Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Atyairistwn vegig olvastam. Ezt most adtak ki 8 an? Mi az a 2049 ig hatarido?:). Es akkor mit kell csinalni. Meg se.kell Moszkvaba repulni szlat nyitni? En felhivom a KBC-t
Hagyjuk. Nem a kapitalizmus hibaja volt, hogy a Britt birodalom fovarosaban Londonban ehen haltak a gyerekek, mikor a vilag minden penze , es nyersanyaga odaömlött a gyarmatokrol. Nem azért toltak a gyerekek a szenbanyakban a csilleket ehbérért mert a kapitalizmus rossz volt. Hanem mert a neoliberalis nagytoke mar akkor is a szenbanyakat,es a nagy foldbirtokokat birtokolta, nem az angol.lordok, de.mindegy. A masik ok, pedig a technologia fejlodes az Ottó motor miatt, es a gozgep miatt, mig 1000 hektarfoldet egy 1000 fos falu apraja nagyja muvelte 200 eve, napi 14 orat dolgozva, addig ma 2 db traktoros 2 John Deere al megmuveli, beszantja, mutragyaza, es 2 db kombanjal le is aratja.!! Es nem 1000 embernek ad élelmet, hanem a sokkal nagyobb termeshozam miatt 30.000 embernek. Ezek érdekes dolgok, amugy. De ezeket kevesen gondoljak at, hogy miert elunk úgy, most ahogy, hat a technologia fejlodesnek koszonhetoen. . A technologia fejlodesnek koszonheten eladosodottsagnak se kellene lenni amugy ,de ez egy masik mese. Adossagra epulo penzrendszer is neolibsi talalmany, de ezt hagyjuk, a resztartalekolasi bank ráta is megerne egy miset. Es azert tettem szova, ezt az eszak korea dolgot, mert nem illett abba a kontextusba amit irtam, sehogy se jott oda, es tudtam hogy a like vadaszat miatt irtad, es toled nem erre szamitottam. Nem azert lettem vezető, relative nagyon fiatalon, mert rossz az emberismeretem. Béke :) Ui. Oda jutottam, hogy megint dafke a fideszre szavaznek, mert nezem a portfolion , indexen, telexen, hvg,a kommentekekt a FB on ,es olyan alpariak, szemelyeskedoek a "kultur balliberalisok" hogy az kritikan aluli. Nem kommentelek de neha bele olvasok, szörnyű, belenezek az adatlapjukba es atjon hogy nagyon osszefogasparti balosok. (Pedig en 2 szer jobban szidtam a nert mint humi, anno) de soha se szavazok ezekre. Es butak is, tapsolnak a szankcioknak, utana meg a kovetkezo alkalommal hoborognek, hogy magas az energia szamla, es nagy a elmeliszer ar emelkedes, es hogy ezert viktor felel. Kongnitiv disszonancia esete. Rohej. AZ okozta a mostani inflacio es valsag 70% at, de a radobodott 30% az oroszok elleni szankciok kovetkezmenye. Na mindegy. Csinalok valami vacsorat a csaladnak.:)
Az áprilisi x miatt csak én vonhatom kérdőre László testvért. :) Legalább ő megmondta, hogy oda ikszelt. Két év múlva majd azt fogod látni, hogy az ég világon senki nem ikszelt orbira. Majd a nagyokosok kitalálják, hogy én ikszeltem ürgebőr sapkában orbánra 3 milliószor... Furcsa az emberek emlékezete...
Övön aluli személyeskedés lenne részemről, ha azt mondanám, hogyha valahol a tisztes piaci verseny megcsúfolása, a demokrácia és a kapitalizmus kivégzése, a kommunista módszerek használata folyik, az most és itt zajlik ebben az országban. De téged ez nem zavart áprilisban, behúztad az x t. Szóval nem akarok személyeskedni, ezért szóvá se teszem ezt neked :D Peace
Nem gondolom, hogy tisztességtelenebb lenne a kapitalizmus, mint a xix. században amikor heti 6 nap 14 órát dolgoztak 12 éves koruktól kezdve éhbérért a bányákban a gyerekek és felnottek. vagy az 1900-as években, pl. az i világháború kirobbantásakor vagy az 1930 as években amikor emberek tömegei lettek öngyilkosok a kilátástalanság miatt, közben tobzodott a korrupció és a maffia a mesterségesen eloidézett feltételek miatt (alkohol tilalom). Ennek ellenére azt gondolom, hogy jelenleg nem ismerek jobbat, másréazt közel sincs olyan rossz világ jelenleg, a régen jobb volt egy mítosz
Semmi koze nem volt semmihez az irasod. Kozel es tavol se volt a reagalasod, semmilyen kontextusban az elozmenyekhez. Hisz pont azt mondtam, hogy a tisztes piaci versenyt es a jo ertelembe vett kapitalizmus kivegzese van most. Ugy utalom kommunizmust, mint a bűnt. Szoval akkor ezt igy hagyjuk. Tudod mirol beszélek.
Szia clint. Szoval hogy jott oda multkor az eszak korea del korea felhozasa ?:). A nepszeruseg vadaszason kivul?
Törölt felhasználó2022. 09. 08. 15:39
European Central Bank (ECB) President Christine Lagarde said on Thursday it is possible that Europe will face negative growth in 2023 in a "downside scenario." --- Nocsak, kezdik felismerni, amit itt már régóta megmondtak sokan
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen