Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Neked is van értékes oldalad: szerintem a fórumon neked van a legjobb neved, és profilképed, és néha még jópofa is tudsz lenni Humanoiddal, de érdemes ezen is elgondolkodni. Igen, és én sem vagyok szent, valószínűleg tudok idegesítő, és akár kioktató is lenni. :-) World Peace :-) 🙏
Én is az elmúlt pár hétben gondolkodtam el azon - kicsit közelebb már az 5. X-hez - hogy miért is eszem a húst? Miért eszem érző lényeket? Na jó, egyedül a tonhal, szardínia és egyéb hal ételek még így beleférnek, mint állati húsok. Sajt, tojás és hal lett a fő irányvonal fehérjéből és a többi meg minden más zöldség és gyümölcs irány. Elvetettem azt a gondolatot, hogy jogunk van tömegével azért hizlalni állatokat, hogy majd leöljük őket. És egy disznó, egy csirke is képes szeretet adni illetve képes és rendelkezik ezen vonásokkal, én úgy gondolom. Illetve intelligenciát mutatnak. És nem ítélek el mást azért, hogy nem így gondolja, minden ilyen dolog kizárólag a saját magam felé támasztott életszemlélet és iránykeresés csupán. Részemről kezdek így elfordulni és irányt váltani az étkezésemben ezen fő ok miatt. És bocsánat részemről is az off-ért, de jól esett valami olyan megnyilvánulást és gondolatot is olvasni most, amibe én is valamennyire "beleléptem" nem olyan rég...
A mennyiség a lényeg. Egy kupica pálesz jól esik, fél üveg már nem. (nekem). Szerintem kiindulási alapként feltételezzük egymást annyira intelligensnek, hogy ne legyen szükséges jogi szövegeket fogalmazni, hanem egy -tól -ig tűrést bele tudunk képzelni a beszélgetések fonalába.
Én nem minősítettem senki, és nem ítéltem halálra az összes filmsztárt sem, ezt általában te szoktad, és te írtad. Azt sem olvastad el, amit írtam. Az életben mindent lehet csinálni, de csak mértékkel: egy szelet sütit enni, egy filmet megnézni, az emberekkel néhány szót fórumon beszélgetni. Nem te vagy véletlenül, aki egész nap itt lóg, és random embereket próbál bosszantani anélkül, hogy bármiféle value added tevékenységet csinálna? Nem lehet, hogy ez bánt téged, és ezért próbálod idegesíteni az emberekt addig, amíg el nem veszítik a türelmüket a fórumon, aki nem ért veled egyet/kritizál téged?
Vagy kikapcsolódáskent is fel lehet fogni. Nem kell mondjart azt gondolni hogy naponta 8 órát tévézik vki. De én nem ítélkezem senki felett aki raer egesz nap forumozni, de leagymosottazni mindenkit aki szokott tévet nezni ne adj isten filmeket azert az már sok. Az is egy hobbi. Oscar dijat is szoktak adni, színeszek is vannak. Dögöljön meg az összes mi?
Éppenséggel nagyon sok lehet benne. Attól függően, hogy mit teszel nevetség tárgyává. Jól mondja Kriszta, az alkotó idődet veszik el, mindegy, hogy mi az az alkotás. Ha belegondolok, nincs is időm tv-t nézni, akkor meg minek adjam a lóvét a semmiért.
Még utoljára magyarázkodok neked Cilamila :-) Az, hogy az embereket a tv elé kötik, vagyis semmilyen értelmes gondolatod nem lesz, semmilyen értelmes tevékenységet nem fogsz csinálni, ebből adódóan az önbizalmad csökkenni fog, és befolyásolhatóvá válsz. Gondolj bele, hogy milyen menő let, hogy "binge watching"-oljuk a kedvenc sorozatunkat....
Én sem, csak a földi antennával fogható csatornák vannak, mondjuk minek? A filmeket - ha tényleg érdekel - megveszem lemezen. Zene dettó. Semmilyen előfizetést nem vagyok hajlandó kötni a házi telefonon és interneten kívül. A mobiltelefonom is feltöltőkártyás. Ez nem valami mánia, egyszerűen nincs igény ezekre.
Egyetértek a cikk utolsó mondatával, hogy aki húst eszik, az ne háborodjon fel a macskahúson. Semmilyen állatnak nem lenne szabad fölösleges szenvedést okozni, sem macskának, sem kutyának, sem csirkének. Álszentség, hogy csak azért, mert valami házikedvenc, nem szabad szenvednie, de igazából a csirkéket is valószínűleg ugyanígy tartják, azon valahogy senki sem háborodik fel, mert az emberek pszichológiailag elfogultak, és úgy gondoljuk, hogy annak az állatnak értékesebb az élete, amelyik intelligensebb (és így magunkhoz hasonlónak látjuk). Ahogy örgeszem, engem is egyre jobban bánt, hogy húst eszek, mert tudom, hogy ezek az állatkák nem feltétlenül a legelőn legelészve élnek, de az ember mindenevő állat, és kell, de biztosan lehetne kevesebbet, vagy valamilyen biogazdálkodásból vagy farmról, és nem kellene őket fölöslegesen bántani. Bocsánat az off-ért.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen