Érdeklődöm, hogy ki mit hallott erről az új dologról, Vajon érdemes belecuccolni? Lehet hasonló sikersztorit láthatunk majd, mint a Graphi és az Econet esetében? Minden esetre én a cégnek még nem láttam a mérlegét, nagyjábólsemmit nem tudok róla. Az equilibror-nál és a Concorde-nál lehet majd jegyezni, de ott sem tudtak semmit sem mondani róla. Csak annyi valószínű, hogy júliusban indul majd a jegyzés illetve utána a tőzsdei bevezetés.
Üdv,
Hotf ace
Nézd meg szeptember óta hányan mentek át innét más papírba.A többségük bukott 1 méreteset.A kicsik a mozgást szeretik,nem pedig az állóvizet.Pedig ha itt mozgás lesz akkor sokkal nagyobb mint azt sokan gondolnák.Mivel jó hírek érkeznek a cégről (eddig egész évben)ezért mindenképpen felfelé kell kitörni az árfolyamnak.Humansoft határidős vásárlása valamint most a Kaptár és Móricz vásárlása is etr támogatja.Itt is volt (fórumon) aki írta,hogy csak 3000felett adja majd 2-3 hét és kiszállt.Tényleg kevesen vagyunk kicsik.Ez többségében mindig jó volt 1 nagyobb,méretes emelkedéshez.Persze ahhoz majd kell 1-2 nagyobb + komment is.Szerintem ez még az idén bekövetkezik és akkor a Freeben kialakul 1 tartós emelkedő trend.
Kilátások javulnak,idén már nyereség és még 1-2 váratlan húzás is lehet a papírban.
Nagyok után kell menni nem pedig a kicsik után.
Kérdés az, a kicsik miért öntik amikor minden a növekedésről szól , idén csak +hírek jelentek meg.
Ha azért öntik mert kell a pénz másra akkor minek vettek free-t?
Egyszer csak azt vesszük észre hogy a kicsiknél alig 10 % részvény lesz, a nagyoknál lesz minden.
A kicsik tavaly szeptember óta öntik.A nagyok pedig veszik.Illéstől is elvették olcsón a pakkját,a kicsiktől is eddig szépen veszegetik.Ha akarják bazi nagy rallyt tudnak majd indítani.Természetesen több + hír bedobásával.Eddigi hallgatást én annak tudom be,hogy gyűjtötték a papírokat.1-2 hónap és inditják szerintem.
A mai napra nagyon kíváncsi leszek, mert tegnap én azt láttam hogy a nagy vásárlás ellenére a kicsik öntötték , szabadulni akartak a részvénytől, nyomták le az árat szépen.
Máskor ilyen hír hatására vették a kicsik mint az őrület és napi 20 %-ot ment fel.
Arra is kíváncsi vagyok hogy kitől vettek ennyi részvényt, kinek volt ennyi eladó és ő miért akart szabadulni tőle?
Az a lényeg,hogy a legnagyobb tulaj gyűjti tovább.Valamit előkészít ezzel,vagy csak egyszerűen olcsónak azaz 2255ft-ért jó beszállónak tartja a papírt.1 csomó rv-ét megint kiszívtak a piacról.Ha ma az összes papírt a tőzsdén vették volna több mint 318milla lett volna a forgalom.Ha nem lesz bejelentés (más nagytulaj rv.eladásáról)akkor itt a példa,hogy volt 1 megbízó és lehet akár 2 cég vagy ismerős aki eddig gyűjtötte a papírokat.Valószínű ennyit tudtak most venni.Azért nem 2-3edb-ot vett naponta mert akkor az árfolyam is sokkal magasabban lenne.Itt ekkora pakkot csak okosan sumákolva lehet összegyűjteni.Az is lehet,hogy a Generalinak kijátszott pakk 1része került Móriczékhoz.
Ez a legjobb hír ami most jöhetett.
Szerintem 1-2 speki kedvet kaphat a papírhoz.Ha a nagyoknak megéri akkor a kicsiknek is meg fogja.Itt a Frreben a kicsiket kirázzák mert a nagyok gyűjtik szemben a BÉT-en lévő több papírral,ahol a kicsiket csak beetetik és a nagyok öntik a papírokat.
Alacsony az árfolyam,a papír olcsó,itt az idő beszállni aki még nem tette meg.
Már miért ne érdekelné?
Azért veszi,hogy nyerjen majd rajt.A lényeg,hogy amíg a spekik,vagy más nagyobb vevő nem jelentkezik,addig az árfolyamot nem kell neki felhajtani.Sokkal több papírt tud venni,mintha meghúzná és mások is ráugranának.
Szerinted a Humansoftnak ki ad decemberben 60edb-ot?Aki addig begyűjtötte.
Lehet,hogy már a következő nagyobb pakkot is megrendelték tőle.
Számomra az az érdekes,hogy a semmiből előkerülnek rendszeresen a vevők-eladók.A háttérben a vezérek ügyeskedhetnek valamit.Mi még nem tudjuk,hogy mit.Nagyobb vétel után mindig jött az öntés.Persze az már minimális forgalommal.
Persze ez csak feltételezés.
Írod hogy a vevő nem engedi hogy felmenjen az árfolyam, de kérdem én miért?
Neki nem az az érdeke hogy nyerjen rajta?
Ha ezt egy valaki gyűjti akkor már több % részvénnyel rendelkezik. Meddig gyűjti?
Ráadásul nem a kicsiktől veszi a nagy darabszámot hanem olyan nagy tulajtól aki meg szabadulni akar tőle ( Pl. 47000 db egyben ma)
Ha engednék emelkedni akkor a gyűjtő már sok sok milliót nyert volna rajta, de ezek szerint az árfolyam nyereség nem érdekli.
Ha ez annyira jó, akkor miért dobják pánikszerüen? Mert most adták el azok akik spekire vették a Q2 előtt, látván hogy most van vevő dobták gyorsan.
Azért tavaly ha ilyen nagy vétel volt mint a mai akkor felfele indult az árfolyam , de az idén a nagy vételek után mindig lefele indult.
Eddig minden évben megrántották , volt ez 4500 is de az idén nem megy.
Ha holnap kiderülne hogy a keretszerződésből 5 milliárdot egyben lehívtak akkor se emelkedne sokat annyi eladó részvény van.
Emlékezzetek tavaly novemberben mikor újabb keretszerződést nyert a Free , akkor mindenki +20 %-ot várt másnapra és mi lett a vége?
Nagy pofára esés, ugyanis nyitáskor jól felnyomták azután jól kitömtek mindenkit és majdnem mínuszban zárt.
Eddig az volt a véleményem hogy hosszútávon , 2-3 év alatt eléri az 5000 -et az árfolyam de most már ebben is kételkedem.
1hét alatt is tud menni +40%-ot.Addig még sok idő van vissza.(4hónap)Fel kéne mennie.
Lassan 1 éve halott a papír.Régebben évente megrántották.
Kicsit a vezéreknek a figyelmet kéne felkelteni a papír iránt.
Így nem feltűnő a mai nagy vétel.A papír 0%-ot mozgott záróra.Azért az mellett nem lehet elmenni,hogy a :
Napi átlag 2 253,5254ft
Vevő gyűjti rendületlenül és figyel arra,hogy ne induljon felfelé a papír.Azért erre a nagy eladóra is kiváncsi lennék,vajon miért pont most dobta a papírt.
Freesoft részvény
Üdv,
Hotf ace