Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Nem mérgelődök rajta, csak bámulok ki a fejemből, hogy milyen értékficam van a világban. Egy semmit nem érő digitális jel lábnyomáért adnak 20.722 dollárt, meg 1 liter tej ára vetekedik valamilyen túlreklámozott "ásványvíz" árával, ami a földől magától csordogál. Beteg ez a rendszer. Túl jól élünk és pazarolunk!
Törölt felhasználó2023. 01. 18. 22:02
Krisztike, mi a helyzet a pajzsi mirigyeddek? Nagymamatol orokolted?
Én is visszavettem, hogy ne a szokásos utolsó előtti pillanatban kilépés legyen. Egybként türelmetlennek lenni az én feladatom, nem a tiéd. :-) Ezeket hol látod? Tudom, hogy investingen is mutatnak ilyen havi számokat, de sokszor az nem ér semmit.
A ´90-es években volt egy cég ami saját címkét varrt a kínai cuccokra. Tízszeres áron adták és az összes gazdag sznob azt vette. Jól látható helyen volt a címke. Az egyik ilyen barátom is nagyon ügyel arra, hogy lássák a címkét. Nem guccsi, csak krokodilos.
Nálam ez nem üti meg a mérgelődési küszöböt. Vannak ismerősök, akik szoktak túrázni és azt mondják egy jó túrabakancs is majdnem ennyi. Mondjuk egy 5-10 ezer eurós női táskán már lehetne mérgelődni, főleg ha tudod, hogy mutyi pénzből van, de ezen... Lehet már hozzászoktam, hogy ez van és valami sokkoló kell már, hogy felhúzzam a szemöldököm 😀
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen