Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Tapasztalatból mondom, amit leírtál az 100 százalékban fedi a valóságot, de azt hozzátenném, hogy például a szerb és magyar gépekhez képest a lengyel az csúcsminőség.
Az ablakoknál nem tudom, milyen a lengyel minőség, de a mezőgazdasági gépeknél, szerszámoknál, alkatrészeknél meneküljön, ki merre lát. Mindent lekoppintanak, de az anyagminőségre nem figyelnek. Sokan mondják, olyan mint a lemken (német gyártó) aztán az első használatnál összeszakad, meghajlik. A csapágyról nem beszélve, volt mikor 1 órát sem bírt ki. Az egyik ismerősöm kamionnal hordta a bútorokat a lengyelektől, igaz, fele áron, de nem sokat bírtak.
Köszi szépen. Ismerőstől tipp, annak idején az nyilászárókat Lengyelországból rendelték meg, ahonnan szereléssel, szállítással olcsóbb és jobb minőségű volt, mint Mo-ról. (A feleség lengyel volt.)
Erre mondják, hogy fával kétszer fűtesz: először magadat, amikor hasogatod és rakosgatod, másodszor, amikor elégeted. :-) Évente lejátszom, kifejezetten élvezem. Hozzáteszem, van elég helyem 40-50 m3 fát folyamatosan mozgatni tekintettel a két éves száradási időre.
Ja kerem ,en nem magamrol beszeltem. En gazzal futok. De dolgozzanak a szegenyek, es a sporolosok, vagy dolgozzon vele, vagy fizzesen minz az urak.:). Nincs ingyen ebed
Magamnak szeretnek. Csak 2020 ban bejott a covid es mind meghalunk, meg akkor volt tervezve tervezi altal.. 2021 ben volt egy nagy aremelkedes a covid miatt. 2022 tavaszan meg ukran haboru miatt, se tegla, se betonvas, effektus, vagy ha van akkor annyiert amit elbir a pofatlansag. 2023 tavaszara tippelem a teljes kereslet leallast, es azt hogy a kivitelezot es a mestereket nem nekem kell lepippantanom,es pluszba aranyert megfizetnem, hanem ők pippantak le engem, mert a hoszigetelesen, es ablakon kivul minden mas szegmens a foldbe all!:). Nem sokkal dragabb a max city. Eszrevettem hogy az also,es a premium kategoria kozott, erdekes modon nagyon szukult az arollo res. Magyaran egyre kisebb a kulonbseg arban a ket minoseg kozott.
vigyázz, ha nincs szerencséd akkora rönkökbe kapod, hogy 1500-2000 ft ért vágják ketté, háromba traktoros fürésszel, m3 ét. amit még neked baltával összekell hasogatni. szoval 10 x 30 az 300 ezer huf plusz 10x 2 az 20 ezer huf ami insgesamt 320 ezer ft. plusz 1 nap még behordod. :D tudom, igy jártunk mi is. meg a papa is.
Pontositsunk 30 e ft egy erdei m3 ronkben amit te hasogatsz fel otthon, ez az allami kedvezmeny. Es kb most 100 e ft egy kaloda erdei m3 felhasogatott a tuzeken piaci aron, ha van. Igy nez ez most ki.
Nincs ebben semmi, kinek a pap, kinek a papné. :-) És ott melyik üzletben és mit érdemes nézni? Ui. Egyébként vigyázni kell a nagyon karakteres, nagyon személyes ízlést tükröző dolgokkal, ha eladásra építesz házat, mert nagyon specifikus vevőkört kell hozzá keresni.
Nagyjából egyetértek. Minden mainstream media is neolibsi. Ezt nagyjából ki lehet jelenteni. De még akkor sem összehasonlítható egy nyílt propagandával.
Humi ezt neked kuldom. Kulonosen az" erdekessegek" fült olvassd el.Errol az elnokrol,es A. Lincoln elnokrol is sok erdekesseget olvastam, meg gyerekkoromban, mikor raertem olvasgatni, kulonosen a penzkibocsatas joga temakorben. De hasonlo velemenye volt Jacksontol Kennedy ig bezarolag sok elnoknek. Szornyu hogy ok is allandoan neoliberalishatalomrol vizionaltak . Szörnyű! 😉. Ennyi konteo hivo elnököt. Mind fasisztak voltak :) https://hu.m.wikipedia.org/wiki/James_A._Garfield
Én nem politikai véleményt írtam, csupán az információszerzés teljességére utaltam. Próbáld helyén értelmezni és kezelni. Kifejezetten kerülöm a politikát errefelé.
Tamadjak trumpot ahol erik, mert az egy elszabadult hajoágyú, Trumpot nem tudjak ugy befolyasolni a bankar dinasztiak halozata (neoliberalisok)ugy befolyasolni, mint a bolcs okos Bident bábut .:). Felnek Trumptol mint az ordog a szenteltviztol. Elobb utobb valami "őrult merenylo" megtalalja szegenyt. Csak a szokásos forgatókönyv lesz. 🤣.
Az igazság relatív. Én már láttam olyan bejátszást, amit a hír tv-n teljesen máshogy kommentáltak, mint az RTL klub magyarázta. Teljesen ellentétes vélemény, de mindkettő tolmácsolásában igaznak tűnt. Csak az volt a fontos, mit emelnek ki. Félig üres és félig teli pohár esete.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen