Nagyon jól tetted. Ezért hoztam fel nem egész 1 órája, hogy mi lenne a jó kiszálló. A nyitó utáni 5 perc tökéletes volt. Csak 20% olvadt el. Na jól van.
Én a múlt heti HAL pozimat felszámoltam ma. Túl optimistának tartom az olajpiacot. A piac nem látta még a 10-20 millió barrelels heti készletnövekedéseket, amik szerintem elkerülhetetlen, csupán a jóreménység hajtotta fel az olajat, van is 2.5 dolláros kontangó havonta.
SPY daytrade ma tarthat tovabb wave(iii) fel, de persze lehet ez (v) is, es akkor 1 of A hullam vege meglehet a mai napon (Ez az eros+nagy korrekcio optimista esete)
Ha valami felbosszant, akkor az NE vezetése általi tehetetlenség. Annyi indent lehetne csinálni még ebben a helyzetben is, hogy takarékoskodjanak, de semmi bejelentés egyelőre, pedig ilyenkor a gyors lépések vállalatokat menthetnek meg.
9,1 mrd USD az eszközpark becsült értéke. Az adósság 7,62 mrd USD. 200 millió részvény. Az 7,4$. Rosszul emlékeztem, nem kilenc $. Bár ugye itt vita kérdése lehet a current asset és a short term liability. Szóval ez konzervatív ebben a vonatkozásban. De figyelembe kell venni, hogy tovább fog nőni a hitelállomány, így azért ez nem fog megmaradni. + most biztos nem lehet piaci áron eladni az eszközöket.
VAL-ban 97,2 millió USD cash maradt a cégben. Ugyanaz, mint az NE, viszont az NE-ben 104 millió USD maradt, a cégértéke kevesebb, az adósság is kevesebb, azonban a saját tőke és a nettó adósság az NE-nél jóval magasabb. Szóval a hitelintézetek és a piac majd eldönti a sorsukat. Hátha az olajipar is kap támogatást, csak az a baj, hogy ezek angol bejegyzésűek. Talán az USA üzleti partnerek közös erővel segítenek talpon maradni. Ha viszot talpon maradnak, akkor VAL 3,31, majd 6,6 és 13 a célárak.
"Ha mindenki becsületesen anticiklikus gazdaságpolitikát folytatott volna az elmúlt 10 évben," --- Akkor csodbe ment volna a vilaggazdasag... Az elmult 10 ev a lelegeztetogeprol szolt.
Én nagy pozícióval benne vagyok. A válság nélkül nem lett volna baj, részletesen megnéztem korábban a likviditást. Akkor kijött a matek, vagyis 2024-ig nem lett volna likviditási probléma. Most viszont bármi elképzelhető. Valóban az egy részvényre jutó eszközök piaci értéke 9$ körül van benne. Befektetők megijedtek a tartozás átstrukturálástól. De én el tudom hinni, hogy ez preventív jellegű. Most nem ajánlom senkinek a belevételt. Én úgy vagyok vele, hogy van RIG (legtöbb), VAL és DO-m. Ha egy megmarad közülük, akkor annak a sokszorozása bőven behozza a csődbemenő cégek értékét. De ezt a stratégiát nem ajánlom gyenge idegzetűeknek. Én nem vagyok ijedős.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.