Tolvajrészvény fő koncepciója, hogy azért jön a tőzsdére a cég, hogy a nagytulaj kiszórja a túlértékelt papírjait a kisbüfiknek, akiknek bead egy giga sztorit, hogy innen a határ a csillagos ég. Aztán jön a kijózanodás. Vagy eleve nincs is nagytulaj, csak létrehoznak egy céget, amihez kibocsátanak egy rakat részvényt, tehát a kisbüfik dobják össze a tőkét. Azt meg ilyen-olyan módon eltűntetik, és bejelentik, hogy bocsi mégse jött össze a nagy terv, nemhogy megtérülés nem lesz, a kezdőtőke is eltűnt.
óóó, igen, ez örök kérdés. Túl sokáig nem, előbb-utóbb, amelyik nem rendezi a dolgait, felszámolják, kivágják a tőzsdéről. Van egy pár, ami már nincs és volt egy pár, ahol reorganizáció történt, így megmaradtak, átnevezték. Alapvetően azokkal kell vigyázni, amelyek eleve tolvajrészvénynek indultak, mint a Norbi update pl.
SET volt az első igazán rizikós kispapír, amiben forogtam, és máig az. Funda nincs, TA nem működik, kereskedése korlátozott, rizikó hatalmas, a jövő homályos. Jól összefoglaltam, Nimbus? :D
Leírtam a véleményemet a topicjába. 45-ön nem kap, mert általában 200-250k áll előtte és ma volt a 3. alkalom, hogy aki adni akarta, az adhatta 45 felett, tehát nem valószínű, hogy 45-öt kiöntik mégegyszer. Ergo, akinek ott1 kell, legalacsonyabban, reális 46Ft-on kap. Ha rögtön beáll 47-re és pár napon belül megveszik tőle, akkor fogott rajta 2%-ot.
Kisbüfik topikja