Érdeklődöm, hogy ki mit hallott erről az új dologról, Vajon érdemes belecuccolni? Lehet hasonló sikersztorit láthatunk majd, mint a Graphi és az Econet esetében? Minden esetre én a cégnek még nem láttam a mérlegét, nagyjábólsemmit nem tudok róla. Az equilibror-nál és a Concorde-nál lehet majd jegyezni, de ott sem tudtak semmit sem mondani róla. Csak annyi valószínű, hogy júliusban indul majd a jegyzés illetve utána a tőzsdei bevezetés.
Üdv,
Hotf ace
Messzemenő következtetést levonni nem lehet, írod de minden jelentés után valaki olcsón dobja a részvényét. Ők mit várnak, mire számítottak ?
Aki figyelt azt tudhatja hogy az Q1, Q2 veszteséges és a Q3, Q4 számít , ott látni az igazságot.
Most a Q1, Q2 után azonnal eldobni , aki ilyet tett az nagyon elnézhette szerintem , talán már most nyereséget várt?
Ha meg eldobta mert pénzre volt szüksége, az ilyen ne free-t vegyen hisz itt tényleg hosszútávon kell gondolkodni.
Ígéretesnek látszik a Q3 , ha a jelentésben írt két jelentős projekt lezárul. Jövőre meg csak beindul már az állami költekezés is, hisz évekre nem lehet befagyasztani az informatikai fejlesztéseket és nálunk már két éve nincs fejlesztés lényegében.
5200db ebből 1000db határidős.Valójában 1-et gondolunk ha te is 5000-re várod 2 év alatt.
Pár 100db-os kötés nálam nem nagyon számít.
Ebből nem lehet levonni messzemenő következtetést.
Sztem sem minősítésről van szó. Rice a mérleg egyik fele, a Porfólio a másik.
Egy forumnak elvileg arról kéne szólni, hogy meg lehessen beszélni a papírral kapcsolatos gondolatokat. Rice-tól semmi új gondolatot nem lehet hallani, csak hogy milyen tőkeerős a cég, meg 400 milliós nyereség,stb....amit elöször jó volt olvasni, de mostanára már olyan érzésem van, hogy Rice hozzászólása CRTL+C...CTRL+V...
kb 1 éve figyelem a free forumot és azóta és ugyanazokat olvasom tőle, holott a piac és a cég nem erre mutat.
Nem mások véleménye alapján kereskedem, ha figyelted akkor észre vetted hogy csak a free topicba írok miközben pl. otp-vel is kereskedem.
A lebeszélés ellenére van free-m 1000 db és hosszútávon 2-3 év alatt 4-5000 közé várom ezért is nem adtam el.
Rice optimizmusát túlzónak tartom az idei számok alapján (pl. év végén 3000 ), de becsülöm mert kiáll véleménye mellett és ez szerint cselekszik és veszi a free-t.
te tényleg azt hiszed, hogy bárki is mások véleménye alapján vesz vagy elad???
egy tapasztalt tőzsdés, a saját véleménye ill. barátai véleményét és a szakértőkét figyelembe véve dönt.
Ja és a lényeget sem szabad elfelejteni.A cég úgy javít,(cirka 400millát)hogy a bevételei nem nőnek.Mi lesz ha nől majd.Itt jók a kilátások.(hatalmas fejlődés lehetséges)
A túlértékelést P/E alapon írják.Ez a többiekhez képest igaz is.Az idén a cég 2009-es eredményhez képest cirka 400millát javul.A portfolió is azt írja,hogy év végén vagy 2011 elején javulhat a piac.Ha jövőre is 400millát javítana a cég (ami nem elképzelhetetlen)Akkor 13-as P/E-vel számolva kb:5850ft-os árfolyam jönne ki!!!
Azt is írják,hogy akár emelkedhet is az árfolyam!!!
Mivel tényleg 2 éven keresztül is gyengébb lett az eredmény mint amit vártak,ezért kisebb eredményt várnak mint ami valóban lehet.Én ezért már 250milla feletti eredményt várok a cégtől.
A cég 1féléve mindig veszteséges volt és a 2.félévben keletkezik a nyereség.Ezt is szépen elhallgatják.
Te ne hidd el a tervszámokat és add el.
Na meg is van a portfolio reakció:
Szerintük a 245 milliós év végi nyereséggel számolva is túl értékelt a részvény árfolyama.
"A menedzsment prognózisokkal a Freesoft esetében azonban érdemes lehet óvatosan bánni, a társaság 2009 áprilisban megfogalmazott előrejelzéseit nem sikerült hozni, és a 2008-as évben is elmaradtak a tényszámok a tervektől. A hazai IT piacon ráadásul továbbra is nagy a bizonytalanság, az állami megrendelések ugyanis lassulhatnak, a versenyszféra pedig egyelőre még kivár a beruházásokkal".
Ezt meg már mintha én is írtam volna pár napja: nem szabad elhinni a vezetőség tervszámait .
A jelentés jó, azt is írják hogy az árbevétel csökkenés annak is köszönhető hogy két jelentős projektet a 2. félévben zárnak le.
Viszont mivel összeségében veszteséges a cég, - még ha ez a veszteség 1 év alatt 49 %-al csökkent is- a portfolio lefogja húzni és eladásra ösztönzi a kis részvényeseket, ezért ma megint csökkeni fog az árfolyam.
Én is úgy gondolom,hogy jövőre már a bevétel és a nyereség is ugrás szerüen javul.+ Sok nagyobb meglepetés is lehet 2 év alatt.Keretszerződések,vagy a mezőgazdasági projekt.
Én hatalmas lehetőséget látok a SAP-al kötött szerződésben is.Ezzel akár újabb nagyobb megrendeléseket is szerezhetnek.
Én tartom azt a véleményt,hogy a cég csak a fontosabb szerződéseket kommentálja.(Azt is a legrövidebben)A portfolió is állandón lebeszéli.Mintha ezért került volna be a portfoliós gyerek.A Humansoft 60edb-os vételi opciója is erről győzőtt meg.Nem akarják az árfolyam elszabadulását,mert valaki-kik a körükből olcsón gyűjtik.
Ha a mennyiség összejön,akkor jönnek a + hangvételű elemzések és a bővebb nyilatkozatok.Év végére már ezt várom.Ezért mondom régóta,hogy idén még 3000ft is lesz a papír.Ha váratlan is történik akkor feljebb is mehet.
Na ezt mondtam.
150milla veszteséget várt a cég és Adózott eredmény (PAT) -130 943 eFt veszteség lett.(Ez 13,5%-al jobb a vártnál.)Erre emelkedni kéne,nem?
A kötvényből befolyó lóvét erre használták fel:
Az elmúlt idszakban néhány külföldi megrendelést kapott a társaság, amelyek teljesítése folyamatban
van. Ezekbl a bevételek zöme várhatóan 2011-ben folyik be, a finanszírozásukat a
kötvénykibocsátásból befolyt összeg biztosítja.
Érdekes.Erről eddig hallgattak.
Szerintem ez a jelentés is azt bizonyítja,hogy a várt 200milla (szerintem 250)meg lesz idén.A cég jövőre pedig robbantani fog.
Csipegetni kell tovább.
Freesoft részvény
Üdv,
Hotf ace