Köszönöm a magyarázatot. Amit te csinálsz az külön szakma, én sohasem fogom ezt teljesen megérteni. Annak viszont örülök, hogy egy hozzáértő próbálja megértetni velem a szakmáját, aminek a nagy része nekem, olyan, mint egy elsőéves medikusnak a szívátültetés elméleti leírása. Amit viszont értettem az az, hogy jó esélye van annak, hogy a 908 Ft-os támaszról fordul, ha elesik a 960-as gyengébb támasz. Azért szeretnélek biztatni, hogy ne add fel az oktatásomat, mert minden szívsebész medikusként kezdte.
Nem tehetek mást, ha elemzek, csak a ta-s értékeket vehetem figyelembe! Nincs érzelem és funda, csak annyi, ami beépült a ta-ba! Ez kimondottan ta és nem érzelmi, vagy fundás várakozások! ~200 pont a 38.2%-os korrekció! ~200 pont volt a 2. szakasz is, amivel megegyező a 4. várakozása! Ezek az (Elliott) elméleti részek, sőt a 4. szakasznak hosszabb időre lenne szüksége, de ezt most hagyjuk! A másik elmélet a "pingvin", ő azt mondja, hogy a célár 820 és akár 770 is lehet, de ad egy erős támaszt 908-nál és egy gyengét, ahol most vagyunk! Nekem mindig a pingi "tojja a tojásokat"! :)) A pingi azt is tudja, hogy ha elérné őt az árfolyam, akkor az rsi a csati alján túladott lesz! Lényegtelen egyelőre! Kinagyítottam neked, h lásd miről beszélek, az elliott 4. szakasz célját és a pingiét a támaszokkal! Nem akarlak meggyőzni, ez csak az elméleti rész! Azt is tudni kell, hogy egy napi gyertya magassága lehet kb. 50 pont, mint pénteken! Tehát a két cél 850/820, egy gyertyával fordulhat is akár! Ugyan így a támasznál is be kell kalkulálni, sávosan kell értelmezni! A támaszokra visszatérnék, mert fontos lehet! A piros nagy csatiból kitőrt az árfolyam (1050) és most éppen visszateszteli! Evvel semmi gond! Amennyiben visszanézne a csatiba, akkor egy támasz zónába ér, amit bekarikáztam. Nem sorolom most fel őket, de elméletileg, "leszúrhat" egy kicsivel 900 alá is a bolliközépig (MA20)! Bízzunk a pénteki dojiban, hogy ennyi volt a visszateszt!!!! Annak örülnék, ha a mostani pozíból, támaszról, folytatná a 3. szakaszt! 👍 Na léptem...:) DH/D https://ibb.co/5W87f75
Köszönöm a válaszod és a kiigazítást is. Ėn a 200 ft-os korrekciót ennél a részvénynél jelenleg kicsit sokallanám. A funda annyira jó,hogy tartósan nem hinném,hogy 900 alá menne,de egy leszúrás bármikor benne lehet.Itt én arra számítok ami az ANY-nál történt az elmúlt fél évben. Te viszont szigorúan a szabályokat és összefüggéseket figyeled és alkalmazod.A jövő valahol kettőnk között lesz.Az nekem már jó.
Nem egészen jól értelmezted! 1, még nem tudni, hogy megvolt e a 3. szakasz! 2, a sárga rész (4. 5. szakasz) nem véletlenül van homályba és kérdőjeles, mivel nem tudni a 3. szakaszt! A jelenlegi csúcs alapján számoltam a folytatást, ami még közel sem biztos! Változhat még a 3. szakasz és a negyedik sem biztos, hogy ott fordul! Menet közben lehet majd pontosítani, ez csak az elfogadott elmélet szerint lett felállítva! 3, A szelvényvágás lehet a 3. szakasz végénél is, vagy az sincs kizárva, hogy a 4. után, de csak kb. egy dupla csúcsra futja az 5.! Az elméletben túl sok a megengedett szabályzás, mint kivételek!! Ezért szoktam kombinálni a pingvinekkel! 4, A 4. szakasznak "jelenleg 200 pontos korrekció dukálna"! ( a ~300 már necces, de megengedett) Hogy mekkora lesz, az majd kiderül! Egyelőre ez még nem mondható annak a charton felvázoltak szerint! Megjegyzés: Van egy rövid emelkedő csati jelölve és abban elindult lefelé. Érdemes lehet figyelni a csati aljára... Pingvin szerint 908 a támasz szint, persze sávosan kell értelmezni és ez nem az alsó célár!
Veled már tiszteletből sem vitáznék. ÉN józan parasztként közelítem meg a témát,te ezt hívod fundának.Tehát a józan paraszti eszem azt mondja,hogy a 950-től nem fog érdemben eltávolodni az árfolyam lefelé,de ebbe még Irán beleköphet. Köszönöm a válaszod.
Senki nem mondta,hogy nem megy feljebb ,most a jelenlegi időszakról beszéltünk,ami a charton a 3. Szakaszként van jelölve.A szelvényvágás az 5. Szakasz vége.A mester 1200-1400 Ft közötti célárat számolt ki. Remélem örülsz mert én igen, nála hozzáértőbb most nincs közöttünk.
Igazából ezt nem tudni! Nem lehet tutira venni, hogy elmegy addig, ami az elméleti cél! Két dolog van itt jelenleg! Pingi célár sávja a 100-138% közötti sávban, ami teljesült is! A másik, hogy ezen a szinten, a 3. szakasz miatt az elváras, a ~160%-ig való terjedés! Jelenleg olyan ~145% körül volt a csúcsa! Igazából ez már megfelelő, mert jóval nagyobb az első szakasznál, ami a 100%! ....., csak hogy érthető legyen! Szóval a feltételeknek így is megfelelő már az elmélet szerint, de nem lehet kizárni, hogy még új csúcsra menjen és onnan jöjjön a 4. szakasz! Mert a 3. után, mindig a 4. jön, az meg korrekciós! Jelen állapot szerint a 4. lejöhet 900-850-re az elmélet és számitások szerint, még jó funda esetén is. Az árfolyam mindig mozgásban van és ha a csúcs változik, akkor a számításokat is módosítani kell! Ez ilyen! Most majd azt mondod, de hát jó a funda, jön az osztalék! Igen, lehet hogy közbe szól a funda és tovább húzza fel az árfolyamot, de egyelőre még nem látszik! Ezért is mondtam, hogy mire kiderül, addigra késő általában...
Megnéztem messzebbről! Még nem tudni, hogy megvolt e a 3. szakasz, ezért a nagy sárga kérdőjeles rész, kérdőjeles is marad! Mire kiderül, addigra "késő" általában...:) DH/D https://ibb.co/7jMJ6z2
Kisbüfik topikja