél higgadtan tudjak mérlegelni, és, ha kell, akkor gyorsan reagálni, vagy várni és nyugodtnak maradni, továbblépni. És persze én szeretem olvasni a sikereidet is, adnak egy kis biztatást, és sokat lehet belőle tanulni. Ne foglalkozz azokkal, akik piszkálnak, lépj túl ezeken a dolgokon, a sikeres emberek ritkán népszerűek minden körben, ezt el kell fogadni.
az önsorsrontást már meg is kezdtem a konzum visszavételével:) jelenleg 20 forinttal alatta zárt, mint ahol visszavettem:) nagyon nehéz elszakadni egy olyan papírtól, amiben nyáron hatalmasat nyertem ráadásul sokáig a konzum vezette az emelkedést és az opus-opimus csak követte világossá vált már számomra, hogy ez megváltozott, de mégis ..... 2300-nál állt az altera, amikor elgondolkodtam egy cserén, konzumot alterára azt egyáltalán nem mertem meglépni kár, mert mostanra már 3000-es "konzumnak" örülhetnék sőt, azóta az altera 3000-es eladásával léphettem volna át opimusba ezeket azért írom, mert valójában gondolkodtam rajta, hatalmas késztetést is éreztem, mégsem léptem meg, pedig nem vagyok túl gyáva ... remélem, ezzel valahogy liberta gondolataihoz is kapcsolódom még egy nyereség sikerült ma, eladtam a 27-es vételű est-et 30-on nap végén ezzel is van gondom, mert most nem hagy nyugodni a gondolat, hogy teljesen kifuttattam az összes vételem benne, visszavenni pedig 30-nál... meglátom, jövő héten mi történik benne ja, és a csalódásos papír, a masterplast : 632-n vettem belőle egy keveset, de lehet, korán
A másik, amit így egy hónap után kénytelen vagyok megállapítani, hogy nyilván kevés pénzzel nehéz nagy eredményeket, nagy profitot produkálni. Persze így a kockázat is sokkal kisebb. Jól kell beosztani, elosztani. Emiatt sokszor úgy érzi az ember, hogy nagyon meg van kötve a keze. Persze lehet, ez nem is baj...A szinteket gondolom itt is alaposan be kell járni, míg otthonosan nem mozog benne az ember, nem szabad továbblépni. A virtuális számlám 10 százalékot növekedett, és ezzel elégedett is vagyok. A tőkém 30 százaléka most kp-ban, van amiben nyerőben állok, van amiben még bukóban, van, ami nullán van. És tudom, hogy az arány bármikor változhat, megfordulhat. De azért optimista vagyok, ez a játék és tanulópénzem, bízom benne, hogy sikerül vele sokáig és jól gazdálkodnom.
Részemről elég izgalmas napokon vagyok túl. Adtam, vettem. Jó döntések, rossz döntések? Majd kiderül. Így egy hónap után elgondolkoztam pár dolgon. Hogy az emberek milyen sokfélék. Ez egy nagyon izgalmas, vonzó, de kemény világ. Érzelmeknek, bizalomnak, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy naivitásnak nem sok helye van. Ezek a fórumok szerintem nagyon hasznosak, de magunknak kell kiszűrni az értékes és fals információk özönéből azt, ami felhasználható. A sok lelkes, hittel teli, jó szándékú tag között nem könnyű, de nem is lehetetlen felismerni azokat, akik önzetlenül megosztják a tudásukat, és ezért minden tiszteletem az övék, és emellett járják a maguk útját, azokat, akiknek mindig van véleményük, de nyilván, ha úgy adódik nem ellenségeik önmaguknak, és azokat, akik, élnek a lehetőséggel, hogy kihasználják mások tudatlanságát, félelmét, vagy a siker és pénz utáni vágyát. Nincs ezzel baj, hiszen erről szól a tőzsde, és ez a világ. Csak azért írtam ezt le, mert sokat olvasom a fórumot, mert szerintem kell az eligazodáshoz, segíti tájékozódni, elindítja az ember gondolatait. És az egészet próbálom helyre rakni, és a helyén kezelni. Nekem ez az első hónap nem materiális hozadéka. És persze a legfontosabb, hogy tanulni, tanulni, tanulni.... témába vágó könyveket keresni, olvasni, megismerkedni a technikai elemzésnek legalább az alapjaival. Mindezt továbbra is érdekesnek és izgalmasnak találom. Bocsánat, kicsit hosszúra sikeredett.
gratulálok! még reggel gondoltam, hogy beteszem eladásra viccből 300-ra az opust, amíg nem leszek gép előtt de jó, hogy aztán nem tettem! rosszul sült volna el a vicc:)
Kisbüfik topikja