Topiknyitó: Törölt felhasználó 2004. 05. 26. 11:18

Freesoft részvény  

Érdeklődöm, hogy ki mit hallott erről az új dologról, Vajon érdemes belecuccolni? Lehet hasonló sikersztorit láthatunk majd, mint a Graphi és az Econet esetében? Minden esetre én a cégnek még nem láttam a mérlegét, nagyjábólsemmit nem tudok róla. Az equilibror-nál és a Concorde-nál lehet majd jegyezni, de ott sem tudtak semmit sem mondani róla. Csak annyi valószínű, hogy júliusban indul majd a jegyzés illetve utána a tőzsdei bevezetés.
Üdv,
Hotf ace
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 05. 11. 19:37
Előzmény: #11839  Törölt felhasználó
"Lóvé van a cégben mivel a 200millás
Hig-Tech vétel is ezt bizonyítja." ....
Ez szerintem rossz vélekedés. Ha jók az információim a 200 milliós részvény pakettet egy tartozás fejében kapták a HungarHotels-től. A pakett ugyanúgy forgalomképtelen, mint a már meglévő 200 milliós. Ingatlan forgalmazó cég.....
Én még mindig tartom, hogy a Humansoft-ott valahogy leválasztják a cégről. Hogy mi módon fog megtörténni a kivásárlás és ki lesz a névleges vásárló, homály fedi. Persze a háttérben a Kaptár és a Móricz család. Móriczéknak ezért érdeke mindig csak egy kicsit feljebb tornászni az árfolyamot, mikor az közelíti az 1800-at. Furcsák az utóbbi idők 1-5 darabos vételei. Az 1800-as egy veszélyes választóvonal, mert elsülhetnek az ide beállított stoppok és hirtelen minden fontosabb lesz, mint a Human megmentése. (A részvényeknek csak 41%-a van a Móricz birodalom és jóbarátok kezében)
A FreeSoft/BankSoft/Axis része a cégnek nem ér semmit, mióta nem a Kersztesi a vezér. Koncepciótlan vezetés az állami megrendelésekben bízva ..... Kormányváltás után. Na ne.
Törölt felhasználó 2011. 05. 11. 13:41
Előzmény: #11838  realmadrid
Nagyjából 1formán látjuk a dolgokat.
1Q persze iránymutató,de a kicsik nem fogják venni akkor sem,ha sokkal jobb mint a 2010-es.A spekinek 1 megrendelés kell és arra fog belenyúlni.Ez akár lehet 1-2milliárdos is.Ez hívja fel a figyelmet arra,hogy lehet akár majd több megrendelés.Mivel nincs megrendelés senki nem figyeli a papírt.

A többivel pedig teljesen 1 értek.Az idén is a Humansoft fogja vinni a céget a hátán.Én is úgy látom,hogy a vezérek azt,hogy a cégcsoport legnagyobb cége tavaly már nagy nyereséget termelt szándékosan háttérben tartják.
1 éve is azt írtam,hogy gyűjtik (sokan mondták,hogy adják)a 400millás kötés 2350-en bebizonyította,hogy gyűjtötték.
Az látszik,hogy a vezetés nem akarja a céget felbeszélni.Ez véleményem szerint azt jelenti,hogy a gyűjtés még nem fejeződött be.Magyarul olcsón sokkal több papírt tudnak megvenni és ha lesz megrendelés 1 kis speki segítséggel sokkal magasabbra tudják húzni majd az árfolyamot.Kevesebb pénz kell hozzá.
Mivel a cég akvit is akar,amit rv.kibocsátással fedezne,ezért 1 sokkal magasabb ár az érdeke a nagyoknak mivel ott tudna nagyobb árfolyamon rv. kibocsátani.
Lóvé van a cégben mivel a 200millás
Hig-Tech vétel is ezt bizonyítja.
Fellegi féle hírek pedig valamikor bekövetkeznek.Az ország nagyon lemaradt informatika területén a nyugathoz képest.

Egyébként arra még fel kell készülni,hogy a Humansoftnak nagy pénzügyi vesztesége keletkezett az 1Q-ben.
Itt a spekik hiánya miatt a forgalmat Móricz és a Kaptár adja.(Ismerősök)Mivel látják nincs érdeklődő ezért lefelé nyomják és valaki mindig bedobja nekik.
Ez a kivéreztetés.
realmadrid 2011. 05. 11. 09:18
Előzmény: #11837  Törölt felhasználó
A q1 szerintem számít, mert iránymutató.

A probléma egyébként ott van , hogy a Free mint anyacég jóval kisebb mint a HUMANSOFT, és a jelentésekben az anyacég veszteségeit hangsúlyozzák, miközben a HUMANSOFT nyereséges.

Ha a cég neve HUMANSOFT Nyrt. lenne akkor arról írnának , hogy a kis Freesoft miatt kevesebb a nyereség de a fő cég nagyon jól teljesít.

Amíg a Freesoft ennyire veszteséges, addig a HUMANSOFT több milliárd nyereséget termelne sem emelkedne az árfolyam.

Ezek a Fellegi féle hírek már tavaly is voltak és nem történt semmi. Idén sem lesz semmi, az állam IT beruházásokra nem ad jelentős pénzt.

Törölt felhasználó 2011. 05. 11. 08:44
Előzmény: #11836  BozsoBozso
A gyors szerintem nem sok vizet zavar.1 nagyobb pályázat elnyerése kell,amit meg is valósítanak.
Ezek szerint nagyobb beruházásokra készül az állam:
Olcsó állam: Fellegi a Microsoftnál puhatolózott
MTI, Gazdasági Rádió, 2011. május 10. 21:36
Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter Magyarország és a Microsoft közötti együttműködés kereteiről tárgyalt Don Grantham-mel, a Microsoft Corporation kelet-közép-európai régióért felelős elnökével. A találkozón a miniszter hangsúlyozta: az olcsó állam érdekében költségtakarékos megoldásokat kell kialakítani a közigazgatás informatikai háttérének biztosításakor.
hirdetés

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint Fellegi Tamás aláhúzta: az állam az egyenlő piaci versenyfeltételek kialakításában érdekelt az infokommunikációs szektorban is. A kormány ezért minden olyan kezdeményezést támogat, amely hosszú távon figyelembe veszi a szektor természetes fejlődési irányait mind a piaci szükségletek, mind pedig a kínálatok oldalán.

Az NFM közleménye szerint a miniszter szólt arról is, hogy a kormány kiemelt céljai közé tartozik a magyar vállalkozások versenyképességének növelése korszerű technológiai megoldások révén, amely nemcsak az Új Széchenyi Terv pályázati eszközeivel, hanem az értékesítési csatornák támogatásával is megvalósítható.

Fellegi Tamás a megbeszélésen jelezte: az állam a nyílt forráskódú szoftverek elérhetőségét is biztosítani kívánja a közigazgatásban a verseny élénkítése érdekében és a technológiasemlegesség jegyében. A miniszter rámutatott: ennek érdekében előnyben kell részesíteni azokat a megoldásokat, amelyek igénybevételével nagyobb költségmegtakarítás érhető el. A szaktárca ezért a Microsoft részéről is elsősorban a takarékosságot támogató javaslatokat vár a jövőbeni együttműködés megerősítése érdekében.

A tárcavezető végezetül rámutatott: a kormány kész megvizsgálni új, felhő-típusú technológiák, virtualizációs megoldások alkalmazási lehetőségeit is, amelyek kialakításában a Microsoft erős partner lehet világszínvonalú szakmai kompetenciája miatt.

Valami csak csurranna nekünk is.
BozsoBozso 2011. 05. 11. 08:38
Előzmény: #11835  realmadrid
GYJ szerintem jo lesz . Moric akraja megvenni teljesen ezért tolta le az arat.

a köny 8:30 kor elég szarul néz ki e szerintem ma fog fordulni

egjobb 5 ajanlat
Ár Darab
E
l
a
d
á
s 1950 510
1940 59
1900 350
1895 100
1890 54
V
é
t
e
l 1800 83
1750 15
1682 150
1661 150
1501 210

Napi összesítő
Min Átlag Max Forgalom db
0 0 0 0
realmadrid 2011. 05. 10. 22:06
Előzmény: #11834  DMolnar
Szokatlanul nagy forgalom, nem engedték 1800 alá. Valaki tud valamit , hogy ezen a szinten így szórja.
Ezek után nagyon érdekel a q1.
Azért érdekes , hogy végre pozitív évet zár a cég , erre az árfolyam bezuhan.

Hej azok a szép idők amikor 200 milla veszteség is volt, az árfolyam meg 2700 felett.

Ezen kívül már csak E-starom van, de azt a kevés freemet is erre kellene cserélni , valószínűleg igazad van.
DMolnar
DMolnar 2011. 05. 10. 15:30
Előzmény: #11831  realmadrid
Ajánlom! Én a tolvaj szar ganaj freesoft eladása után dupláztam az E-starral. Add el amíg ennyit ér és még csak vissza se nézz!
Törölt felhasználó 2011. 05. 10. 14:49
Előzmény: #11832  realmadrid
Elindult az eladási oldal?
Már csak 1810-en áll a papir. Úgy látszik valaki valamit tud. Mi leszz itt 1800 alatt?
realmadrid 2011. 05. 10. 13:30
Előzmény: #11831  realmadrid
Jól lement az eladási oldal, de itt legalább vették.
realmadrid 2011. 05. 10. 09:55
Előzmény: #11830  Törölt felhasználó
Milliárdos állami megrendelés nem lesz sem most, sem később.
Amit eddig összehoztak, az évi 80 milla nyereség, az lesz idén is meg jövőre is.
Kivétel ha az állami szférán kívülről tudnak jelentős megrendelést szerezni.

Ma már gondoltam rá hogy eladom - 1800 alatt is akár- és veszek E-STAR-t hogy kompenzáljam a veszteségem.
Törölt felhasználó 2011. 05. 10. 09:32
Előzmény: #11828  bet4more
2103 az átlagom.
1 megrendelés esetén pattanhat.
OTP passz,de bízombenne,hogy fölé megy.Régóta tartom.Nagy nyerő van rajt és nem akarom elkapkodni.
Ha 300-400ft-al feljebb lenne lecserélném MOL-ra.

Madrid szerintem a 1Q itt nem mozgat majd semmit,tehát mind1 mikor lesz.
1 nagyobb milliárdos megrendelés tudná a figyelmet ide irányítani.
realmadrid 2011. 05. 10. 09:15
Előzmény: #11828  bet4more
Most már a 28 munkanap is lejárt, még sincs hír a pályázatról.

Q1 mikor lesz?
bet4more 2011. 05. 06. 18:31
Előzmény: #11827  Törölt felhasználó
2250 körülről tartom már asszem 1,5 éve, és nem léptem meg egyetlen 2000-2300-as ide-oda pattogást sem, pedig azóta volt pár... :)

Ha lenne épp pénzem, ilyen áron még vennék hozzá (legalábbis csipegetnék...), mert még bízom benne én is, bár a 3000 kicsit messzinek tűnik. Bár az is való igaz, hogy minden teljesen más lenne, ha hirtelen jönne egy valós megrendelés...

Off: OTP szerinted áttöri a 6500-at végre? Én is épp el szeretnék adni, de nincs sok nekem belőle.
Törölt felhasználó 2011. 05. 06. 17:45
Előzmény: #11825  realmadrid
Szerintem már nagyon kevesen tartjuk a papírt.
Amíg nem lesznek hírek addig nem is lesz speki vevő a papírban.
Ha valós megrendelés érkezne a céghez 4-5milliárd,tartom,hogy 3000-ig el is menne 1körben.Egyébként a 3 napos rallyt Illés eladásai akasztották meg,illetve az,hogy a többi nagy is lefelé nyomta az árat,hogy olcsón elszedjék tőle a papírokat.Ha jól emlékszem 1850 körül vették el tőle.
A cégnek van értéke,Móricz is ezért vette 2350-en.Mivel a kicsik nem csipegetik nem fogja felhúzni mert akkor drágábban tudna csipegetni.(Persze valaki gyűjti neki és majd 1-ben veszi meg tőle.)Az idei év,mivel költségcsökkentések megtörténtekmegint nyereséges lesz.Mégis csak 1 nagyobb megrendelés tudja majd elmozdítani.
1Q után én semmi mozgást nem várok.
A Humansoftnak a határidős kötésen pl. pénzügyi vesztesége is keletkezett.
Nem értem a Free-t miért nem veszi a cég.Szinte történelmi mélyponton van.
Hig-techre pedig csak úgy kidobtak 200millát.A Pflaxot vették.Nem értem.
Keverik a kártyákat,de nem lehet belelátni.
Nekem most nincs más papírom mint ez meg OTP,amit 6800-on akarok majd dobni.
realmadrid 2011. 05. 06. 17:17
Előzmény: #11825  realmadrid
Mióta megvettem , még nem állt ilyen jól a cég, érdekes módon az árfolyam viszont még nem volt ilyen rossz.
realmadrid 2011. 05. 06. 14:20
Előzmény: #11824  Törölt felhasználó
Ez van. Rajtam kívül még sokan ülnek rajta.
Én 1800 alá várom, ezt írtam már korábban is. Lényegében naponta 50-100 db-al lelehet ültetni teljesen.
Ez 3 nap alatt 1650-ről 2760-ig ment, ész nélkül vették.

Rice te mit szólsz ehhez?
Te már tavaly is 3000-re vártad.

Majd a q1 után okosabbak leszünk, hogy a megkezdett jó irányba megy e tovább a Free vagy egy pozitív év után újabb bukta jön.

Ha jó lesz a q1 akkor meg emelkedünk.
Törölt felhasználó 2011. 05. 06. 13:43
Előzmény: #11823  realmadrid
Akkor üljél csak benne. Ahogy látom most már 1830. Megy ez még lejjebb is.
realmadrid 2011. 05. 05. 20:51
Előzmény: #11822  Törölt felhasználó
A q1 mindig rossz, de folyamatosan javul. Az idén majd meglátjuk.

A Freet beakarnák csődöltetni akkor nem vásárolt volna 400 milla értékben részvényt Móricz, hanem hagyta volna a kisbüfiknél.
A HUMANSOFT egy nagy cég a Free-hez képest nem véletlenül vette meg Móricz.

Egy komoly IT céget akart létrehozni csak a válság és a kormány váltás közbe szólt.

A kötvény sem ilyen sima mint írod hisz volt fel nem használt hitelük is , alacsonyabb kamattal.

Egyszerűen elfogytak a vevők, a türelmetlen kis büfik nyomják le az árat.
Eladói nyomás sincs, hisz 1 hónap alatt a forgalom talán 3 milla sem volt.

Csőd nincs, tavaly végre nyereséges volt a cég.
Az biztos , kellene egy komoly állami megrendelés.
Törölt felhasználó 2011. 05. 05. 18:50
Előzmény: #11820  Boavista
Május 1-el vissza kellett adni a 300 millió forintot 10% kamattal. Ez az a "kötvényvásárlás" amelyet titkolt befektetők csináltak. Magyarul 300 milliót kölcsönadtak 10% kamatra egy évre.
A cég első negyedéve ettől függetlenül is nagyon rossz, már kozmetikázott Q1-re sem tellik. Tessék elolvasni az év végi jelentést. Előre láthatóak voltak ezek a folyamatok.
Valószínűleg a HUMAN-t valaki kivásárolja a csoportból, a FREE-t meg hagyják becsődölni.
realmadrid 2011. 05. 05. 13:27
Előzmény: #11820  Boavista
Az a furcsa , mikor 200 milla veszteségük volt akkor az árfolyam 2300 felett volt, most mikor nyereséges , 1900 alatt van.
Most már több mint másfél éve ülök rajta egyre nagyobb bukóban , még fél évet adok neki aztán eladom.

Topik gazda

hotface
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek