Topiknyitó: Törölt felhasználó 2004. 05. 26. 11:18

Freesoft részvény  

Érdeklődöm, hogy ki mit hallott erről az új dologról, Vajon érdemes belecuccolni? Lehet hasonló sikersztorit láthatunk majd, mint a Graphi és az Econet esetében? Minden esetre én a cégnek még nem láttam a mérlegét, nagyjábólsemmit nem tudok róla. Az equilibror-nál és a Concorde-nál lehet majd jegyezni, de ott sem tudtak semmit sem mondani róla. Csak annyi valószínű, hogy júliusban indul majd a jegyzés illetve utána a tőzsdei bevezetés.
Üdv,
Hotf ace
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 05. 20. 21:05
Törölt hozzászólás
realmadrid 2011. 05. 20. 20:38
Előzmény: #11895  Törölt felhasználó
Egyébként meg mielőtt komoly elfogultsággal vádolnál , a régi beírásaimból is látszik, hogy azon kevesek közé tartozom akik 1800 körülre várták az árfolyamot és nem 3000-re.
Én 2-3 év múlva várok komoly árfolyam emelkedést mert addig még nem nagyon lesz pénz IT beruházásokra, de addigra annyira elavult lesz minden , hogy hirtelen nagy beruházásokra lesz szükség.

A Free tulajdonosi hátterét ismerve, ők kitudják húzni addig, a Synergon már nem valószínű.
realmadrid 2011. 05. 20. 20:38
Egyébként meg mielőtt komoly elfogultsággal vádolnál , a régi beírásaimból is látszik, hogy azon kevesek közé tartozom akik 1800 körülre várták az árfolyamot és nem 3000-re.
Én 2-3 év múlva várok komoly árfolyam emelkedést mert addig még nem nagyon lesz pénz IT beruházásokra, de addigra annyira elavult lesz minden , hogy hirtelen nagy beruházásokra lesz szükség.

A Free tulajdonosi hátterét ismerve, ők kitudják húzni addig, a Synergon már nem valószínű.
realmadrid 2011. 05. 20. 20:32
Előzmény: #11896  realmadrid
A q1-ben az is benne van , hogy vannak olyan projektek amit még ki sem fizetett az állam, tehát ha az a pénz meg lesz további eredmény javulás lehet.

Szerintem a q1 jó és azóta nem történt tudtommal negatív változás a cég életében.

Lassan már a 2. negyedév végére érünk , a q2-ben majd látszódni fog hogy egyszeri fellángolás a javulás vagy tendencia.

Egyébként meg nő a létszám a Free-nél, van munkaerő felvétel és nem takarítónőt keresnek.
realmadrid 2011. 05. 20. 20:16
"Én úgy látom szépen lassan kivérzik a Freesoft és ez ellen a vezetése nem akar tenni semmit"

Ezt nem értem, akkor minek hoztak költségcsökkentő intézkedéseket, minek bocsátottak ki kötvényt, miért vásárolta fel a részvényeket Móricz tavaly 2350 Ft-ért, amikor az idén már 1800-ért is megtehette volna.

Az idén már kaptak megbízást, nyertek egy projektet és a keretszerzősekből is volt az idén végre megrendelés kb. 300 milla értékben.

Egyetlen nagy tulaj sem adott el részvényt, a cégvezetők sem adtak el, sőt a HUMANSOFT vezetők részvényt vettek.

A q1 számai szerint a cég helyzete javul, de igazi fordulat valóban nem jött még el.

Nem csak a Freesoft nem kapott megbízást eddig az államtól, hanem senki más sem.
Egyszerűen az állam befagyasztotta az IT beruházásokat.

A Synergont sem értem mert ész nélkül vették amikor megynyerte a több milliárdos projektet úgy 2 hónapja. 620 fölé vitték , azóta a cég helyzete nem romlott.
Lassan ez az egy projekt többet ér mint a cég maga.
Törölt felhasználó 2011. 05. 20. 19:37
Előzmény: törölt hozzászólás
A Freesoft tényleg kicsúszik abból a körből, akik nagy megbízást kaphatnak az államtól.

A lobby-ereje igen gyenge. johnny1 által becitált cikkben szereplő fontos emberekhez nincs meg a kapcsolat. Például Vályi Nagy Vilmoshoz meg volt régen a kapcsolat, de azokat az embereket a vezérigazgató asszony kidobta és általa "minőségi csere"-ként elővezett tudás és kapcsolatok nélküli emberek vett inkább fel.

Egy érdekes kapcsolatról én is tudok és az "igazi" Eck Ica nagyon-nagyon bízik benne. Ez Kovácsics Iván az APEH volt elnöki tanácsadója, jelenleg Arnold tábornok jobbkeze. Ő valamikor a Freesoft board-ban ült. Most a felesége csücsül ott. Na éppen ezért nem fog segíteni az Iván, mert nagyon hamar nekimenne az ellenzék, ha ez kiderülne.

Móricz Gábornak természetesen igen jó kapcsolatai vannak, de neki a pénzvilág felé. Ez ugye a magánszektor, Móricz "saját" biztosítója, a Pannónia és itt is Járai, a tőzsde, a befektető cégek, az ingatlanos cégek. De ebben az körben meg Eck Ica (az igazi) nem akar dolgozni. De azt is mondhatnám az itteni minőségi követelményeket nem tudja teljesíteni.

Én úgy látom szépen lassan kivérzik a Freesoft és ez ellen a vezetése nem akar tenni semmit. A tulajdonosoknak más tervük van. Persze ezt nem árulták el nekem, így én (is) csak a HumanSoft-ot látom, mint kapaszkodót. Szerintem az életképes lehet, ha megszabadítják a Freesoft/BankSoft/Axis kolonctól. Érdekes módon az Axis és a Banksoft - mint igen kis létszámú és rugalmas társaság - akár tovább is tudna élni, mit pl. Kft. Ilyen leszakítás már volt, mikor Keresztesi János kivásárolta a Big Fish céget, mikor őt menesztették. Végül is a Big Fish volt a végkielégítése és úgy látom az a cég jól prosperál.

Szóval én is érdeklődve várom, mi is fog történni.
realmadrid 2011. 05. 20. 19:22
A Freesoftnál már kicsi a közkéz, egy 2000 db-os vétellel már 2000 Ft fölé menne.

Amint valaki eladta 1608-ért, rögtön visszahúzták 1800 fölé.
Valaki most is veszi apránként, még a végén kiderül hogy megint gyűjtik Móricznak.

A HUMANSOFTnak meg 60000 db-ra van vételi opciója, mondjuk azt nem értem hogy minek mert venni egy darabot nem vesznek az biztos.

Itt már előfordult hogy 1650-ről 3 nap alatt 2700 fölé ment.
realmadrid 2011. 05. 20. 19:13
Írj olyan céget ami labdába rúghat, mert jelenleg ez a két cég tudtommal megkerülhetetlen az igazi nagy projekteknél.

Nem véletlenül nyert a Free a közbeszerzéseken, az más kérdés hogy az állam befagyasztotta az IT beruházásokat.
Nem csak a Freetől, de senki mástól sem rendelnek.

Most a 9 milliárdos és 25 milliárdos pályázat eredményére leszek kíváncsi.

A 9 milliárdosnál már meg kellett volna lennie az eredményhirdetésnek , de nagy a csönd, nem tudni miért nem volt eredményhirdetés, azt sem közölték hogy esetleg eredménytelen volt a pályáztatás.
Törölt felhasználó 2011. 05. 20. 18:34
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2011. 05. 20. 18:26
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2011. 05. 20. 18:24
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2011. 05. 20. 18:20
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2011. 05. 20. 17:49
Előzmény: #11887  realmadrid
Kedves realmadrid!

Semmilyen plusz nincsen fizikailag s cégben. A 80 millió plusz kimutatása év végén csak a számokkal való varázslás.

Ettől persze akár függetlennek kellene lennie az árfolyamnak, csak hát a legegyszerűbb számítás - amelyet én is megcsináltam - az utóbbi egy évre számított regresszó kimutatása már júniusban 1800 alá hozza a papírt. A nagyobb cégeknek az analizáló eszközei az enyémnél jóval komolyabbak, Én a BNP Paribas néhány eszközét láttam, hát nem egy excel.
De gondolom ezek az eszközök is ezt a trendet mutatják, és ennek megfelelően lépnek a befektetők. Ti itt mindig a kis befektetőket szóljátok le (vö. "büfi" kiszólások), pedig egyrészt magatok is azok vagytok, másrészt a kis befektető - igaz megérzésre és egyszerű számításra - nagyon is logikusan lép.
realmadrid 2011. 05. 20. 12:55
Előzmény: #11885  Törölt felhasználó
Hát ha az vergődés , hogy a 200-300 milla mínuszból 80 milla pluszt csináltak 2 év alatt ilyen körülmények között, akkor vergődik.

Tegnap 68 db-al nyomták le , de utána 250 db-al felhúzták pluszba.

Egykét kis büfi megunta és dobta tegnap is és ma is, más kis büfik meg vették bízva a jövőben.
Törölt felhasználó 2011. 05. 20. 12:26
Előzmény: #11884  realmadrid
Az eladói nyomásban pedig igaza van a portfóliónak. A tegnapi 1735 illetve mai 1740 vételi kínálat is jelzi. Igaz ennyiért most még nem akarja senki adni. Lehet egy hét múlva már ennyi is jó lenne.
Törölt felhasználó 2011. 05. 20. 10:50
Előzmény: #11884  realmadrid
Én úgy látom folyamatosan csökken az árfolyam, és 1 hónapon belül tartósan 1800 alá fog száll.
A Q1 meg azt mutatja, a cég vergődik. A múlt évi Q1 után hoztak olyan intézkedéseket (elbocsátás, fizetés csökkentés), amelynek a vezér szerint az év végére rendbe kellett volna hoznia a céget.
Várják - és ti is várjátok - a sült galambot, majd csak jön valami zsíros állami megrendelés....
Ha egy cég a mai időkben csak egy lábon áll, halálra van ítélve. Én váltig állítom Móricz befejezi a Freesoft kalandot. Vagy eladja a Humansoft részt, vagy maga választja le az elhalt cégrészről.
realmadrid 2011. 05. 19. 13:42
A portfolió szerint eladói nyomás van a Freesoft papírjain.
68 db-os , alig 100000 Ft-os forgalomnál ilyet írni hülyeség.

1 valaki megunta és eldobta , ennyi történt.
Törölt felhasználó 2011. 05. 19. 13:17
Törölt hozzászólás
realmadrid 2011. 05. 19. 12:39
Tavaly már nyereséges volt, az idén is az lesz a nagy megrendelés nélkül is.

Az érdekes az , hogy 200 millás veszteségnél vették, 2700 körül volt az árfolyam. Most hogy egyre jobb a cég helyzete, nyereséges , erre esik 6 %-ot a jó q1 után. Ehhez elég 68 db ez a szomorú.
Törölt felhasználó 2011. 05. 19. 12:22
Törölt hozzászólás

Topik gazda

hotface
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek