Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szieszta 2022. 09. 18. 10:59
Előzmény: #12157  Törölt felhasználó
Nekem meg éppen ez a gondom az újságírókkal, hogy olyan cikkek jelennek meg, ahol csak találgatnak. Talán, lehet, állítólag, az is megtörténhet......stb. Ezekhez társítva olyan címeket, mintha felfedezték volna  a spanyolviaszt. Ha elolvasod rájössz, hogy semmiről nem szól, semmi újdonságot nem tudtál meg.
Törölt felhasználó 2022. 09. 18. 10:49
Előzmény: #12158  yooio

Azt hiszem, hogy nem lehetünk teljesen elfogultak semmivel sem ma már.
Valahogy érdemesebb összehozni a való élettel és történésekkel a környezetünkben azt, amit olvasunk éés hallunk és úgy megítélni valamelyest, hogy ki és mikor és miben mondott az igazsághoz közelebbit a médiában/hírekben. De az is meglehet, hogy csak számunkra lesz az, a másiknak már nem.
:)
yooio 2022. 09. 18. 10:31
Előzmény: #12157  Törölt felhasználó
Ne essen felreertes, en a 444 kopkodeset se szeretem, de azt szeretem, ha mindket oldalon bemutatjak a problemakat, irnak az ellenzekrol is nem rozsaszin kodben, es probalkoznak partatlanok lenni. Mo-n szerintem egy lap van aki probal ennek megfelelni, es az a Telex, meg ha probaljak raaggatni a kormanyoldalrol hogy ballib  szar. Mutassatok cikkeket, ahol az ellenzeket es a kormanyoldali problemakat, csalasokat lopasokat is lehozzak ugyanott, en csak a Telexet tudom. 
Törölt felhasználó 2022. 09. 18. 10:23
Előzmény: #12156  yooio

"A szakma szegyene, objektiv cikkek nelkul, csupa mocskolodas oroszpropaganda, de a problemakrol sosincs szo, oknyomozas egy ismeretlen fogalom."
Objektív cikkek/médiatartalom bárhol a világban?
Szakmáról beszélni szinte bármilyen hírportál/média esetében?
Megalol.
:D
Valami szerintem akkor objektív, ha nem kijelent kategorikusan.
(Mert, hogy mi az objektív, az gondolom: szubjektív....talán....:).. )
A copypaste hírportálok/tollbamondások világa van pénzért, felsőbb utasításra avagy kattintásvadászatra a nézettség - és így a reklámbevétel - érdekében.
Az objektív, aki megkérdőjelez és feltételez, nem kijelent, tényszerűen.
Legalábbis azt gondolom, hogy ez áll közelebb a dolgokhoz, az igazsághoz.
yooio 2022. 09. 18. 10:08
Előzmény: #12154  Törölt felhasználó
Csak azert lehet erdemes felnezni az origora( csupa kisbetuvel, mint a nemecsek), hogy megnezd epp mit akar letolni a kormanypropaganda a torkodon, de amit azok muvelnek, veletlen sem neveznem ujsagirasnak. A szakma szegyene, objektiv cikkek nelkul, csupa mocskolodas oroszpropaganda, de a problemakrol sosincs szo, oknyomozas egy ismeretlen fogalom. A kovetkezo propagandafogas az lesz, hogy a tanarok azert nem kapnak emelest, mert nincs EU megallapodas, a kormany szettarja a kezet, es hergeli a nepet az EU ellen. Holott rendor/katona beremelesre van, volt a sajat konderjukba is jutott falat, meg becsuszott par 100 mrd a vodafonba is. Egy utolso szarhazi farizeusbanda ez, eros lopasi hajlammal. origora visszaterve en nem hiszem el, hogy ott ertelmes okos emberek dolgoznak, kulonben mar reg felkoptek volna es alaalltak volna. Megvesztegetett bertrollok, buta propagandistal gyujtohelye, kollaborans brigad, akik fontos szerepet jatszanak ennek a szennynel a mukodteteseben. Remelem ha 1x bukik ez a rezsim, ezeket soha nem engedik egy normalis laphoz, es olyan stigma lesz rajtuk, ami miatt az ujsagiro szakmaban mar soha nem tevekenykedhetnek, mert amit csinalnak az nem ujsagiras. 
feketemelos
feketemelos 2022. 09. 18. 10:02
Előzmény: #12116  Törölt felhasználó
Persze ....:) Ezen az oldalon viccesnek szánt videók találhatóak összeollózva illetve a szövegkörnyezetből kiemelve ,  mint ahogy kukker mester ( mind meghalunk) Colombot meghazudtolva kinyomozta azt , éleselméjűségének adva fényes tanúbizonyságot . ( Bár a videó végén bőgő négerek segíthették nagyban a hihetetlenül sikeres és megdöbbentő felderítő munkáját...DD) )
https://coub.com/view/33tz8x
XXXX
https://coub.com/view/2zfbgy
Törölt felhasználó 2022. 09. 18. 09:45
Előzmény: #12151  Törölt felhasználó
Az Origó (nagybetűvel, mert hivatalos neve egy bejegyzett sajtóterméknek és ott is emberek dolgoznak) semmivel sem másabb, mint sok másik sajtótermék. Te magad döntöd el mit szűrsz ki belőle. Kényelmetlen a sok didis fotó miatt, de lehet fontos dolgokat is találni rajta. 

Előttem hever az asztalon a Neue Zürcher Zeitung most szombati és a Frankfurter Allgemeine  vasárnapi kiadásai (ismét megrendeltem ezeket, mert hiányoztak, továbbá 50% kedvezményt adtak, jönnek a hosszú téli esték és kell a papír begyújtósnak ), amelyek egy teljesen másik kategória, ugyanakkor kevésbé informálnak olyan dolgokról, amelyek számomra - magyar mivoltom miatt - relevánsak lennének.
Amennyiben a helyi német viszonyokhoz igazítom ezeket és a többi fel nem sorolt itteni sajtóterméket, teljesen világos, hogy kiknek a szekerét tolják.

Véleményem szerint egy "kormányszócsőt, propagandaterméket", akkor is figyelni kell, ha befogja az ember az orrát.
szieszta 2022. 09. 18. 08:18

Oroszok elő akarták venni amerika fegyverét
https://index.hu/kulfold/2022/09/18/oroszorszag-titkos-politikai-kampanya-kulfoldon/
Az amcsik már régóta ezt művelik, csak nem milliókban, hanem milliárdokban számolva.
Placi82 2022. 09. 17. 23:16
Előzmény: #12151  Törölt felhasználó
Origot en is csak az orosz haborus hirek miatt keresem fel. Mert a mainstream tobbi sajto termek, nagyon egyoldaluan ukran fan. Nem kicsit elfogult. Az amnesty jelentes, mely szova tette hogy az ukranok civil pajzsot hasznalnak. Az origo 1 nappal hamarabb hozta le. Gondolom a tobbi varrta a parancsot hogy lehozhatja -e ezt.😀
Törölt felhasználó 2022. 09. 17. 22:49
Előzmény: #12146  Törölt felhasználó
Mondjuk az origo - kisbetűvel szigorúan, nos egyszerűen az alpári bulvár és a politika által írt uszító és égbekiáltó demagóg propaganda sajátos keveréke. Újságírásról szó nincs benne, sajtónak nem nevezhető, html tageket tartalmazó bithalmaz. :)
Megmondom őszintén, leginkább katasztrófaturizmus-célpontként keresem fel, hogy röhögjek, és egyet dühöngjek. 
Placi82 2022. 09. 17. 21:41
Előzmény: #12144  Törölt felhasználó
Atkuldtem neked. Csak hogy, meglegyen es elovegyuk majd Most kiderul milyen a megerzesem!!! :)
Placi82 2022. 09. 17. 21:39
Előzmény: #12147  Placi82
Varj ezt a beirast, most elkuldom neked sms ben,hogy meglegyen:))
Placi82 2022. 09. 17. 21:38
Karacsony elottre, es nem egy 2008at, az babazsur lesz csak ehhez kepest, de ha 2023 februar lesz is, akkor is ,kb erre az idoszakra saccolom. Burry 1 evet tevedett. Nekem megengedsz 2 honap idointervallumot?🤣
Placi82 2022. 09. 17. 21:36
Hat csak en karacsony elottre josolom a beomlast🤣
Törölt felhasználó 2022. 09. 17. 21:35
Előzmény: #12142  Placi82
Dehogy vagy egyedül.

A másik: miért lenne szégyen Origót olvasni? Ezt mindig azok hangoztatják, akik fennen hirdetik a sokoldalú tájékozódást. Én kevesebbet foglalkoznék mások véleményével.
Placi82 2022. 09. 17. 21:35
Előzmény: #12136  Törölt felhasználó
SCO hoz iran,es torok most csatlakozott. Es 10 en varnak felvetelre. Olyan mikor az eros kover agressziv ovodas ellen, aki mindig megsapolta az uzsonajukat, csak itt neoliberalis nagytoke halozatbak hivjak:)), a kover ovodast, aki  ellen osszefognak a gyenge ovisok😀. En  kovetem a politikat . Szarul all a szenaja az usanak. Szaudban is egy olyan herceg van hatalmon aki nem csak a kelet europai luxus k.rvakkal van elfoglalva, es nagyon nepszeru otthon . Indiaban, kinaban, oroszorszagban is eros ertelmes vezeto van hatalomban. Eloszor az elmult 200 evben, van eselye ennek a paraszt lazadasnak, sot 60% a siker valoszinusege. Attol a nyugati ertekrendet kepviselem. De nem biztos hogy nekunk Europaiaknak rossz lesz, ha kikerulunk ebbol a lakaj szerepbol.
Törölt felhasználó 2022. 09. 17. 21:34
Ha beomlunk, és hitelválság lesz, akkor igen, lesz egy időzsak, amikor a CPI belassul, talán defláció is lesz.
De ahhoz beomlás kell, ami per pillanat nincs. PEr pillanat nagyon komoly infláció van nálunk.
Törölt felhasználó 2022. 09. 17. 21:29
A könyv, amit ígértem: http://gedetestverek.com/component/virtuemart/detail/flypage/18.html?sef=hfp
Az elején vagyok, meglepően objektív, jól argumentált, követhető forráshivatkozásokkal.
Placi82 2022. 09. 17. 21:23
Előzmény: #12136  Törölt felhasználó
Elotor beloled, az ős jobboldal:)
 Amugy megint nem ertunk egyet, szerintem 1 ev mulva  osszel, az idei bazishoz merten deflacio lesz. Kokemenyen. Emlekszel, mikor te ,janos, en tobbszor mondtuk ,hogy inflacio lesz, es nevettek, hogy sose. Most akkor egyedul vagyok evvel, de szerintem deflacio lesz. Teljes kereslet leallas, munkanelkuliseg, rapid 2008, gyorsitott verzioju recesszio domino effektus, hitelezesi, es bizalmi valsag ,etc..
Placi82 2022. 09. 17. 21:16
Előzmény: #12132  KrisztinaI
Nem vagyok en cigany🤣. Van ott normalis, izleses,  olasz csempet bemutato bolt is. Meghogy Versace. :) En szereny ember vagyok, radar alatti.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek