Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Madeinhungary 2022. 05. 30. 10:30
Előzmény: #3639  kajli_man
Én inkább ezt ajánlom a pesszimistáknak: https://lustaport.wordpress.com/2022/05/29/nymo-100-felett/
kajli_man
kajli_man 2022. 05. 30. 10:01
Előzmény: #3600  Törölt felhasználó
https://lustaport.wordpress.com/2015/05/01/medve-piaci-utmutato/
Utolsó bekezdést különösen ajánlom 😀
KrisztinaI 2022. 05. 30. 09:07
Előzmény: #3637  KrisztinaI
ui. kváncsiságból miért mondod, hogy nem vennél bele, amíg új csúcsra nem megy? (a kamatemelések miatt?)
KrisztinaI 2022. 05. 30. 08:23
Előzmény: #3632  emerald
Köszönöm szépen, azt hiszem, hogy nagyrészt megerősítetted, amit gondoltam. :-)
KrisztinaI 2022. 05. 30. 08:21
Előzmény: #3633  Galoca
Nem vagyok szakértője a témának, de nem értem, hogy a pension fund miért aggódna, ha te választod a kockázat szintjét.
Nekem van külföldi pension fund-ban pénzem, és két lehetőségem van:
1) hagyom, hogy ők fektessék be- ekkor az életkoromtól függően ők 100% -ban nagyon kockázatos eszközökbe fektetik (részvények), és csökkentik a kitettséget, ahogy közeledek a nyugdíj felé (növelik a kötvény kitettséget).
2) én fektetem be, ekkor választhatok, hogy milyen, az indexekhez hasonló befektetéseim, vagy kötvények legyenek, illetve lehet cash is. Én most kértem, hogy tegyék át cash-be.
Törölt felhasználó 2022. 05. 30. 07:53
Előzmény: #3633  Galoca
Jo a kerdes
Galoca 2022. 05. 30. 02:52
Azon gondolkodom, hogy pl. egy nyugdíj alap ilyen helyzetben mit tesz ? Ha eladja a részvényei egy részét és ezzel csökkenti a részvények értékét akkor kimutatott vesztesége lesz + az érte kapott kp-t csak veszteséggel tudja befektetni (kötvény) ...
emerald 2022. 05. 29. 23:23
Előzmény: #3631  KrisztinaI
Az arany "nagyon hisztis", nehezen kereskedhető.
Jelenleg két iránya is lehetséges. Vagy új csúcsra megy, vagy a legutóbbi aljat is kiviszi.
Amíg nem megy új csúcsra nem veszek bele, illetve ha törné az 1750-es szintet, akkor shortolnám.
Bányászokat nem kereskedem pár éve, így arról nem tudok nyilatkozni.
KrisztinaI 2022. 05. 29. 23:00
Előzmény: #3629  emerald
Köszi szépen, hogy emlékeztettél a topikomra. :-)
A topikomban ajánlott könyvet elkezdtem olvasni, és tényleg nagyon jó.  Ha ismered, aki ajánlotta (lehet, hogy rá gondoltál), akkor köszönd meg neki a nevemben.:-)
Az igaz, hogy a stílusát mindenkinek magának kell megtalálni, ezt elhiszem, hogy de hogy mindenki egyedül találja ki a csodát, azt nem igazán. 
A fórumon elhangozttak vélemények, ez igaz,  van olyan is, amikor jó és hasznos infókat találsz, vagy esetleg oszthatsz meg másikkal,  és  vannak itt jó emberek. :-)
ui. ha van kedved aranybányászokról írni, szívesen meghallgatlak, mert most figyelem őket, de nem tudom mire vélni az egész arany dolgot. :-)
Törölt felhasználó 2022. 05. 29. 22:42
Előzmény: #3629  emerald
👍
emerald 2022. 05. 29. 22:38
Előzmény: #3627  KrisztinaI
Mi maga a stragéia? Az egy megfigyelésen alapuló rendszer.
Ahogy a matematikában egy jó megoldáshoz akár több út is vezethet, ilyen ez a kereskedésben kialakított stratégiában.
Tehát, semmit ne dobj sutba, hanem kezdd el megfigyelni működik-e nálad.
Az elliott hullám elmélet, egy csodás rendszer, de nem a legkönnyebb megtanulni.
Arra azt hiszem hosszú évek kitartó tanulása kell . Ha esetleg TA, vagy bármi más, ami esetleg a Te megfigyeléseidből jön létre, sokkal egyszerűbb.
Próbálj meg minnél kevesebb részvényt, indexet vagy árút figyelni. Majd ezek körét is szűkísd le, max 2-3-ra és aztán ezek megfigyelésében merülj el. 
Sp500-at trédelem sikeresen, de például daxot barmennyire próbáltam, az nem ment.
Régebben arany bányászokat kereskedtem sikeresen, azt mind elvitte a dax :)
Természetesen a befektetési diverzifikáció egészen más! Ha azt akarod, felejsd el amit írtam. 
Azért írják h magányos dolog a kereskedés, mert hogy egyedül vagy a grafikon előtt és egyedül is döntesz. Ezért írogatnak oly sokan és sokat a fórumon. Csökkenti a magány érzését. A kereskedési stratimat én már megosztottam és mások is velem. De senki sem tudja úgy használni az enyémet mint én és sem a másét. Ezért is megy ez egyedül.
.
Ne siess sehová, ne kapkodj, sajnos sok ezer óra, sok száz/ezer tréd, pszichés fejlődés, mire eljutsz a vízválasztóhoz. Azaz, akarod-e tovább folytatni, vagy sem. Ez kb három év.
Az eggyik legnehezebb út, amin valaha jártam. Ha kérdezik meg tudnám-e mutatni, mert otthon ők is szivesen....stb. Azt szoktam mondani, az első években "vért pisiltem".
Mentálisan, pszichésen erre előre felkészülni nem lehet.
.
Esetleg azt gondold át, kell-e ebből megélned, vagy csak a befektetésedet szeretned minnél jobban menedzselni. Utóbbi sokkal "elérhetőbb" nyugodtabb verzió.
Én csak és kizárólag azért vágtam bele anno, mert szerettünk volna Madeiran élni. Ott viszont sem nekem, sem a férjemnek(hiába voltunk magasan képzettek) nem lett volna jó állásunk.
Manapság sem ebből élek, könnyeb is jó döntést hozni úgy hogy nincs rajtam akkora nyomás.  Viszont beleszerettem, abbahagyni sem szeretném. De ma már jól kombinálom a kreatív alkotó munkámat a tőzsdével.
KrisztinaI 2022. 05. 29. 22:03
Előzmény: #3622  Törölt felhasználó
Lehet, hogy pont a szabályozatlanságtól összedől magától is.
KrisztinaI 2022. 05. 29. 21:53
Előzmény: #3625  emerald
Köszi. :-) Kaptam egy pici irodalmat, és próbálom összevetni Humanoid rajzával, mert a jelek szerint ő használja az egyéb információkat is, amik körülvesznek minket.
Én szerettem volna tanfolyamra is menni, de megkérdőjeleződött bennem a dolog, mert valahogy nagyon csak egy dologra fókuszáltak, és azt mondták nekem, hogy a fundát el kell felejteni.
Én nem értem: szerintem nincs olyan, hogy egyedül, senki sem csinálja egyedül (nem értem, hogy miért írják ezt nekem mindig, akár jószándékkal is), még azok sem, akik a Wall Street-en dolgoztak Analyst-ként, lehet, hogy nem az ábrákkal lesznek a legnagyobb gondjaik, de a napjaikat olvasással töltik. 
Az én fejfájásom, hogy nagyjából értem a funda részét, viszont a rajzolást nem. Ez pedig tanulható a jelek szerint, és ezt próbálom összerakni.
Köszi az infót a topikommal kapcsolatban, nem tudom, hogy kire gondoltál, de szívesen vettem volna/venném a segítségét, egyébként nagyon örültem volna, ha ott a csajok bekapcsolódnak :-) (de valahogy ez nem történt meg, ezért nem vezettem tovább)
emerald 2022. 05. 29. 21:41
Előzmény: #3621  Törölt felhasználó
Amíg nekik az valamiért jó. Vagy amíg el nem szedik a pénzüket :)
emerald 2022. 05. 29. 21:39
Előzmény: #3607  KrisztinaI
Kriszti, bocs, de valami alapművet keress az Elliottal kapcsolatban. 
Meg TA és minden egyebet ami könyvet találsz, olvass sokat. 
Olvastalak nemrég a Dax topikban. Ott Zsuzsától kérdezgettél ezt azt. Kérlek érsd jól amit akarok mondani! Akkor én egy régi motorosnak azt írtam: "vak vezet, világtalant"
.
Nem személyeskedés, és nem akarom Zsuzsát bántani, de nagy a valószínűsége hogy vagy csak demón kereskedik, vagy pedig a fele sem igaz annak amit ír.
Egyébként kb 1,5éve tűnt fel kezdőként........
Konklúzió:
Tudom hogy hiába mondanám hogy ne foglalkozz más meglátásaival, véleményével, mert csak összezavar. Menj kizárólag a saját fejed után. Sajnos ezt híába mondta nekem is egy tapasztalt tréder anno. Sokba került mire beláttam igaza volt.
Ki tudnám fejteni bővebben a miérteket, de mindenki a maga kárán tanul. 
Azért is jó ha hallgatsz a saját belső hangra, mert abból tanulsz és tudd hogy nekünk nőknek, a megérzéseink, vagy tán az óvatosságunk miatt, de 3%-al nagyobb az esélyünk a sikeres tréderré válásra!
Ps:
Egy nagyon sikeres tréder hölgy anno elkezdett írni a "csajország" topikodba, de nem jeletkeztél hosszú ideig.
Törölt felhasználó 2022. 05. 29. 21:31
Előzmény: #3618  Törölt felhasználó
Én annyit tudok, hogy a komolyabb vitorlásjachtok gyártóinak kapacitása 1-2 de akár 3 évre is le van kötve azaz már el vannak adva a hajók.
Törölt felhasználó 2022. 05. 29. 21:26
Előzmény: #3599  Törölt felhasználó
attol függ ki tud-e teljesedni az 5 hullam a mostani emelkedesben 
akkor a konzervativ celar 5100 lehet
eldöl hamarosan

Törölt felhasználó 2022. 05. 29. 21:21
Előzmény: #3621  Törölt felhasználó
Amíg ők maguk és a gazdáik is megjátsszák, és keresnek rajta. Majd mikor short pozícióba állnak, akkor összedöntik. Ha egyáltalán lehet shortolni azt a szart.
Törölt felhasználó 2022. 05. 29. 21:18
Előzmény: #3620  emerald
Es eztvaz idiota kriptovaromsagot miert es meddig engedik még az okos vezetők?

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek