kösz a választ . akkor idö mint a tenger ha le akarják hivni a támogatásokat. jo dolog....
a mérlegben pontosan ez az hogy nincs benne mit mire költötek ... ezt csak ök tudják vagy azok akik jol informáltak a más is leirta itt már a tervekben se ilyen nagy minuszos évek szerepelnek mint amiket produkálnak.. és nem érdekelné a befektetöt + a bankot hogy milyen minuszt termel a cég?
Ha vállalkozo vagy és a cégedre hitelt kell felvenni szerinted mit kér elösször a bank? a mérleged.. befektetö is elkéri.. és érdekli hogy kinek mennyi pénze van hogy müködik.. egy nem termelö cég ne költsön 750 mft ot .... régen mondta nekem mercurius hogy lett volna befektetö de ez a részvényes biznisze eltántoritotta a genesisbe valo beszállástol... szoval ennyit jelent.... hogy hogy gazdálkodnak..
izom, most akkor kérdéseid vannak vagy véleményed, amit elmondtál? vagy egyszerűen csak "az igazságot" közölted?:)
A kérdéseidet én speciel nem tartom fontosnak, de amit tudni lehet róluk:
A magyar támogatás tudomásom szerint 2 évig vehető igénybe az építés kezdetétől, nekem emiatt eszemben sincs aggódni. A spanyol támogatás - ha hinni lehet a márc. 10.-ei tájékoztatónak - arányos része lehívhatóvá válik (a spanyol hitel és a már befektetett eszközök együtt ezt lehetővé teszik), márpedig ha elkezdik lehívni akkor szerintem az sem évül el (emiatt sincsenek alvásproblémáim). A szingapúri támogatások adókedvezmények és fejlesztési támogatások, gyanítom hogy azokat sem érinti egy esetleges csúszás.
A másik kérdésed, a 750 milliós minusz a mérlegben, pontosabban hogy ez hogyan jött össze. Erre azt tudom mondani hogy ha a mérleg átböngészése után még mindig kérdéseid vannak, a vezetőségnek tedd fel őket, mert mi nem ők vagyunk... de azon se lepődj meg ha nem vezetik le neked forintra:)
Lehet hogy végzetesen hanyag vagyok, az is lehet hogy nem mélyedtem el kellőképpen a közgazdasági tudományokBA úgy mint mások, de bevallom férfiasan: engem ez sem érdekel. Szerintem a potenciális befektetők is tudják hogy egy profilváltásban lévő, új koncepcióra építő cégnél nem az éves mérleg számít hanem a tervek, a know-how, az alapok, a kapcsolatok és az ezekből következő lehetőségek.
Tökmindegy, kiadhatod dolgozóknak, vagy családnak is.
Én diákoknak adtam ki annakidején és semmi gáz nem volt vele, évekig ott voltak.
egyedül a nyárban esett ki 2 hónap.
Ez csak amolyan extra, de emellett maga a lakás értéke emelkedik, elismerem hogy éppen akkor volt a nagy ingatlan boom és néhány év alatt duplázott a lakás ára.
Plusz ugye havi bevétel is volt.
Namost ennél egy "jól irányzott" részvéány persze tuti jobb, csak míg az ingatlan biztos, hát a részvény nem annyira.
Mellesleg van egy gazdagabb ismerős aki budai zöldövezeti házát adja ki külföldi itt dolgozó üzletembereknek, na az a legtutibb bíznic!
Iszonyat pénz + a ház értéke is repül felfelé!
A csákó semmit nem csinál ebből él...nameg tőzsdézik is, de már unja a stresszt, bár nem annyira ideges típus mint mi:-))))
De olyan arc hogy ahogy összejön neki egy jobb lakásra rögtön veszi, mert ebben hisz nem a bizonytalanban.
Persze azért költ hülyeségekre is, dehát élni kell az életet:-)
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...