Érdeklődöm, hogy ki mit hallott erről az új dologról, Vajon érdemes belecuccolni? Lehet hasonló sikersztorit láthatunk majd, mint a Graphi és az Econet esetében? Minden esetre én a cégnek még nem láttam a mérlegét, nagyjábólsemmit nem tudok róla. Az equilibror-nál és a Concorde-nál lehet majd jegyezni, de ott sem tudtak semmit sem mondani róla. Csak annyi valószínű, hogy júliusban indul majd a jegyzés illetve utána a tőzsdei bevezetés.
Üdv,
Hotf ace
Hát ezt jól benéztem, valakinek kellett 2000 db és egyben azonnal megkapta.
Azt hittem ennek a vevőnek köszönhetően feljebb megyünk.
1800-on is bent állt vételen több mint 500 db, de az meg visszalépett.
A lényeg,hogy a szar környezet ellenére a cégcsoport tavaly nyereséget produkált.(Rengeteg cég veszteséges és csőd közelben van)A Free nem!!!Az 1Q jelentés szerint a cég nagyot javult,ami azt vetíti előre,hogy idén nagyobb nyereség lesz.
A nagy megrendelés még várat magára.Talán abból is befut
1 4-5milliárdos.Az már nagyot dobna rajt felfelé.
Azt sem szabad elfelejteni,hogy a környezetnek lassan javulni kell.(Humansofté már tavaly is javult,idén pedig tovább javul.)
Mivel a Free hatalmas cég,ha a Fidesz másnak adná a nagyobb állami megrendelést,előfordulhat az is,hogy alválalkozóként onnét is jöhetne megrendelés.Synergon is kiesik,mert ők csak a közlekedésre fognak fókuszálni.A céget úgy alakítják át.
2012-re igértek 1 európai szintű programot a mezőgazdaság számára.Pont jókor,mert a magas árak miatt lesz lóvé a gazdáknál.
A Központi Szolgáltatási Főigazgatóság 2013. november 5-ig nettó 8 milliárd és 10 milliárd forint közötti keretösszegben szerez be Oracle - vagy azzal egyenértékű - adatbázis-kezelő szoftvereket, fejlesztőeszközöket és kapcsolódó szolgáltatásokat - az erre kiírt nyílt közbeszerzési felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
Az ajánlattételi határidő május 27. Az eredményhirdetés június 15-én lesz, a szerződést 10 nappal később tervezi megkötni az ajánlatkérő.
Tudtommal az Oracle is partnere a Freenek.
A 25 milliárdosnak ma lesz eredményhirdetése elméletileg.
Bár ez nem jelent semmit, hisz a 9 milliárdosnak sem volt eredményhirdetése.
Én el szoktam olvasni a pénzügyi jelentéseket. Most is ott áll két adat.
Jegyzett tőke: 1 880 000 eFt.
A vagyonból, GODDWILL: 1 099 206 eFt.
Mindig is csodálkoztam, hogy lényegében nincsen mobilizálható vagyona a cégnek.
Ilyen cégnek pénzt kölcsönözni vétek.
(Értelmezésem szerint egy részvény megvétele = kölcsön az adott cégnek).
Ebből is látszik,hogy nincsenek spekik a papírban:Freesoft 54nyitott határidős kontaktus 0,29%.
Ebből 1 az enyém(lehet 40 a Humansofté?)akkor csak 13db van más tulajnál.
A kérdés az,hogy ha határidő fedezetlensége miatt nem fogják bedobni,akkor ki fogja eladni lejjebb???
A cég javul.Mi értelme lenne dobni,most a kicsiknek 1-2 év tartás után.Várhatóan javul a környezet a cég pedig már több mint 1 éve nyereséges és javuló pályára állt.
Kösz az infót, ez tényleg siralmas helyzet. Mi az, hogy az igazi Eck Ica nem akar (tud) dolgozni a Móricz G. féle körben, akkor valaki más kell az Eck Ica helyett.
A Synergon mint versenytárs gyakorlatilag kiesett.
Rengeteg kicsi informatikai cég van a csőd szélén.Tehát csökkennek a versenytársak.Tisztul a piac.
A Free nagynak számít és tőkeerős.Tehát ki tudja várni a jobb időket.Tavaly már nyereséges volt és idén az 1Q-et alapul véve nagyobb nyeresége lehet.
Érdekes,hogy pont most kárognak többen.Persze lehet nekik lesz igazuk,de szerintem nem.
Rég leállították az állami megrendeléseket,amikor Móricz nagyban vette 2350ft-ért.Miért nem várta meg a 2000ft alatti tartományt?
Épp az van az államnál,hogy rájöttek arra ha spórolni akarnak(munkaerő,gyorsaság,hatékonyság,
megbízhatóság,kihasználtság)akkor az informatikára nagy lóvét kell benyomni.EU-s pénzek ezek.Le kell hívni őket,csak mivel nagy lóvéról van szó ezért próbálják olcsóbbá tenni a megvalósítást.A Free-t nehezen tudják megkerülni.
Az,hogy a cégnél szar munkát végeznének???
Akkor mivel magyarázod EckIca ,azt,hogy Illés kirugása után a Humansoft nagy veszteségből nagy nyereségbe fordult át???
Pont a tulajok szakértelmét dicséri az,hogy gyakorlatilag a Humansoft megvételével már 1 teljesen másképp működő üzletága is van a cégnek.
Figyi nézz utána hol lehet shortolni a papírt és rajta.Én majd még veszem tovább.
Van a BÉT-en 1-2 papír ahol dilettáns a vezetés,de az newm a Freeben van.Ha a kicsik lóvéjára utaznának rég ígérgetések és átbaszások lennének itt is.
A nagy vétel és a lassan 1 éve tartó nyilatkozat stopp,engem arról győz meg,hogy még kell nekik több papír.
Kicsik nem érdeklődek a papír iránt és ezért csak nagyon olcsón akarják gyűjteni.
Freesoft részvény
Üdv,
Hotf ace