Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 09. 06. 16:52
Előzmény: #11399  KrisztinaI
12200, vagy 12500 lehet egy- egy szint.
Lényeg az, hogy 12200-nál nem szabad azonnal shortba ugrani, csak ha kőkeményen leindulunk lefele.
KrisztinaI 2022. 09. 06. 16:33
Előzmény: #11398  KrisztinaI
Köszi szépen.
Placi, szerintem 12500-nál lekéstük. Nekem volt egy kis pozícióm 12426 körül, az reggel én bután eladtam...most meg itt ülök és nézek, legalább 12180 körül valahogy reggel visszaszálltam volna, amikor mondták, hgoy már lefelé fordul....
KrisztinaI 2022. 09. 06. 16:31
Na, megint elcsesztem reggel, mert azt hittem, hogy magasabbra megy az NDX a korrekcióban, és lefordult.
Humanoid, mi a következő  long term short entry helyzet? :-)
Valahol még kell lennie egy recovery-nek... de nem tudom megint, hogy meddig. 12000- 12100?
Placi82 2022. 09. 06. 16:22
Előzmény: #11396  Törölt felhasználó
Baratom, en ezt mar hagyom. Azt tudom mondani amit a apam mondott nekem, mikor vitakoztam vele az elet dolgairol. Majd megtudod ha odersz. Hat egyreszet mar megtudam:). Szoval nekem mar nincs turelmem ehhez. Ido megy vele, nem is vagyok vele nepszeru, bezzeg  mikor a viktor fele gazdasagpolitikat szidtam, a szechenyi go, es egyéb lakossagi fix 0-3% os  jovobeni "kamat swapjanak" a sulyos tobb szaz milliardra rugo koltseget szidtam, egy  leendo 10%os inflacional, mikor 0,8%volt meg csak a jegybanki alapkamat !! akkor az nepszeru volt. Mert szidtam viktort. Pedig abban is, a szankciok kovetkezmenyeiben is, a haboru okaiban is, es az EU ebbol fakado versenykeptelensegeben, es valsagaban is, es usa gazdasaganak sokat szajkozott prognozisaban is igazam, igazunk lesz. Megha fidesznyiknek, es orosztrollnak is neveznek, a feketen feheren gondolkodok:) De en kivonulok ezekbol. (( Annyit igertem Krisztinek, ha megint ugy erzem, hogy megjatszok egy "biztos vix longot, ndx shortot" azt beirom. Olaj, arany szolar papirokbol ki beugralasokat nem mert az nem tuti:)) De reszemrol hagyom, a felesleges vitat innentol barkivel :). Majd megtudjak, ha odaerunk.
Törölt felhasználó 2022. 09. 06. 12:52
Előzmény: #11395  Placi82
Laci, itt szinte mindenki fekete-fehérben gondolkodik.
Nekik É-Korea=egykori Szovjetunió=kommunizmus=szegénység.
USA=kapitalizmus=jólét.
Jó vs rossz.
Ezen belül nincsenek árnyaltok. Amit amerika csinál kritikátlanul jó, amit Orbán, vagy Putyin kritikátlanul rossz.
Csak ebben tudnak gondolkodni. Az USA-val szemben nem lehet kiritkát megfogalmazni, orbánnal szemben nem lehet pozitívumot említeni. 
Placi82 2022. 09. 06. 11:24
Clint, mar megkerdezem, hogy hogy jott oda neked eszak korea, es del korea. Mert nem is ertem. Pont ezt magyarazom, hogy a kapitalizmust most ,es a kozelmultban olik meg az usaban, es ez.mennyire karos. Mert a kapitalizmus, a jo ertelembe vett,  az jo, es hasznos, hisz az emberi termeszetre, es kulonbozosegre, evoluciora epul. Te meg jossz eszak koreaval? Hogyan es miert?:))
KrisztinaI 2022. 09. 05. 17:16
Előzmény: #11388  Törölt felhasználó
Ezért ugrottál át FF-be csevegni? :-)
KrisztinaI 2022. 09. 05. 15:36
Russia switches off Europe’s main gas pipeline until sanctions are lifted
Financial Times
Sok_az_allja 2022. 09. 05. 15:35
Előzmény: #11388  Törölt felhasználó
Arra nem is gondolsz, hogy lehet, hogy dolgozik? :DDDD
Törölt felhasználó 2022. 09. 05. 14:29
Nem mintha hiányozna, de eltűnt a macsek. Biztos elment nyaralni.
Milyen nyugi van most...
Törölt felhasználó 2022. 09. 05. 13:55
Előzmény: #11386  frossnag
Az a baj, ha háttérhatalomnak hívod őket, akkor lealisipkáznak.
Ha nagytőkés elitnek, azzal nehéz alusipkázni, mert egyrészt meg lehet mutatni a többszáz éves statisztikákat, hogy az emberiség 0,1%-a a vagyon mekkora része felett rendelkezik.
Ha meg neolibsizel, azzal is nehéz vitatkozni, mert a nagytőkés elit abszolút neoliberális, s ez megint dokumentált tény.
Ezért mindig mással támadnak engem és Lacit is amikor neolibsizünk, vagy nagytőkésezünk.
Nevén nevezni meg veszélyes, mert kitilthatnak... :)
A többivel maximálisan egyetértek. A háborún mindig az elit nyer, az egyszerű ember meg vagyonkájával, életével, gyereke életével fizet. A háború tipikusan a másik fakszával verjük a csalánt tipikus esete.
frossnag 2022. 09. 05. 13:20
Rájöttem, hogy a háttérhatalmi elit egyik fontos fegyvere a nacionalizmus, ukrajnában is ezzel hergelik a népet. Valójában az ukrajnának nyújtott támogatások is elsősorban a nacionalizmust támogatják, és nem a népet, mert a népnek nem érdeke a háború. Például nézzük meg a kírmet, ami valaha ukrajna volt, ma oroszország, de az emberek teljesen vidman élik mindennapjaikat (ha éppen nincs terrorbombázás ukrán részről), annak ellenére hogy az elvileg egy a gonosz oroszország által megszállt terület. Itt kb ez a két alternatíva, hogy békében és jól élni, de orosz zászló alatt, vagy szétbombázott eladósodott korrupt, ultranacionalista kvázi terrorcsoportoktól hemzsegő orszában, de büszkén az ukrán zászló alatt.Azok akik a háború szörnyűségeit az oroszok nyakába varrják, és úgy próbálják bemutatni őket, mint mindent elpusztítani akaró szörnyek azok tévednek (lásd krím relatív jólét). Lett volna más alternatíva is, vagy úgy is mondhatnám, hogy a háborúzáshoz két fél kell.A dolog extra pikantériája, hogy a háborút és az ukrán nacionalizmust nem csak az ukránok, hanem jórészt a mi európai zsebünkből is finanszírozzák. Ugylátszik az ukrán ultranacionalizmust európa a szívén viseli, cserébe kárpátalján nemlehet magyarul beszélni az iskolákban.
Amikor ezt leírtam egy youtube kommentbe, egyből "fantomtörölve" lett, ez is mutatja, hogy érzékeny témát érintettem a globális gazdagelitek szemében.
Törölt felhasználó 2022. 09. 05. 09:14
Előzmény: #11384  Sok_az_allja
Fején találtad a szöget.
A nemzetközi neolibsik a pénznyomtatást pont arra találta ki, hogy a prolik fogyasszanak. Úgyis kifolyik a zsebükből a pénz, hisz ez a proli definíciója. Így a neolibsi uralom abszolúte biztosítva.
Csak az a gond, hogy a földi ökoszisztéma ezt nehezen viseli, és a neolibsik kölkei is oxigént fogyasztanak, meg nekik is melegük lesz, ha támad a klímaváltozás.
Sok_az_allja 2022. 09. 05. 09:03
Előzmény: #11381  Törölt felhasználó
Javasolnék egy megoldást (csak viccelek), így korán reggel ;-P
Money Printer Go Brrr (the original!) - YouTube
Szambrus 2022. 09. 05. 08:49
Előzmény: #11382  Törölt felhasználó
Köszi! 🙏
Törölt felhasználó 2022. 09. 05. 08:48
Előzmény: #11375  Törölt felhasználó
Itt az ábra.
A zöld egy bazi nagy leading diagonal lenne A-ban. Ezt sem lehet kizárni, de egyelőre a piros szerint kell kereskedni, mert az a valószínűbb, és kevésbé obskurus lefutás. Occam borotvája szerint pedig a legegyszerűbbet kell elfogadni, amíg ennek ellenkezője be nem bizonyosodik.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20220905v00xekkx9.png
Törölt felhasználó 2022. 09. 05. 08:31

Topik gazda

aktív fórumozók