Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 07. 02. 18:33
Nah most mondtak h a Balcsin rengeteg szallas nincs lefoglalva, sokan nem mennek vagy sokan kulfoldre mennek... 
emerald 2022. 07. 02. 18:33
Előzmény: #5937  Törölt felhasználó
Ma voltam a CBA-ba. Megrökönyödve láttam, hogy az a kemping csomag(téliszalámi) ára a négyezerről, ötezernégyszázra változott.
Aztaaa......
Háromezerről indult és fél év alatt 80%-ot emelkedett.
.
Nos, itt a probléma! Semmit, de semmit nem ér a pénzünk.
emerald 2022. 07. 02. 18:23
Előzmény: #5914  Placi82
2011-ben, nem voltak nagy panelek 8-10millióért. Persze lehet, csak mondjuk a havannán voltak, a gettóba. Pontosan tudom az árakat. 8-10millióért, max egy 50nm-est kaptál, szar helyen, tízemeletes szutyokban.
.
Úgy nagy vonalakban igazad van. Ami szerintem az ingatlan árak stagnálását/esését okozza majd, az szerintem a korfa, avagy az elöregedő társadalom.  Egy hosszú folyamatra számítok, ami majd mindenkinek elérhetővé teszi a lakhatást.
.
A jelenlegi árak őrületes bezuhanását nem gondolom. Ugyanis, nézzünk már körül hogy mit ér a pénzünk ?! Jahhh, hogy semmit. Na ezért nem hiszem hogy emberek el fogják gombokért tékozolni az ingatlanjukat. Cicoriusz állandóan azt kérdezi, mibe fektesse a pénzét?!  Tényleg, mibe....?! Jelenleg, semmit nem tudok. Azt mondjátok nincs eladó föld.
Ugyan már! Hát hol nézitek....?! Vegyetek beltelket ötöt, aztán lesz egy hektár földed.
Kreativan srácok, kreativan! 
.
Biztos lesz szektor, például Balaton ahol akár feleződnek avagy harmadolódnak az árak.
Ki a fenének fog kelleni a magyar tenger mellett egy nagy ingatlan, ha szükség lesz a készpénzre ?! Avagy ötszáz métert kell besétálni a parttól hogy úszhasson. 
.
Az én bodrogzugi vályog házam, amit 6,5millió forint a vége, ebben benne van a veteli ár, de az utolsó szőnyeg is: megvettem, berendeztem, készül egy 40nm fedett terasz, két fürdő, két konyha. Mert a kis házban lévő konyha-fürdőszobát felújítottam. Plusz csodás fekete föld 1/5 hektár, a főutcában, mert valaha egy tisza ág ment az utca ezen felén. Mindent használtan vettem amit csak lehetett, a második fürdőm 1,5éve készül, de kivárom a szakikat. Egy csodát csinálok ebből a semmi pénzből. Végtelenül büszke vagyok rá, mert 
minden tervezői kreativitásom benne van! 
Jahhh....ez sem lesz  olcsóbb :)))
A biztosító 28-ra értékelte, mondtam most azonnal eladom :) De ők az újra felépítésre kötik a biztosítási összeget. 
.
A szentendrei se. Patak  a kert végében erdő sávval, mókusakkal, fácánokkal, reggelente patakban ivó őzikékkel. kicsi kert, 140nm ház 15éve épült. Kérnék érte kb 140-et, de ha majd úgy adódik hogy csak 100-at ér.....akkor se leszek szomorú.
Ugyanitt vannak új építésű lakások, tömegben egymás ablakát nézve 1.2m/nm
Nahh....hát ezeknek lehet esik az ára. 
Törölt felhasználó 2022. 07. 02. 18:08
Előzmény: #5932  Karvalytokes
Abnormális.
KrisztinaI 2022. 07. 02. 18:07
Előzmény: #5934  Placi82
Köszi, ismerős volt kolléga így építkeztek mert a feleség lengyel volt, és így intézték. Mondta, hogy sokkal jobban jártak.
KrisztinaI 2022. 07. 02. 18:06
Az állampapír mellé könnyedebb téma:
Musical most kezdődött, és 24 óráig elérhető: Andrew Lloyd Webber: Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat 
https://www.youtube.com/watch?v=1vAlAJMwl30
Placi82 2022. 07. 02. 18:04
Előzmény: #5922  KrisztinaI
Az osztrak hatar mellett, mar megeri az osztak epitoanyag, az igenyesebbnek. A torokbalinti toparkba meg delolaszbol jottek echte olaszok. Hatekonyabbak, gyorsabbak , olcsobbak  voltak es nagyon szepen dolgoztak. Szoval ez erdekes lesz. Most nem a csokos iker,es lakasokrol beszelek. Oda jok a szabolcsi EU-s okj kepzesen reszt vett,  ferde a fuga,de jo van az ugy, kategoria is. Kent vizszigeteles az vajon miiii?:)  Kategoria. Draga, de legalabb szar.
Placi82 2022. 07. 02. 17:57
Előzmény: #5928  Törölt felhasználó
Ez jo kerdes. Honnan lesz 12% kamatra fedezet. ?
Karvalytokes
Karvalytokes 2022. 07. 02. 17:55
Előzmény: #5920  Törölt felhasználó
"Panel négyzetméterára 635000?"Hát, ha egy ablaksor beépitésért elkérnek ennyit akkor nem is tünik soknak:))Illetve csak szeretett volna kérni mert elzavartam az illetőt.
Törölt felhasználó 2022. 07. 02. 17:35
Előzmény: #5929  Clint
Hosszabb távon vagy görög út, vagy argentín. Ha urbi megbukik, akkor görög út lesz, ha sokáig marad, akkor argentín.
Nincs más kiút. Már adósságcsapdában van az ország- ha minden makro trendet összenézek.
KrisztinaI 2022. 07. 02. 17:28
Előzmény: #5926  Placi82
Legfeljebb kontra szavazó leszel, és nem pro.
Clint
Clint 2022. 07. 02. 17:28
Előzmény: #5928  Törölt felhasználó
Bocsát ki újabbakat.
Törölt felhasználó 2022. 07. 02. 17:20
Question: miből fogja ki/visszafizetni az állam az infláció követő állampapíert? 
Törölt felhasználó 2022. 07. 02. 17:06
Előzmény: #5926  Placi82
Nem kell ezt megmondani előre. Orbán megbukik, és plurális irányvonal jön, mert a nép megcsömörlik az erős emberektől. Kiforrja magát 6-8 év alatt.
Van egy két kezdemény már: a mai Vona, Sciffer nem rossz irányvonal.
Placi82 2022. 07. 02. 16:59
Előzmény: #5924  Törölt felhasználó
Humanoid ki itten az alternativa? Ilyen pocsek balodal mellett, egy aranyos kutyus is valasztast nyerne:).  Es tudod hogy, ram nem hat a propaganda, en egy cinikus ketelkedo emberkent mondom ezt.
KrisztinaI 2022. 07. 02. 16:51
Előzmény: #5923  Placi82
Egyetértek.
Törölt felhasználó 2022. 07. 02. 16:48
Előzmény: #5923  Placi82
Egyetértek.
Maximalisan.
De jó hír: elkezdtek megjelenni az eladó táblák az általam figyelt lokációkban. Még nem sok van, de a nullához képest már látszik.
a másik indikátor: sérült -javítatlan autók a bevásárlóközpontokban című indikátor is jelez.
Nyár végére itt a várt bumm. úgyhogy kiskirályunk élvezze ki a nyarat, mert nem lesz hosszú életű az országlása.
Placi82 2022. 07. 02. 16:43
Uraim. Itt a Balaton peldanak. Oriasi anomaliat lattam . Es mint mondtam volt ez az egy jo kepessegem van csak. De ebben jo vagyok. Nem az baj, hogy tenyleg, olasz, gorog, spanyol arak alakultak ki. Hanem az a baj, hogy ez nem tarsult, olasz, spanyol, balear, minossegel, szolgaltatassal, élménnyel. Magyaran, a nagyon sok fizetest kero pincér, buta, bunko, es nem erti a szakmaja lenyeget, az udvarias kuszolgalast. Az etterem tulajdonos pocsek, legolcsobb alapanyagokat hasznal, magyaean fillerbaszo,rovidlato. De az arkepzesuk minimum Toszkán, szintu sot dragabb. Es ez a baj az egesz orszaggal lekepezve gazdasagilag. Magyaran nem josolok nagy jovot a balcsinak, mert aki nem tudja megfizetni olast, spanxolt, az a balcsit se fogja tudni, aki meg igenyes, es elmenyekre ,minosegre vagyik, es nem az ár az elso, az meg olaszr, spanyolt, gorogot fizeti majd meg. Az orszagban is az a baj, hogy a tudas, munkamoral, innovacio, hatekonysag, nem nőtt   Roviden osszefoglalva mindenre igaz  . Az arak nyugati szintet kepviselnek, de a szolgaltatas balkani. A ketto egyutt, sajnos nem fog menni. Minden erolkodes ellenere,a balcsi csak egy hetvegi nyari hely lesz igy, ha nem tesznek rendet a fejekben. Folosleges, penzkidobas volt igy, a raöntött 1000 mrdok. 
KrisztinaI 2022. 07. 02. 16:28
Előzmény: #5914  Placi82
Ha építtetni akarsz, rendeld meg Lengyelo-ból az anyagot. Szállítással, mesterrel, mindennel együtt olcsóbb és jobb lesz.
Placi82 2022. 07. 02. 16:27
Előzmény: #5917  kkv14
Persze. Es az osszes bábot, aki.kerdes nelkul szolgalta volna ki ,a nagytoket, hodorovszkij, bezerovszkij, vagy az alkalmatlan Navalnij. Azt ez a ravasz kgb s Putyin felreallitotta. Nem.ok nelkul 3an  kostoljak az ebedjet,es nem.mindenkivel fog kezet😉. Ha erted mire celzok.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek