Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 08. 17. 09:49

GENESIS  

Sziasztok!

Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))

Új név,új tervek,új remények...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 04. 13. 09:42
Előzmény: #52498  exmnbs1
"Akit érdekel a Novotrade tekintsen meg egy historikus grafikont abból a story további része is kiolvasható"

Ki hat, es az is 1re vilagosabb, h a spanyol gyarra a "Dixie Solar Chicken" feliratot fogjak felhelyezni, hiszen celjuk a 10%-os vilagpiaci reszesedes elerese a naposcsibe-gyarto piacon.

Izom: kerlek gyurjal mar 1 kicsit a helyesirasra is (ba-be-ban-ben)! ..es ne mondd mar nekem, h te mindig sietsz valahova, meg allandoan vizsgara keszulsz, ezert nem tudsz alapveto helyesirasi szabalyokra figyelni!
Törölt felhasználó 2008. 04. 13. 09:18
Előzmény: #52498  exmnbs1
Viszont ha már multnár tartunk... felettébb különös hogy koi a genesissel kapcsolatban optimista lett... régen nagy ellendrukker volt... sokat vitáztunk a forumon.. :)
No nem baj nem azért mondom változnak az idök változnak a hozzáálások vélemények (nem egyik naprol a másikra lett más véleménye stb) ..csak érdeklödöm hogy mire koi tol ez a nagy optimizmus most már.. ? :)
exmnbs1 2008. 04. 13. 09:16
Előzmény: #52497  Törölt felhasználó
Akit érdekel a Novotrade tekintsen meg egy historikus grafikont abból a story további része is kiolvasható
Törölt felhasználó 2008. 04. 13. 09:12
Előzmény: #52496  exmnbs1
dicséretes hogy jo szakemberek stb.. de nem egyenlö a siker zálogával hogy mit csináltak a multba megváltoztak a körülmények.. szép cél jo tervek ami igazán jo lenne az országnak csak most nehéz megvalositani .... ha meg meg tudják ilyen helyzetbe is le a kalappal..
exmnbs1 2008. 04. 13. 09:02
Előzmény: #52493  Törölt felhasználó
A dicső múlt kit érdekel?

Merc, elhiszed amiket írsz?
"A hitel nem probléma érdekes módon, és az AMAT gépsor rendelése sem."

Mert én pl nem
exmnbs1 2008. 04. 13. 08:54
Előzmény: #52482  Törölt felhasználó
Palo Alto, jártam ott, tele van sufni cégekkel is, hogy ott van Stanford központja is, és?
Törölt felhasználó 2008. 04. 13. 02:54
Előzmény: #52493  Törölt felhasználó
javítás: látszat

:-/
Törölt felhasználó 2008. 04. 13. 00:25
Előzmény: #52491  Törölt felhasználó
Azt gondolom, teljesen más jellegű problémák miatt csúszik a Genesis projektje, mint amit mi kis befektetők gondolunk erről.

A hitel nem probléma érdekes módon, és az AMAT gépsor rendelése sem. Mégis mintha belassultak volna a dolgok... valami oka biztos van...
Mindenki ezen a szerencsétlen spanyol gyáron rimánkodik, hogy legalább 1 gyártósort legyen benne, és az sem baj, ha nem napelemet csinálnak rajta, csak csajkákat, csak legyen már valami... :o)

A láccat csal...

A Genesis Energy egyik prezentációjában van egy mondat, ami alapján is azt feltételezem, egyszerre fogják leadni a rendelést (tucatjával olcsóbb) az összes (6db) gyártósorra... ilyenkor jön a kérdés, hogy ugye miből... szerintem jelen topikban is volt már sok mozaik-részlet erre nézve. Nem kívánom összerakni. Lehet hogy a sok ökörködés és gigabukózás közt elsikkad az érdemi info.

Vicces, de pár napja (április) előkerült itt az Isolux story a topikban, amit alaposan felkaptak egyesek, miközben már valaki február 26-án is kérdezett erről. Senki sem reagált rá akkor... de páran felfigyeltünk rá, és utána néztünk, csak nem vertünk nagy dobra...

Figyelni kell... túl sok a Gazdy szöveg, és elsikkadnak azok a részletek, amik fontosak lehetnek...

Törölt felhasználó 2008. 04. 13. 00:03
Előzmény: #52488  Törölt felhasználó
Szia Izomman!

A vasfüggöny innenső oldalárol elég sok mindent tudtott a Novotrade exportálni nyugatra, sikeresen. Nem lehetett könnyű. De a behozatalok is komoly ellenállást váltottak ki itthon. Hozták be a nyugati számitógépeket olcsón, miközben az állam, a drága és elavult orosz számítógépeket eröltette volna az állami szektorban, párt utasítással...

Amúgy ezeket a dolgokat azért találom fontosnak elmondani, hogy ne azok a hangok formálják a közvéleményt, akik sikertelenségról, és tehetségtelenségről beszélnek a Genesis-Novotrade kapcsán.

A Genesis Energy csapata olyan személyekből áll, akik eddig már bizonyítottak a maguk területén, és ez garancia lehet a sikerre.

Rényi Gábor
Vitvera László
Robert Stein
Dieter Hentschel
Dr. Eckardt Bihler

ill. William W.M. Tey-ről és Arno Meuserről még nem tudunk sok mindent, reméljük hamarosan ők is bizonyítani fogják alkalmasságukat a feladatra. Feltételezhetően nem véletlenül lettek kiválasztva.
Törölt felhasználó 2008. 04. 12. 23:47
Előzmény: #52490  Törölt felhasználó
Nem "egyenlőre" hanem "egyelőre". Merthogy ez két szó. A spanyol gyár meglesz, mint legócskább verzió. De ezt Mercurius kijavítja ha nem igaz, én nem vagyok tűzközelben.
Egy hitelválság kellős közepén hitelhez jutni maga a csoda. De ez sem sokat jelent.
Tudod, a tőzsdén szeretem ezt a bölcseletet : ma hétfő van, de lesz kedd is, sőt..jövő kedd is. Kicsit gagyi, de benne van a lényeg.

Nyugi. Nem eszik olyan forrón. De te semmiképpen se vegyél. Csak biztosra mész. És jó szemed van, azzal meg is találod.

Én nem látok ilyet. Így aztán csak bukdácsolgatok itt....
Törölt felhasználó 2008. 04. 12. 23:23
Előzmény: #52488  Törölt felhasználó
jelen fázisba már oly régota vártam.. a megvalosulást hogy hitemet vesztettem hogy lesz valamikor is. ez persze nem zárja ki hogy nem is lesz gyár ..... csak én kevés esélyt látok rá... egyenlöre ( pénzügyileg ...nem látom honnan lesz... ilyen válságba stb.. amit már annyiszor tultárgyaltak itt....)
Törölt felhasználó 2008. 04. 12. 23:21
Előzmény: #52486  Törölt felhasználó
belekavarodtam a mondatba... :-) lényeg, hogy Budapesten nőtt fel a Tetris, és innen indult világhódító útjára...
Törölt felhasználó 2008. 04. 12. 23:21
Előzmény: #52487  Törölt felhasználó
tetrisz? nagy találmány volt anno.... mindenkiven volt egy :)
Hát a tervek szerintem is ambiciozusak csak nehéz megvalositani de hát semmi sem lehetetlen csak legfeljebb nehéz...
Törölt felhasználó 2008. 04. 12. 22:35
Előzmény: #52486  Törölt felhasználó
Régi Andromédásokat ismerem ))
Tetriszt meg az orosz levédette világszerte 10 éve.. kicsit későn )
Törölt felhasználó 2008. 04. 12. 22:16
Tetrissel van olyan itt aki még sosem játszott közületek???

Ennek kapcsán még annyit erről a témáról, azoknak akik viccelődnek a Novotrade -Genesis játékszoftver gyártásán (mint ha valami komolytalan dolog lenne, pedig ma is a világ egyik leggyorsabban növekvő iparága), hogy a világ talán legsikeresebb és legelterjetteb számítógépes játékát, a TETRIS-t ami eredetileg orosz volt, Magyarországon keresztül, az Andromeda Software-n keresztül (mely a Novotrade tulajdonában is volt), mely annak a Robert Steinnek link a vezetése alatt áll(t), aki a mai napig a Genesis Energy igazgatósági tagja.

Pár link hozzá:

link

link

link
Törölt felhasználó 2008. 04. 12. 21:37
Előzmény: #52484  Törölt felhasználó
Ja igen, a Commodorokat is ők hozták be anno először... :o)
Törölt felhasználó 2008. 04. 12. 21:15
Előzmény: #52483  Törölt felhasználó
C64-et ott vettem )))
No meg sok programozó haverom dolgozott náluk
Van még gép raktáron gép?
ja nem kell van itthon 5 darab is a 20 mellett ))))))))))))
SX64 kellene
Törölt felhasználó 2008. 04. 12. 21:08
Megjegyezném, hogy a Novotrade volt először Magyarországon a Microsoft és az Apple hivatalos forgalmazója is, és a Novotrade hozott be először PC-ket hivatalosan az országba... tehát azok a TEÁOR számok nem viccből vannak bent a tevékenységi körök közt...
Törölt felhasználó 2008. 04. 12. 21:04
Előzmény: #52480  Törölt felhasználó
A TEÁOR számok módosítása pénzbe kerül, az újak felvétele, és régiek kivétele is... ez felesleges kiadás. Aki ismeri a Novotrade régebbi történetét, tudhatja, hogy nagyon komoly számítógép szoftver gyártói, és játékszoftver gyártói, ill. konzolgyártói múltja van... ez nem a jövő, hanem a múlt... lehet rajta gúnyolódni, csak sajnos ez nem más, mint szegénységi bizonyítvány (sokadik osztályos).

Aki folyamatosan fikázza Rényi urat, jó lenne ha egyszer alaposan utána nézne a Novotrade történetének, hogy mekkora cégek nőttek ki a leánycégeiből...

link

(Aki nem tudná Palo Alto, a Szilikon - völgy központja, ott van a Stanford Egyetem többek közt.)

Sajnos a legutolsó, a Sunbooks, nem nevezhető sikertörténetnek, aminek számos külső oka volt, és ami miatt több milliárdos kártérítési per is folyik, a M. P. ellen.

A Genesis Energy projekt pedig egy akkora dobás lenne, amekkorát még Magyaroszág nem látott az elmúlt 100 évben, ha összejön. Ezt higgyétek el nekem, higgyétek el Rényi Gábornak.... vagy kételkedjetek.
Törölt felhasználó 2008. 04. 12. 19:30
Előzmény: #52480  Törölt felhasználó

Topik gazda

adra
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek