Topiknyitó: zsoltee77 2018. 05. 01. 13:16

Kisbüfik nyílt topicja - itt mindenki mindenről IS írhat :)  

A téma adott. :)))
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
MetalHeart
MetalHeart 2018. 05. 04. 23:23
Előzmény: #438  kapasvan
nyesz az más, az örökléses buli, csak úgy meghatalmazottként nem tudod átvenni és leállítani...
MetalHeart
MetalHeart 2018. 05. 04. 23:22
Előzmény: #436  MetalHeart
minden más eset, mint ház, nyaraló, ilyen-olyan biztosítás,  végrendelet stb. valójában azért lényeges, mert nem TE vagy a fő tulajdonosa, neked azt örökölnöd kell, közvetlenül nem tudsz hozzáférni át kell íratni, stb... de a mi esetünkben én meghatalmazottként lépek és a szolgáltató nem fog érdeklődni, hogy ugyan életben van-e még a tisztelt fő alany ....
kapasvan
kapasvan 2018. 05. 04. 23:21
Előzmény: #432  MetalHeart
nekem is van ilyen meghatalmazásom más számlája felett betegség miatt, de szerintem nem egy évre  lettem meghatalmazva, nyesz-re nem lehetett intézni
lizabell
lizabell 2018. 05. 04. 23:21
Előzmény: #430  MetalHeart
A hagyatéki eljárásban szerepelnie kell, mert a jövedelem után keletkezik adó.
MetalHeart
MetalHeart 2018. 05. 04. 23:18
Előzmény: #433  MetalHeart
be se kell mondanod a halálesetet, mint ahogy a közjegyző felé sem kell említeni ...  kutya sem tud róla... ha csak vmi rokon be nem perel vmiféle hasznot, öröklést remélve... mondjuk testvéri ágon.. szóval aki még vmiféle távolabbi családtag...
rolpic
rolpic 2018. 05. 04. 23:17
Nagyon jók a mai témák (hagyaték, BEVA)! Köszönöm, hogy felhoztátok! Ez is a kockázatkezelés része.
lizabell
lizabell 2018. 05. 04. 23:15
Előzmény: #429  MetalHeart
Csak egy dolog kérdéses, a meghatalmazás egy évig érvényes, de érvényes e bármelyik fél elhalálozása után? 
MetalHeart
MetalHeart 2018. 05. 04. 23:15
Előzmény: #431  evazeller
pedig ez a szöveg pont erről szól... cserébe évente kell frissíteni ...
MetalHeart
MetalHeart 2018. 05. 04. 23:15
Előzmény: #430  MetalHeart
Elolvastam a meghatalmazást és egyértelműen leírja

... személyt (a továbbiakban: Meghatalmazott), hogy a Társasággal szemben helyettem és nevemben a Társaság mindenkor hatályos Üzletszabályzatának megfelelően, az alábbi jogkörökben eljárjon, ennek megfelelően joghatályosan jognyilatkozatokat tegyen és fogadjon el:
 -  pénzügyi eszközre vonatkozó megbízás adása személyesen, telefonon, telefaxon, e-mailen keresztül. 
 - ügyfél- illetve értékpapírszámla vonatkozásában átutalási/transzfermegbízás pénzeszközre, illetve pénzügyi eszközre. 
 - számlaszerződésből eredő jogviszony megszüntetése.

Jelen meghatalmazás nem terjedhet ki a Kereskedési Rendszereken végezhető tevékenységekre, valamint az azokkal kapcsolatos kérdésekre.

Asszem túlbonyolítottuk ezt ... megnézem a rendszert, átgondolom, és telefonon felhívom őket és lezáratok mindent... akár rögtön, vagy ésszerű határidőn belül...
evazeller
evazeller 2018. 05. 04. 23:13
meghatalmazás semmire nem jogosít fel, főleg, hogy felvedd a pénzt
azt csak a törvényes örökös teheti meg
MetalHeart
MetalHeart 2018. 05. 04. 23:05
A hagyatéki eljárásban minek vallanám ezt be, ha már számlámon a pénz... és lezártam az értékpapírszámlát meghatalmazottként ? Erről kizárólag akkor szerez tudomást a közjegyző, ha bevallom...
MetalHeart
MetalHeart 2018. 05. 04. 23:00
Előzmény: #426  evazeller
ez még mindig nem tiszta.... meghatalmazás feljogosítja a meghatalmazottat, hogy felvegye a pénzt és megszüntesse a számlát... akkor minek ide halotti bizonyítvány ? A számlán csak pénz van... elektronikus rendszerben nem kell semmit sem ügyintézni, meghatalmazás alapján pedig indíthatom a utalást ...
MetalHeart
MetalHeart 2018. 05. 04. 22:53
Előzmény: #427  MetalHeart
Részemről eldöntöttem, lezárom a pozikat, ha ilyen eset merülne fel...
MetalHeart
MetalHeart 2018. 05. 04. 22:51
Előzmény: #426  evazeller
még egy... ha az elhunyt számláján tényleg csak lezárom a nyitott pozíciókat, akkor mondhatom, hogy a tőke megóvása volt a cél... és valóban az is... ezt megtámadni vagy kétségbe vonni nagyon erkölcstelen lenne bármilyen jogi intézmény/személy részéről... ezt ugye szó szoros értelemben a szolgáltató végezné el, hivatalos papír, halotti bizonyítvány alapján, ami komoly veszteséget okozhat az időtől függően... emiatt nem lehet baj belőle... de ha netán büntetés lenne, ugyan mi alapján szabnák ki a bírságot ? mennyi lenne az annyi ? Sztem ez nincs ennyire szabályozva... más kérdés, hogy nem élő személy után még hosszú hónapokkal netán évekkel később is kereskednék...
evazeller
evazeller 2018. 05. 04. 22:40
Előzmény: #425  MetalHeart
meghatalmazás volt a részemre
utólag azt mondták, elektronikus kereskedésre nem érvényes
illetve: a közjegyző dönt
döntött
MetalHeart
MetalHeart 2018. 05. 04. 22:34
Előzmény: #424  evazeller
"halál után kereskedni a számlán törvénytelen, illetve kijavította magát, a közjegyzői döntéstől függ"
A törvénytelen kifejezés valójában nem pontos, ahogy a fenti korrekcióban is kiderült... a számla tulajdonjoga való igaz, hogy az elhunyté, illetve a "helyettesített" személyé, de azzal, hogy a közjegyző felülbírálhatja, illetve saját jogon ítélheti meg a szituációt, látható, hogy a törvény szelleme a lényeges, azaz nincs kimondva egyértelműen, hogy más nem babrálhat rajta, mert akkor itt én is, és jó sokan mások is zsinórban törvénytelenül kereskednénk. Jobban megközelíted a törvény szellemét, ha direkt módon meg van ez támasztva meghatalmazással is...
evazeller
evazeller 2018. 05. 04. 22:17
Előzmény: #417  MetalHeart
accept, csak felületesen olvastam most bele, de nálunk volt egy megtörtént eset
családon belüli számlakezelés
a volt férjemnek kereskedtem, de csak fél évig, mert hihetetlen gyorsan meghalt
a randomos ügyvédnő azt mondta, halál után kereskedni a számlán törvénytelen, illetve kijavította magát, a közjegyzői döntéstől függ
a közjegyzőnek elmondtam az igazat, azt mondta, gratulál, hogy még kihúztam a családot a nem kevés bajból és jóváhagyta az örökséget a lányomnak
természetesen az adót be kellett fizetni
Seismic
Seismic 2018. 05. 04. 22:09
Előzmény: #422  MetalHeart
igaz
MetalHeart
MetalHeart 2018. 05. 04. 22:04
Előzmény: #421  Seismic
Pontosítsuk, 100K eurónak megfelelő ft...
Seismic
Seismic 2018. 05. 04. 22:02
Előzmény: #381  zsoltee77
beva-nál nézni kell, hogy értékpapírra /rv/ is 30 milla a keret

Topik gazda

zsoltee77
zsoltee77
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek