Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Ma voltam a CBA-ba. Megrökönyödve láttam, hogy az a kemping csomag(téliszalámi) ára a négyezerről, ötezernégyszázra változott. Aztaaa...... Háromezerről indult és fél év alatt 80%-ot emelkedett. . Nos, itt a probléma! Semmit, de semmit nem ér a pénzünk.
2011-ben, nem voltak nagy panelek 8-10millióért. Persze lehet, csak mondjuk a havannán voltak, a gettóba. Pontosan tudom az árakat. 8-10millióért, max egy 50nm-est kaptál, szar helyen, tízemeletes szutyokban. . Úgy nagy vonalakban igazad van. Ami szerintem az ingatlan árak stagnálását/esését okozza majd, az szerintem a korfa, avagy az elöregedő társadalom. Egy hosszú folyamatra számítok, ami majd mindenkinek elérhetővé teszi a lakhatást. . A jelenlegi árak őrületes bezuhanását nem gondolom. Ugyanis, nézzünk már körül hogy mit ér a pénzünk ?! Jahhh, hogy semmit. Na ezért nem hiszem hogy emberek el fogják gombokért tékozolni az ingatlanjukat. Cicoriusz állandóan azt kérdezi, mibe fektesse a pénzét?! Tényleg, mibe....?! Jelenleg, semmit nem tudok. Azt mondjátok nincs eladó föld. Ugyan már! Hát hol nézitek....?! Vegyetek beltelket ötöt, aztán lesz egy hektár földed. Kreativan srácok, kreativan! . Biztos lesz szektor, például Balaton ahol akár feleződnek avagy harmadolódnak az árak. Ki a fenének fog kelleni a magyar tenger mellett egy nagy ingatlan, ha szükség lesz a készpénzre ?! Avagy ötszáz métert kell besétálni a parttól hogy úszhasson. . Az én bodrogzugi vályog házam, amit 6,5millió forint a vége, ebben benne van a veteli ár, de az utolsó szőnyeg is: megvettem, berendeztem, készül egy 40nm fedett terasz, két fürdő, két konyha. Mert a kis házban lévő konyha-fürdőszobát felújítottam. Plusz csodás fekete föld 1/5 hektár, a főutcában, mert valaha egy tisza ág ment az utca ezen felén. Mindent használtan vettem amit csak lehetett, a második fürdőm 1,5éve készül, de kivárom a szakikat. Egy csodát csinálok ebből a semmi pénzből. Végtelenül büszke vagyok rá, mert minden tervezői kreativitásom benne van! Jahhh....ez sem lesz olcsóbb :))) A biztosító 28-ra értékelte, mondtam most azonnal eladom :) De ők az újra felépítésre kötik a biztosítási összeget. . A szentendrei se. Patak a kert végében erdő sávval, mókusakkal, fácánokkal, reggelente patakban ivó őzikékkel. kicsi kert, 140nm ház 15éve épült. Kérnék érte kb 140-et, de ha majd úgy adódik hogy csak 100-at ér.....akkor se leszek szomorú. Ugyanitt vannak új építésű lakások, tömegben egymás ablakát nézve 1.2m/nm Nahh....hát ezeknek lehet esik az ára.
Az állampapír mellé könnyedebb téma: Musical most kezdődött, és 24 óráig elérhető: Andrew Lloyd Webber: Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat https://www.youtube.com/watch?v=1vAlAJMwl30
Az osztrak hatar mellett, mar megeri az osztak epitoanyag, az igenyesebbnek. A torokbalinti toparkba meg delolaszbol jottek echte olaszok. Hatekonyabbak, gyorsabbak , olcsobbak voltak es nagyon szepen dolgoztak. Szoval ez erdekes lesz. Most nem a csokos iker,es lakasokrol beszelek. Oda jok a szabolcsi EU-s okj kepzesen reszt vett, ferde a fuga,de jo van az ugy, kategoria is. Kent vizszigeteles az vajon miiii?:) Kategoria. Draga, de legalabb szar.
"Panel négyzetméterára 635000?"Hát, ha egy ablaksor beépitésért elkérnek ennyit akkor nem is tünik soknak:))Illetve csak szeretett volna kérni mert elzavartam az illetőt.
Hosszabb távon vagy görög út, vagy argentín. Ha urbi megbukik, akkor görög út lesz, ha sokáig marad, akkor argentín. Nincs más kiút. Már adósságcsapdában van az ország- ha minden makro trendet összenézek.
Nem kell ezt megmondani előre. Orbán megbukik, és plurális irányvonal jön, mert a nép megcsömörlik az erős emberektől. Kiforrja magát 6-8 év alatt. Van egy két kezdemény már: a mai Vona, Sciffer nem rossz irányvonal.
Humanoid ki itten az alternativa? Ilyen pocsek balodal mellett, egy aranyos kutyus is valasztast nyerne:). Es tudod hogy, ram nem hat a propaganda, en egy cinikus ketelkedo emberkent mondom ezt.
Egyetértek. Maximalisan. De jó hír: elkezdtek megjelenni az eladó táblák az általam figyelt lokációkban. Még nem sok van, de a nullához képest már látszik. a másik indikátor: sérült -javítatlan autók a bevásárlóközpontokban című indikátor is jelez. Nyár végére itt a várt bumm. úgyhogy kiskirályunk élvezze ki a nyarat, mert nem lesz hosszú életű az országlása.
Uraim. Itt a Balaton peldanak. Oriasi anomaliat lattam . Es mint mondtam volt ez az egy jo kepessegem van csak. De ebben jo vagyok. Nem az baj, hogy tenyleg, olasz, gorog, spanyol arak alakultak ki. Hanem az a baj, hogy ez nem tarsult, olasz, spanyol, balear, minossegel, szolgaltatassal, élménnyel. Magyaran, a nagyon sok fizetest kero pincér, buta, bunko, es nem erti a szakmaja lenyeget, az udvarias kuszolgalast. Az etterem tulajdonos pocsek, legolcsobb alapanyagokat hasznal, magyaean fillerbaszo,rovidlato. De az arkepzesuk minimum Toszkán, szintu sot dragabb. Es ez a baj az egesz orszaggal lekepezve gazdasagilag. Magyaran nem josolok nagy jovot a balcsinak, mert aki nem tudja megfizetni olast, spanxolt, az a balcsit se fogja tudni, aki meg igenyes, es elmenyekre ,minosegre vagyik, es nem az ár az elso, az meg olaszr, spanyolt, gorogot fizeti majd meg. Az orszagban is az a baj, hogy a tudas, munkamoral, innovacio, hatekonysag, nem nőtt Roviden osszefoglalva mindenre igaz . Az arak nyugati szintet kepviselnek, de a szolgaltatas balkani. A ketto egyutt, sajnos nem fog menni. Minden erolkodes ellenere,a balcsi csak egy hetvegi nyari hely lesz igy, ha nem tesznek rendet a fejekben. Folosleges, penzkidobas volt igy, a raöntött 1000 mrdok.
Persze. Es az osszes bábot, aki.kerdes nelkul szolgalta volna ki ,a nagytoket, hodorovszkij, bezerovszkij, vagy az alkalmatlan Navalnij. Azt ez a ravasz kgb s Putyin felreallitotta. Nem.ok nelkul 3an kostoljak az ebedjet,es nem.mindenkivel fog kezet😉. Ha erted mire celzok.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen